Šperkárstvo Rýdl „Výnimočné udalosti si zaslúžia výnimočný šperk.“

Každá svadba je iná. Niektorá sa zaobíde bez svadobnej hostiny, iná bez živej kapely. Žiadna sa však nezaobíde bez obrúčok. Práve nimi predsa každý pár spečatí svoju lásku a sľubuje si vernosť až do smrti. Okrem toho je to šperk na celý život. Nezložíte ho po piatich rokoch z prsta len preto, že vyšiel z módy. Svadobné obrúčky by preto mali byť nielen vkusné, ale aj nadčasové. Okrem prijateľnej ceny by nemenej dôležitou súčasťou ich kúpy mal byť aj doživotný servis. Zlatníctiev, ktoré novomanželom ponúkajú dlhodobú starostlivosť, je však málo. Šperkárstvo Rýdl, ktoré vám predstavíme, je však jedno zo zlatých výnimiek.

Ako dlho už na trhu pôsobíte?

Na trhu sme začali pôsobiť ešte v roku 1999, takže máme za sebou viac ako 20 rokov skúseností. Neustále však pracujeme na zdokonaľovaní našich výrobných postupov, na dizajne a na vzhľade svadobných obrúčok a zásnubných prsteňov, ktoré vychádzajú z našej dielne. Od začiatku nášho pôsobenia si dávame záležať na profesionálne vykonanej práci a na individuálnom prístupe ku každému jednému zákazníkovi. Všetky naše modely svadobných obrúčok a zásnubných prsteňov sú dodnes vyrábané výlučne v našej dielni v Prahe, preto o nich vieme absolútne všetko.

Pobočky Rýdl sú len v Prahe, v Brne a v Bratislave. Vedia sa preto páry, ktoré pripravujú svadbu, dostať k ponuke vašich prsteňov aj online?

Kompletnú ponuku našich prsteňov si môžu budúci manželia prezrieť aj na našich webových stránkach. Ak sa pre ktorýkoľvek z modelov rozhodnú, môžu si ho vyskúšať v hociktorej z našich troch predajní. Okrem toho je možné si prstienky vyskúšať aj u našich predajcov, ktorí sú rovnomerne rozmiestnení po celej Českej a Slovenskej republike. Tí však, oproti našim pobočkám, disponujú len obmedzeným množstvom modelov. Ich aktuálny zoznam je však verejne dostupný aj na našej webovej stránke, vďaka čomu si svadobné páry môžu vopred overiť jeho dostupnosť u konkrétneho predajcu.

Pre mnohých budúcich manželov je dôležité, aby bol prsteň nielen pekný, ale aby oň bolo zároveň aj dobre postarané. Aké záruky k vašim prsteňom poskytujete?

Na naše prstene sme najskôr poskytovali štandardnú, dvojročnú záruku, už dávnejšie sme ju však predĺžili na päť rokov. Vieme, že naše prstene sú kvalitné, preto nám nerobí problém zaručiť sa za ne aj na podstatne dlhšiu dobu, než je tá minimálna. Okrem predĺženej záruky však našim zákazníkom poskytujeme aj bezplatný celoživotný servis, ktorý sa zároveň vzťahuje aj na akýkoľvek iný šperk z našej dielne, nielen na svadobné a zásnubné prstene. V rámci neho môžu naši zákazníci raz za dva roky využiť aj obnovenie povrchovej úpravy prsteňa, ktorú môžu pokojne meniť z matnej na lesklú, prípadne môžu vyskúšať aj ich kombináciu.

Aký čas je potrebný na výrobu prsteňov?

Čas na výrobu svadobných prsteňov a obrúčok sa odvíja od materiálu, z ktorého majú byť vyrobené. V našej ponuke sú pritom dostupné prstene vyrobené zo 14 karátového zlata, paládia, platiny a z 18 karátového zlata. Výroba svadobných obrúčok u nás štandardne trvá 3 týždne, výroba zásnubných prsteňov zo 14 karátového zlata však trvá podstatne kratšie, zhruba od 7 do 10 dní. S najdlhšou dobou dodania je potrebné počítať pri platinových svadobných a zásnubných prsteňoch. V ich prípade môže dodanie trvať aj 5 týždňov. Vďaka individuálnemu prístupu však vieme prstene dodať aj expresne rýchlo, preto ak budúcich manželov tlačí čas, určite vieme spoločne nájsť vhodné riešenie.

Svadobné páry radi dávajú priestor kreativite. Mnohí chcú mať na prsteňoch vygravírované mená či dátum svadby. Viete jednotlivé modely prsteňov upraviť podľa ich predstáv?

Samozrejme, vieme. Prstene vyrábame, nie len predávame, preto je u nás možné takmer čokoľvek. Rytiny do našich svadobných obrúčok dokonca robíme zdarma, pričom má zákazník na výber z troch fondov. O niečo komplikovanejšie sú už rytiny podľa vlastnoručných podpisov, no aj túto službu vieme zrealizovať. K úplne bežným úpravám patrí aj zmena materiálu, počtu a spôsobu zasadených kameňov, farby zlata, povrchovej úpravy, veľkosti, šírky či hrúbky prsteňa. Voči každému nášmu zákazníkovi uplatňujeme individuálny prístup a snažíme sa naplniť jeho očakávania v čo najväčšej možnej miere. Je preto normálne, že modely svadobných prsteňov nielen upravujeme, ale dokonca nanovo spracúvame a vytvárame k nim 3D návrhy, pretože v konečnom dôsledku z nich často vzniká úplne nový model. Nič nebráni tomu, aby si zákazník svoju predstavu, s ktorou prichádza v hlave, nemohol neskôr nastoknúť na prst ako obrúčku, či ako zásnubný prsteň.

Text: Alžbeta Jambrichová, šperky Rýdl 

Viac na www.obrucky-rydl.sk.

0 komentárov

Pridaj komentár