Rozlúčka so slobodou ! Ako sa zabaviť?

Dnes je už veľkým trendom aj na Slovensku zorganizovať rozlúčky so slobodou. Musím povedať, že mať čisto babský deň či víkend vôbec nie je na škodu. Oddýchnete si, porozprávate sa o veciach, ktorým muži nerozumejú a odviažete sa so svojimi najlepšími kamarátkami!  

Moja rozlúčka so slobodou. Na začiatku som povedala, že by som rada mala rozlúčku so slobodou v termíne dva týždne pred svadbou. Je to podľa mňa ideálny čas, pretože týždeň pred svadbou ste v strese, máte veľa starostí a už cítite taký ten adrenalín, že prichádza deň D. Na druhej strane mať rozlúčku so slobodou o mesiac skorej je také, ako keby „neaktuálne“, viete čo myslím? Jednoducho, ešte ani tým kamarátkam možno nedochádza také to tešenie sa na svadbu, a rozlúčka ako keby odštartuje vyvrcholenie svadobných príprav. Ale, samozrejme, je na vás, kedy si tento deň budete chcieť zorganizovať.

Ja som poprosila moje dve veľmi dobré kamarátky, či by mi nezorganizovali rozlúčku so slobodou. Ani jedna s tým nemala problém a obe súhlasili. Jedna si zobrala na starosť organizačné veci a druhá výzdobu. Mala som len pár podmienok. Chcela som, aby to bola rozlúčka na celý víkend od piatka do nedele, a aby sa konala niekde na chate.

V deň mojej rozlúčky som dostala nasledujúce inštrukcie. Stretla som sa s ďalšími dievčatami na železničnej stanici a jedna mi dala ružový balíček, ktorý som mala otvoriť. 

Balíček obsahoval:

  • korunku,
  • tričko s nápisom: „Nevesta Veronika“,
  • neónovo ružovú tylovú sukňu,
  • list.

V liste bolo napísané, že moje dievčatá ma privedú na spomínanú chatu vlakom, ale celú cestu musím mať na sebe oblečené veci z balíčka, a, samozrejme, aj korunku. No takže si viete predstaviť, ako som vyzerala. Podľa mňa, neexistuje cestujúci vo vlaku, ktorý by si ma nevšimol v tomto „cool“ outfite. Dokonca sa k nám prihovoril aj taký starší pán a veľmi rád sa pozval na našu rozlúčku. Samozrejme, nezobrali sme ho. 

Keď sme vystúpili z vlaku, čakala nás ešte cesta autobusom. Ja oblečená ako ružová guľôčka som ešte musela prežiť túto jazdu. Hneď ako sme vystúpili, videli sme ako k nám naproti išli ďalšie dievčatá (moje organizátorky) a vrúcne sme sa privítali. A potom to prišlo. Videla som našu mini chatku. Skôr ako chatku som si však všimla veľký ružový nápis: „Budúca pani Grožajová“. Ostala som dojatá a asi dve minúty som to ešte predychávala. Detaily, výzdoba a to krásne prostredie. Bola to paráda. Dokonca všade voňalo jedlo. Bola som v šoku, že dievčatá sa postarali aj o toto. Proste sú to mega super ženy, čo vám poviem.

Po príchode som dostala krásne darčeky, ktoré ma veľmi potešili. Bola to kuchárska kniha plná receptov od mojich družičiek, rámček na fotku z rozlúčky a nafukovačku v tvare donutta. Ja som totiž celé leto takú hľadala a nemohla som ju nikde zohnať.

Potom sme sa najedli a začala zábava. Bavili sme sa, tancovali, noo okej aj popili, zaspievali či hrali hry a jeden večer sme dokonca omylom vysielali naživo na youtube. Bolo to skvelé, a preto tu mám teda pre vás odo mňa pár tipov, ako sa na rozlúčke so slobodou zabaviť.

1. Natočiť video so ženíchom. Dievčatá si odchytili môjho Filipa a spýtali sa ho 15 otázok, na ktoré musel odpovedať. Všetko to natočili a potom sme si to spolu pozreli. ALE bol tu háčik. Museli sme sa s Filipom zhodnúť v odpovedi, inak sme pili. Ako príklad, vám môžem uviesť pár otázok. Aká je Filipova obľúbená farba? K akému divokému zvieraťu by si prirovnala seba a Filipa? Akú najromantickejšiu vec Filip urobil? Kedy ste si dali prvú pusu?… Ak som odpovedala správne, mala som bod, ak nesprávne, všetci sme si museli dať pohárik. 

2. Hry. Či už spoločenské, ktoré zoženiete v obchode,, alebo vymyslené na mieste. Zábavných spoločenských hier je veľmi veľa, či už sú to Aktivity, Človeče napi sa, Vypi to, Dobble, Jungle speed a Jenga. Ale potom sú aj také, ktoré si vymyslíte vy sami.

– Napríklad hra, ako dobre poznáte nevestu. Každá z družičiek povie ostatným tri príbehy alebo fakty o neveste. Môže to byť niečo, čo ste spolu zažili alebo niečo zaujímavé, vtipné, čo o sebe navzájom viete. Jeden z príbehov alebo faktov bude však vymyslený, nepravdivý. Kto ho uhádne, získava bod.

– Na lístok napíšete aktivity, ktoré keď si vytiahnete, musíte urobiť alebo napíšete meno osoby, ktorú všetky poznáte a ju musíte sparodovať.

– Na kúsky papiera vytlačte začiatok vety. Napríklad: Ženích je…; Nevesta potrebuje vo svadobnú noc…; To, že ho miluješ vieš vtedy, keď…; Prvý týždeň po svadbe… a podobne. Cieľom hry je vety dokončiť. Získate tak veľa vtipných odpovedí, ale možno aj cennú radu do života, ktorú niekedy naozaj využijete.

3. Striptér. Ja som ho na svojej rozlúčke so slobodou nemala. Avšak zažila som rozlúčku na ktorej bol. Takže túto voľbu nechám na vás, je to však ..  hmmm, zaujímavý zážitok 😀

Po rozlúčke so slobodou bola svadba, a o tej našej sa dočítate viac v časopise SVADBA 2019.

Text a foto: Veronika Grožajová

0 komentárov

Pridaj komentár