Viete, ako sa správne starať o pokožku pred svadbou?

V svadobný deň nejde ani tak o veci okolo vás, ale hlavne o vás. Vy ako nevesta budete ozdobou vášho veľkého dňa, to vy spôsobíte svojmu budúcemu manželovi, že pri pohľade na vás sa neubráni slzám. Pretože budete krásna! K tomu, aby ste mali dokonalý make-up či jemnú pokožku, si však pred svadbou dokážete jednoducho pomôcť. 

Každá poznáme svoje telo najlepšie a ak máte nejaké kožné problémy, ktoré nám prekážajú, vyhľadajte si tie najlepšie telové prípravky. Ak patríte medzi tie šťastnejšie a nemáte žiadne problémy, určite si zadovážte hydratačný krém, ktorý vám zvláčni pokožku a budete sa cítiť ako znovuzrodená. Rozhodne sa však nenechajte nahovoriť na procedúry, ktoré ste doposiaľ nikdy na sebe nevyskúšali. Jeden nikdy nevie, či telo nejako nežiadúco nezareaguje na kozmetickú novinku. Odporúčam si tak nájsť taký kozmetický prípravok, krém, ktorý vám vyhovuje.

Pleťová kozmetika

Čo sa týka pleťovej kozmetiky, nedávajte si na pleť žiadny nevyskúšaný peeling, inak riskujete podráždenie kože. Oveľa vhodnejším prostriedkom než peeling bude exfoliátor. Skúste si na tvár vyhľadať produkty na báze enzýmov, ovocných kyselín a jemných mikroperličiek. Skúste sa však s týmto produktom niekoľko hodín vyhnúť slnku. Veľmi dôležité je poznať svoj typ pleti. Ak ste nevesta, ktorá má suchú pleť, súvisí to najmä s nedostatočným vytváraním kožného mazu, stenčovaním vrstiev kože a následným napínaním a krehkosťou pokožky. Tento typ pokožky sa dedí, no aj pôsobením vonkajších vplyvov, nevhodnou životosprávou alebo nesprávnou starostlivosťou sa môže prejaviť. Takýto druh pleti treba čistiť dvakrát denne, najlepšie ráno a večer. Používajte jemné, zvlhčujúce prípravky, ktoré nenarušia ochrannú vrstvu pokožky. Krémové čistiace prípravky majú najjemnejšie zloženie a sú určené práve pre suchú pleť. Vyskúšajte aj čistiace oleje, ktoré vedia pleť tiež pekne hydratovať. Mastnejšie krémy používajte skôr na noc a cez deň zvoľte skôr ľahšie hydratačné zloženia. Vhodné sú produkty, ktoré obsahujú vitamíny A a E, zelené a hnedé morské riasy, ceramidy či kyselinu hyalurónovú. Aj keď to môže znieť zvláštne, voda pokožku vysušuje. Ak patríte do skupiny dám so zmiešaným typom pleti, treba používať prípravky, ktoré nebudú vysušovať suché oblasti a nezvyšovať prirodzenú produkciu mazu. Mastné miesta sa vytvárajú zvyčajne na takzvanej T-zóne (čelo, nos a oblasť brady) a suché miesta sú v okolí líc a očí. Je to najčastejšie sa vyskytujúci typ pleti. Vyžaduje špeciálne ošetrenia, pretože má sklon k tvorbe šupiniek a vzniku rôznych začervenaných fľakov. Predtým, než nanesiete akýkoľvek produkt, svoju pleť starostlivo vyčistite. Pri čistení začnite opláchnutím pokožky s vlažnou vodou. Úplne sa vyhnite príliš studenej alebo horúcej vode. Pravidelne používajte hydratačný krém. Vyberajte si hlavne produkty, ktoré boli vyvinuté špeciálne pre zmiešanú pleť a sú tak aj označené. Nadmerné mastenie pokožky zapríčiňujú príliš aktívne mazové žľazy, ktoré produkujú nadmerné množstvo kožného tuku na povrchu pleti, presne týmto sa vyznačuje mastný typ pleti. Skúste siahnuť po produktoch, ktoré obsahujú vítaním B. Takisto skúste do jedálnička zakomponovať bravčové mäso, pečienku, niektoré druhy rýb, strukovín, obilniny, celozrnné produkty, ovsené vločky, orechy, vajíčka či kvasnice. Nepoužívajte mydlá a kozmetické prípravky s obsahom alkoholu, pretože pokožku príliš vysušujú. Taktiež sa vyhnite prípravkom, ktoré obsahujú minerálne alebo prírodné oleje, ktoré pokožku ešte viac zmastňujú. Používajte prípravky, ktoré regulujú tvorbu kožného tuku a normalizujú produkciu mazových žliaz. Ak sa vám na tvári tvoria vyrážky, používajte kozmetické prípravky s dezinfekčnými účinkami. Raz alebo dvakrát týždenne si urobte peeling. Používajte aj masky na pleť, tie robia mastnej pleti veľmi dobre. 

