Aby vám zo svadby zostalo čo najviac spomienok

Spomienky sú v živote človeka veľmi dôležité. Tie bolestivé sa síce snažíme zatlačiť do úzadia, no k tým šťastným sa veľmi radi a aj často vraciame. Ich pravú hodnotu si však často dokážeme uvedomiť až s dlhším časovým odstupom. Napriek tomu je dobré, ak si svoju misu spomienok dokážeme naplniť až po samý kraj! Veď niektoré udalosti predsa zažijeme len raz.

Cieľom nášho života je usilovať sa, aby bol každý jeden deň niečím výnimočný. Napriek tomu však vieme, že niektoré dni budú vždy výnimočnejšie ako všetky ostatné. Presne takým dňom je aj náš svadobný deň, ktorý si iste mnohé z nás plánovali už ako malé deti. Na tento deň sa, minimálne v našom podvedomí, pripravujeme niekoľko rokov, dokonca aj niekoľko desaťročí. A potom odrazu príde, stane sa realitou, a my si ani nestačíme uvedomiť, ako rýchlo skončil. Možno sa ani nestihneme zvítať s každým hosťom, a iste nastane viacero situácií, ktorých sa ako nevesta nestihneme zúčastniť. Tak to v realite jednoducho chodí. Ženích a nevesta sú síce stredobodom svadobného dňa, no ani náhodou nemajú priestor na to, aby každého a všetko ustriehli. Práve preto je dobré myslieť na to, čo vám z vášho svadobného dňa zostane – a tým sú práve spomienky. Ako vyťažiť z vášho svadobného dňa čo najviac spomienok?

Kameraman a fotograf 

Kameraman a fotograf je klasika, ktorá by na svadbe nemala chýbať. Obyčajný laik totiž nikdy nezachytí mobilom jednotlivé okamihy tak, ako ich zachytí profesionál. Výber fotografa a kameramana by ste však mali dôkladne zvážiť. Netreba sa orientovať len na cenu, ktorú si za tieto služby naúčtujú. Ideálne je brať do úvahy napríklad aj odporúčania od známych. V opačnom prípade sa vám môže stať, že zaplatíte za niečo, s čím v konečnom dôsledku nebudete spokojní.

Fotokniha

Ideálnym spomienkovým predmetom je aj fotokniha, ktorú si môžete nechať vyrobiť hneď niekoľkými spôsobmi. Ak si chcete fotky, ktoré budú jej súčasťou, vybrať sami, jednoducho si vytipujte fotky, ktoré sa vám páčia, a zvyšok necháte na profesionálov. Jej výrobu však môžete nechať aj na samotného fotografa. Ak s ním už máte skúsenosti a jeho práca sa vám páči, určite sa na neho môžete spoľahnúť aj v tomto smere. Fotoknihu vám zhotoví a prinesie hotovú aj spolu s fotkami.

Fotoknihu však môžete poňať aj iným, originálnejším spôsobom. Stačí, ak budete mať na svadbe fotokútik s možnosťou okamžitej tlače fotiek. Priamo počas svadby vám ju tak môžu vytvoriť aj svadobní hostia, stačí, ak im do blízkosti fotokútika pripravíte čistú knihu, lepidlo, ktorým do nej môžu lepiť fotky, a pero, na napísanie pár pekných slov. Verte, že keď si po rokoch budete v tejto originálnej fotoknihe listovať, budú sa vám od dojatia tlačiť slzy do očí.

Kniha prianí

Svoje miesto v svadobných spomienkových tipoch má aj kniha prianí, ktorú ľahko urobíte aj v prípade, ak na svadbe nemáte fotokútik. Aj v tomto prípade budete potrebovať čistú knihu a pero, ktorým vám hostia napíšu pekné venovanie. Tieto predmety bývajú väčšinou elegantne nadekorované aj spolu s peknou fotkou mladomanželov. Ideálne je umiestniť ich do blízkosti candy baru, aby sa počas písania a premýšľania mohli zároveň aj niečím chutným a sladkým ponúknuť.

Tipy na spoločnú fotku

Trend spoločnej fotky je jednoducho klasika, ktorá na svadbe nemôže chýbať. No kým za čias našich rodičov malo usporiadanie svadobných hostí na spoločnej fotke skôr podobu školského fotenia, dnes už sú tieto fotky oveľa kreatívnejšie. Okrem jednoduchého postavenia sa hostia často rozostavia do rôznych tvarov, najčastejšie do tvaru srdca. Ideálne potom je, ak má fotograf možnosť fotiť z vyvýšeného miesta, aby rozostavenie aj pekne vyniklo. Zároveň sú obľúbenými aj spoločné fotky s družičkami a družbami, ktorí tiež patria dôležitým súčastiam svadobného dňa.

 

Text: Alžbeta Jambrichová / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár