Svadobné pierka

Zdravíme z našej tvorivej dielne všetky šikovné slovenské nevesty. Dnes Vám chceme ukázať ďalší postup na výrobu svadobných doplnkov, tentoraz to budú pierka pre svadobných hostí, ktoré neodmysliteľne patria k svadobnej výzdobe. Farebnosť si každý vyberie podľa ostatných svadobných doplnkov, na výber je naozaj veľké množstvo farebných stúh.

Čo budeme potrebovať:  stužky, krajky, motúz, gombíčky, ihlu a niť alebo tavnú pištoľ a môžeme tiež použiť živý krušpán alebo aj iné zelené konáriky.

Podľa toho, či budeme chcieť pierka jednoduchšie, alebo viacvrstvové si nastriháme motúz, stužku a krajku. Zo stužiek si uviažeme mašličky, dĺžku mašličiek pekne zarovnáme a môžeme konce zataviť nad plameňom sviečky ak nechceme aby sa nám shuhy párali.

Pripravíme si ihlu a niť a gombíček k mašličke prišijeme. Gombíky môžu byť jednoduché, ale aj s iniciálkami novomanželov.  Využiť môžeme tiež tavnú pištoľ a gombík prilepiť. Ak chceme mať pierka väčšie, ozdobnejšie, či vyrobiť zopár pierok pre rodičov a svedkov výraznejších, môžeme k stuhe pridať ešte aj krajku. A ak máme možnosť, aj zelený konárik krušpánu. Pripevnenie pierka vyriešime pomocou klasického špendlíka. Ak chcete, môžete použiť aj zatvárací špendlík, ktorý zo zadnej strany  pierka prišijete, alebo prilepíte.

Verím, že sme Vás inšpirovali a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

Materiál na výrobu pierok nájdete aj na stránke www.noiart.sk

0 komentárov

Pridaj komentár