5 + 1 tipov ako zabaviť deti na svadbe

Plánujete svoj veľký deň D, spisujete zoznam hostí a zrazu si uvedomíte, že medzi pozvanými je aj vaša rozkošná neter, či nezbedný synovec. Mnohí budúci novomanželia premýšľajú, či na svadbu pozvať deti alebo iba dospelých. Ak ste sa rozhodli pre prvú možnosť a vašou alejou vás bude sprevádzať rozkošný detský doprovod, myslite na to, ako ich zabaviť počas hostiny. Uvítate to vy aj ich rodičia. Tu je našich 5 tipov.

  1. Hravý svet farieb

Deti milujú kreslenie a preto im určite nezabudnite na stôl pripraviť pastelky a hravé omaľovánky. Deti tak zabavíte na nejaký ten čas a rodičia si budú môcť vychutnať chvíľu pre seba. Objednať môžete aj špeciálne upravený obrus, na ktorý sa dá kresliť a deti si tak užijú kopec zábavy. Ak ste troška kreatívna duša, vytvoriť si ho dokážete aj vy, stačí obyčajný biely gumený obrus alebo ten papierový, na ktorý nakreslíte obrázky, či bludisko…Fantázii sa medze nekladú.

  1. Bublifuk, konfety, balóny

Tieto dve veci zaručene zabezpečia krásne chvíle každému drobcovi. Bublifuky môžu deti využívať už pred kostolom, kde vďaka bublinkovej atmosfére získate aj krásne fotky. Bublifuky sa hodia skôr na svadbu v lete, ak máte možnosť byť aj na terase. Ak plánujete svadbu v uzavretej miestnosti, opatrne, aby mokré stopy po bublinách nepriniesli úraz. Rovnako tak konfety, zapojte deti do vystrelenia konfet po napríklad vašom prvom tanci a zapojte tak deti do programu.

Veľmi vďačnou zábavkou sú aj balóny, či už si ich deti nafukujú samé, alebo sa pohrajú s tými héliovými.

  1. Detský kútik

Ak vám to rozpočet dovolí, investuje do detského kútika. Vôbec to nemusí byť veľká investícia. Ak vám to hotel alebo sála, v ktorej svadbu budete mať, dovolí, prineste tam deň vopred žinenky, či staršie paplóny, hračky, stany, lego a všetko ostatné, čo vám napadne. Deti sa tam môžu zahrať, či si zdriemnuť. Niektoré páry dokonca najmú animátorku, ktorá deti v kútiku zabáva. Je to iba na vás, či do takejto služby investujete alebo nie.

  1. Tetovacie štúdio či maľovanie na tvár

Máte v rodine či medzi kamarátkami umelca, ktorý to vie s farbami? Čo takto kúpiť pár farieb na tvár a vytvoriť na detských tvárach pár krásnych svadobných dekorácii? Alebo nakúpte obyčajné tetovačky a nechajte deti ozdobiť sa.

  1. Klasické stolové hry

Či už to bude človeče, kvarteto či pexeso. Zvážte ako staré sú deti, ktoré na svadbe budete mať a prispôsobte hry ich veku. Deti si pri hre oddýchnu a získajú nové priateľstvá.

Bonusový tip

Zapojte deti na vašej svadbe do programu, či už prinesú alejov vaše prstienky, alebo si s nimi „strihnete“ detské karaoke počas programu. Určite vám spríjemnia vašu svadbu. Nezabudnite na prítomnosť detí upozorniť aj kapelu či DJ-a, aby si pripravil aj detský repertoár.

Text: Michaela Mecková 

Foto: fotobanka

 

0 komentárov

Pridaj komentár