Ako dosiahnuť hnedú pokožku?

Ak chcete byť hnedá, môžete skúsiť vyhľadať samoopaľovacie prípravky, ktoré vám zjednotia celé telo. Nie všetci môžeme svoju pokožku vystaviť slnku alebo chodievať do solárií, a preto mnohé značky prišli na trh práve so samoopaľovacími prípravkami. Sú to rôzne krémy, peny, spreje alebo telové mlieka, ktoré stačí iba naniesť na pokožku a hotovo. Pokožka potom ostane krásne hnedá bez toho, aby ste sa museli opaľovať. V bielych šatách potom krásne vyniknete. Skúste to so samoopaľovaním nepreháňať, najkrajšia ste predsa vtedy, ak máte prirodzený vzhľad. 

Celotelová hydratácia 

Pite veľa vody. Každý deň! Hydratácia tela je veľmi dôležitá, nielen na pleť, ale aj na celú pokožku tela. Zbavte sa aj chĺpkov na vašom tele, ideálne voskom alebo iným dlhodobejším spôsobom, aby vám hladká pokožka vydržala čo najdlhšie. Po holení treba pokožku každý deň hydratovať, aby mala krásny lesk a bola svieža. Krásna, zdravá pokožka si vyžaduje každodennú starostlivosť. Ak sa budete držať zlatých pravidiel po každodennej sprche, vaša pokožka bude mäkšia, pružnejšia a žiarivá. Je dôležité používať na každodennú hygienu jemné prípravky na starostlivosť o pokožku, inak vám môžu nevhodné prípravky vysušiť pokožku. Hydratáciu si vyžaduje každý typ pokožky. Preto si z nej urobte každodenný rituál. Po jemnom vysušení pokožky použite krém, ktorý pokožku účinne zhydratuje. To vám pomôže obnoviť hydrolipidový film, ktorý pokrýva vašu epidermu.

Make-up

Čo sa týka kontroly pleti, uistite sa, že vaša pleť vyzerá dobre a vy máte zo seba dobrý pocit. Začervenané miesta veľmi dobre prekrývajú korektory. Na akné je skvelým pomocníkom zelený korektor, ktorý zneutralizuje pleť. Môžete na ňu potom naniesť make-up. Liečbu kožných problémov na tvári, uhry či vyrážky nemusia byť iba výsledkom nesprávnej starostlivosti o pleť, preto sa určite choďte poradiť s dermatológom. Zájdite si pokojne na čistenie pleti či masáž tváre. Výsledkom bude krásna rozžiarená a jemná pokožka a ešte si k tomu aj dobre pred svadbou oddýchnete. Avšak, ak ste sa pred svadbou objednali k vizážistke, určite bude vedieť, ako podčiarknuť vašu krásu. 

Najdôležitejšia vec, vyspite sa doružova! Uistite sa, že máte na spánok 7 až 10 hodín, aby bola vaša pokožka, telo a tvár pripravená na váš veľký deň. 

 

Text: BENU lekáreň, Veronika Grožajová / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár