Netradičné svadobné obrúčky pod lupou

Ste originálny pár a nebojíte sa experimentovať? Túžite spečatiť svoju lásku niečím neobvyklým a trendy? Zablúďte do vôd netradičných svadobných obrúčok a doprajte týmto symbolickým krúžkom štipku osobitosti.

Unikátnosť na vzostupe

Svadobné obrúčky vníma väčšina z nás ako klasický zlatý prsteň s lesklým povrchom. V posledných rokoch ich však čoraz častejšie nájdeme aj v novom atypickom šate. Klenotníci pretavujú svoj um nielen do zlatých náušníc či náramkov, ale rovnakú pozornosť venujú aj svadobným obrúčkam. Pozrime sa teda na to, ako tomuto symbolu nekonečnej lásky jednoducho dodať punc originality: 

Matný povrch

Táto povrchová úprava patrí k tým najobľúbenejším. Vymeňte klasicky vyleštený povrch za decentný matný vzhľad. Takýto elegantný minimalizmus bude svedčať nielen dámam, ale aj tvrdým chlapským rukám.

Originálne gravírovanie 

S gravírovaním ste sa už bezpochyby stretli. Strieborných príveskov a medailónikov s vyrytými odkazmi či menom je v ponuke mnoho. Svadobné obrúčky sú zase väčšinou ozdobené iniciálami alebo dátumom svadby. Skúste ísť inou cestou. Prstienky ozvláštnite vygravírovanými odtlačkami prstov alebo vlastným motívom. Radi spoločne cestujete? Ste jeden pre druhého celý svet? Možno je pre vás tou pravou voľbou práve vyrytá mapa.

Nevšedný reliéf 

Kreativita nepozná hraníc a u šperkov to platí dvojnásobne. Zlatníci svoj cit pre umenie a detail vkladajú do každého klenotu. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá aj svadobné prstene im poskytujú možnosť kreatívneho vyžitia. Plastický vzhľad, geometrické tvary či prírodné motívy sú toho skvelým príkladom.

Neobvyklé farby

Platina, žlté, biele a ružové zlato – tieto kovy sú šperkárskou stálicou. A niet sa čomu diviť, sú nádherné. Avšak pre niekoho málo originálne. Čo tak spečatiť svoju lásku čiernymi či hnedými svadobnými obrúčkami? Takáto exotika vám zaručene prinesie titul výnimočnosti. Čierne obrúčky získate s pomocou šikovného zlatníka, ktorý vám klasický kov potiahne tenučkou vrstvou ruténia alebo čierneho ródia. Hnedé zafarbenie zase spôsobuje vysoká prímes medi a sulfidu draselného. V kombinácii s bielym alebo ružovým zlatom získate výnimočný šperk. 

A rada na záver? Nebojte sa a experimentujte! Odmenou vám bude originálny šperk na celý život, ktorý podčiarkne vašu osobnosť a bude unikátnou pripomienkou vášho veľkého dňa.

 

Text a foto: Eppi.sk

0 komentárov

Pridaj komentár