Stresujúce nevesty. Problém ?

Myslím si, že každá nevesta kladie veľký dôraz na to, aby počas jej svadobného dňa všetko fungovalo a cítila sa mimoriadne výnimočne.

Sú nevesty, ktoré sú maximálne pokojné. Nezakladajú si na veľkoleposti či netúžia po dokonalej, honosnej, priam exkluzívnej svadbe. Sú spokojné s menšou, poprípade skromnejšou svadbou a so svadobnými prípravami si ťažkú hlavu nerobia. Takéto typy žien na seba nerady pútajú pozornosť, aj napriek tomu, že tento deň je, v dobrom zmysle slova, zlomový.

Väčšina žien si však potrpí na všetkých detailoch a snaží sa, aby bolo všetko priam dokonalé, a práve tie, pociťujú najväčší stres. 

 

Ako sa teda vyhnúť prílišnému stresu pred svadbou ?

A) Stanovenie priorít a jasná predstava.

Je dôležité vedieť, čo je vašou prioritou, či je to výzdoba, menu alebo kvalitné zábery kameramana. Napríklad moja priateľka je romantická duša, a práve preto, venovala väčšiu pozornosť dizajnu sály, obradu a výberu kapely, aby sa všetci hostia cítili príjemne. 

 

B) Stanovenie budgetu.

Povedzme si pravdu, bez financií naše plány o dokonalej svadbe nevieme uskutočniť. Je potrebné si strážiť náš rozpočet, inak nám ostanú oči pre plač. 

 

C) Usporiadanie a zadelenie úloh. 

Ak sa stane, že si niektoré veci necháte na poslednú chvíľu, niet sa čo čudovať, ak sa vás zmocní stres. Ale buďte obozretní! V niektorých prípadoch dokáže stres nakopnúť a v niektorých môže výdatne brzdiť.  Je potrebné dbať aj na to, že ak sa niečo nepodarí po prvýkrát, stále je čas zmeniť to. 

Aby ste predišli zbytočným hádkam, skúste si úlohy rozdeliť. Žena môže byť vnímavejšia v estetike a aranžovaní kvetov a muž môže byť zdatný vo výbere kapely. 

 

D) Počúvať svoj vnútorný hlas.

Každý nezainteresovaný názor by mal byť vypočutý, ale nenechajte si do toho príliš zasahovať. Je predsa na vás, akú svadbu budete mať. Ak sa vám nedarí a potrebujete pomocnú ruku, neváhajte sa poradiť so svojimi najbližšími. Káva s najlepšou priateľkou je správna cesta k eliminácii stresu. 

Čo dodať na záver ? Nepreháňať to s prípravami. Snažte sa s partnerom zaujímať aj o iné veci než len o svadobné prípravy. Prvenstvo patrí vašej láske a určite máte aj svoje vlastné záľuby.

P.S.: Milé nevesty, uvedomte si, že tieto veci sú síce krásne, najdôležitejšie však je, že si práve vy dvaja poviete to svoje „ÁNO“. 

 

Text: Barbora Štecová / Foto: Wedding

 

0 komentárov

Pridaj komentár