Natália a Peter

Nenáhodne náhodné stretnutie, kaštieľ v Jaslovských Bohuniciach, a pár ako z Hollywoodu. Krásna svadba krásneho páru Natálie a Petra.

Naše zoznámenie sa?

“Tak to bola celkom “nenáhodná” náhoda. Ja som vtedy pracovala v pražskom Vnitroblocku, v ešte vtedajšom Signature Store, a z ničoho nič mi napísala moja bývalá spolužiačka zo strednej Paula, ktorú som nevidela asi 4 roky a neboli sme v užšom kontakte, či by sa tam mohla prísť pozrieť, aby svojej sestre vybrala darček k narodeninám. Odpísala som jej, že určite áno a že sa teším, že ju uvidím. V zapätí sa ale opýtala či by s ňou mohol prísť aj jej šéf. Ona vtedy fotila pre brnenskú kaviareň SKØG, ktorej majiteľom, ako som neskôr zistila, bol aj môj manžel Peter. Odpísala som jej, že môže prísť s kým chce, úplne som tú otázku nepochopila ale ďalej som to neriešila. Keď prišla, skončila mi smena, tak sme si sadli a asi hodinu sa rozprávali o živote. Mimo iné som sa jej zdôverila, že po istej dobe čo som bola slobodná som už pripravená na vážnejší vzťah. Keď už som bola na odchode, zrazu som si všimla, že si k nej niekto prisadol. Bol to Peter. Prišla som sa s ňou rozlúčiť a keď ma Peter uvidel, tak doslova vyskočil z kresla, aby mi podal ruku a zoznámil sa so mnou. Môj manžel tvrdí, že sa len veľmi rýchlo postavil, ale všetci vieme, ako to v skutočnosti bolo (smiech). Potom ma pozval na rande a začali sme sa stretávať. Asi po 6 mesiacoch stretávania sa som sa náhodou od nášho spoločného kamaráta dozvedela, že toto stretnutie nebolo náhodné ale niekoľko týždňov dopredu naplánované a že sa so mnou chcel cielene zoznámiť. 

Miesto svadobnej hostiny

“Svadobná hostina sa odohrávala v Kaštieli Bohunice v Jaslovských Bohuniciach. Hľadala som exteriérové svadobné pristory, kde by sa dal postaviť veľký biely stan. Vždy som si predstavovala, že budem mať svadbu vonku. Na nejakých fórach som objavila už vyššie spomínaný kaštieľ a ihneď sa nám zapáčil. V prvom momente človeku napadne, že to bude niekde vedľa elektrárne ale opak bol pravdou. Z kaštieľa elektráreň nie je vôbec vidieť a nachádza sa pri ňom rozľahlý anglický park.”

Kritériá pre výber svadobných dodávateľov

“V prvom rade sme sa pozerali na kvalitu odvedenej práce a to či ľudia, s ktorými spolupracujeme, zdieľajú naše vnímanie a predstavy o tom ako má náš svadobný deň vyzerať. Opäť si myslím, že nenáhodne :), boli všetci od obsluhy, cez fotografa, až po dodávateľov veľmi milí a ochotní. Obrovským prínosom bola výzdoba z dielne Kvetov Florin aj cocktailový bar (PETMETRU), ktorý sa stal stretávacím miestom pre všetkých hostí. Mali sme drinky pripravené presne na mieru aj s unikátnymi názvami, ktoré vypovedali o našom vzťahu. Tak si hostia medzi sebou pokrikovali: “…čo si si dal? Ako zbaliť Natáliu a ty? Ja mám Musíme sa porozprávať…”.”

Na svadbe nechýbali ani vtipné situácie

“Mali sme viacero vtipných momentov ako napíklad keď sa nám prepadla torta do posledného poschodia tak, že zo štvor-poschodovej bola zrazu už len troj. Potom nás cestou z kostola zastavili policajti a dali nám pokutu za prekročenie rýchlosti v dedine, nehovoriac o tom, že sme mali značky Just Married. Ešte si spomínam, že mi v kostole padol podväzok a našiel ho psík svadobnej hosťky a asi nikdy nezabudnem na to ako Petrovmu bratrancovi od toľkého tancovania praskli nohavice v rozkroku. Ešte že jeho vtedy priateľka, dnes už manželka, vie tak rýchlo a efektívne šiť.”

Tajný ohňostroj

“Najemotívnejší zážitok som však mala keď o pol noci začal “neplánovaný” ohňostroj. Vždy som túžila mať na svadbe ohňostroj ale v kaštieli nám povedali, že to zo zákona cez rok nie je možné. Prehovárala som Petra aby skúsil zavolať lokálnym úradom a nejak sa s nimi dohodnúť, on mi však vždy odsekol, že to nejde. Nevedela som pochopiť ako sa o to ani nechce pokúsiť, neprišlo mi to ako jeho typ správania. Skoro som sa do toho vybavovania ohňostroju pustila sama. Nakoniec vysvitlo, že to už dávno vybavil a že si to nechával ako prekvapenie.”

“Na mojom manželovi si veľmi vážim jeho rozvážnosť a chladnú hlavu v akejkoľvek situácii. A na našom manželstve si vážim stále nové úrovne bezpodmienečnej lásky, ktorej sa za behu životom učíme. Jeho vlastnosti by som ponechala všetky jemu, keďže práve naše rozdielnosti vytvárajú priestor pre rast v našom vzťahu, ale ak by som si musela vybrať asi by som skúsila mať jeho zmysel pre humor. Stačilo by však len tak na týždeň, aby to zvládol (smiech).”

Text:  Natália Kollárová / Mimka Mackovjaková  Foto:  Štefan Strýček / Svadobné šaty:  Veronika Procházková (Verchia) / Make-up a Vlasy : Monika Kocmánková (salon Iconic) / Kvety a Výzdoba: Kvety Florin / Miesto svadobného obradu: Kostol sv. Štefana v Piešťanoch / Miesto svadobnej hostiny: Kaštieľ Bohunice Cukrovinky: Sladkosti pre hostí / Bar: 5M2 / Tlačoviny:  vlastné / Hudba: Peter Gregor

0 komentárov

Pridaj komentár