Praktické vychytávky počas zimnej svadby

Ak ste si pre svoj svadobný deň vybrali zimné obdobie, možno máte pocit, že budete oproti možnostiam letnej svadby značne ochudobnení. Určite sa však nenechajte zmiasť. Zimná svadba vám totiž poskytuje rovnako veľa možností. Ak hľadáte nápady, ktoré počas svojho veľkého dňa využijete a oceníte, tu je niekoľko tých, ktoré vašu svadbu povznesú na celkom inú úroveň, než ste si pôvodne mysleli. A viete čo je najlepšie? Viaceré z nich vám značne ušetria svadobné náklady.

1.Kožušinové štóly

Ako nevesta by ste si namiesto princeznovskej saténovej štóly mali zaobstarať radšej jej kožušinovú verziu. Počas chladného zimného dňa vás totiž príjemne zahreje a okrem toho vám dodá neobvyklý štýl elegantnosti. Rovnakú fintu pritom môžete poradiť aj vašim družičkám, vďaka čomu sa na svadobných fotografiách budete spolu dokonale vynímať.

2. Sneh ako prírodná fotostena

Za normálnych okolností by ste za fotostenu zaplatili nemalé peniaze, s čerstvo napadnutým snehom však môžete na tomto výdavku pekne ušetriť. Stačí nájsť vhodné miesto a fotograf môže všetkých svadobných hostí, vrátane vás, odfotiť vonku v prírode.

3. Krb namiesto kvetobrány

V prípade mnohých letných svadieb je ďalším nemalým výdavkom kvetobrána. Slúži ako oltár, kde si šťastné dvojice povedia svoje vytúžené ÁNO. Čo by ste však povedali na to, ak by tento oblúk bohato zdobený kvetmi od výmyslu sveta nahradil príjemne praskajúci krb? Počas zimných mesiacov tu táto možnosť je, stačí, ak tomu miesto pri krbe patrične prispôsobíte. Stačiť bude pár kvetov či upravených vetvičiek a “zimná kvetobrána” k vášmu obradu je na svete.

4. Snehule

Počas zimnej svadby nie je rozumné byť za každú cenu hrdinkou. Ak teda napadlo pol metra snehu, kľudne vymeňte svadobné lodičky za niečo pohodlnejšie, napríklad za svadobné snehule.

5. Zimný šmrnc svadobných tlačovín

Dôležité sú maličkosti, pamätáte? A presne to je dôvod, prečo by ste ich mali využiť aj počas svojej svadby. Pohrať sa môžete napríklad s menovkami hostí, na ktoré môžete prilepiť kúsky vetvičiek zo smreku, ktorý vám rastie na záhrade. Celé stolovanie tak bude v očiach hostí pôsobiť maximálne prívetivo. Pokračovať môžete grafikou svadobných oznámení, ktorá sa môže niesť v tóne ľadových farieb. Pridajte pár snehových vločiek a dokonalé svadobné oznámenie bude na svete.

6. Tematické ozdoby

Svadobné stoly bývajú často ozdobené niečím tematickým, a výhodou je, že v prípade zimnej svadby viete v tomto kroku opäť ušetriť nemálo peňazí. Výzdobu predsa môžete vytvoriť aj sami pomocou šišiek a ihličia. Šišky môžete okrem toho použiť aj ako kreatívne držiaky na upevnenie menoviek svadobných hostí. Nezaťažíte tak prírodu a nadmieru spokojná bude aj vaša peňaženka.

7. Svadobné pierka

Chcete opäť ušetriť? Potom si veľmi jednoduchým spôsobom môžete sami vyrobiť aj prírodné svadobné pierka. Stačiť vám bude malá vetvička z tuje, ktorú dozdobíte jemnou gypsomilkou či malými šiškami. Hotové ich máte raz dva a okrem ušetrených nákladov nimi opäť pomôžete aj životnému prostrediu.

8. Kone a koč

Ak ste vždy túžili po rozprávkovej svadbe, žiadne iné obdobie vám ju neumožní viac ako práve zima. Namiesto luxusného auta si totiž môžete prenajať kone a koč. K dispozícii sú, pravdaže, aj v lete, no v horúcich mesiacoch vám tento detský sen môže veľmi rýchlo pokaziť ich nie veľmi príjemný zápach.

9. Zimný candy bar

Ročnému obdobiu môžete na vašej svadbe prispôsobiť aj candy bar. Stačí, ak cukrárke, ktorá vám ho bude pripravovať, zdôrazníte, že má klasické tvary koláčov vymeniť za ich netradičné formy ako stromčeky, vetvičky či snehuliaky. Ak tak môžu vyzerať medovníčky, môže tak predsa vyzerať aj akýkoľvek svadobný zákusok, no nie?

10. Horúca čokoláda ako pozornosť pre svadobných hostí

Každý svadobný pár si láme hlavu nad tým, čo dá svadobným hosťom ako malú pozornosť, ktorá ich bude čakať na miestach pri svadobnom stole. V prípade zimnej svadby môže byť vhodnou pozornosťou pre túto príležitosť napríklad darčeková súprava horúcej čokolády. Tú predsa počas dlhých chladných večerov ocenia veľkí aj malí maškrtníci.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: net (fotobanka)

0 komentárov

Pridaj komentár