Ako obliecť malú družičku na svadbu? Poradíme vám od hlavy po päty.

Dospelé družičky sú síce samozrejmejšou voľbou nevesty, ale taká detská družička dokáže do svadobného obradu priviesť značnú dávku roztomilosti a v mnohých prípadoch symbolicky ukončuje istú životnú etapu nevesty. Väčšinou si nevesta vyberá dievčatá z rodiny v rôznom veku a v rôznom počte, pokiaľ nevesta nemá medzi príbuznými dievčatá, tak môže do tejto úlohy postaviť aj dcéru kamarátky alebo dievča z blízkeho susedstva. Ak ste sa však práve vy ocitli v úlohe rodiča malej svadobnej družičky, tak určite vás neminie zdĺhavé hľadanie šiat, topánok či doplnkov.

Šaty

Farba šiat družičiek je zvyčajne identická, čo znamená, že povinnosť výberu farby odpadá. Pri dospelých družičkách je jednoduché dokonale sa zladiť, keďže ide o dámske šaty. Dievčenské šaty je potrebné vyberať samostatne, avšak s ohľadom na šaty ostatných družičiek, prípadne na priania nevesty. Ak sa outfity družičiek budú niesť v jemnej bielej farbe, tak dokonalý výber vám ponúkne Svadbičkovo so všetkým, čo nevesta i družička potrebujú. Pre najmenšie družičky je možné vyberať šaty vo veľkosti podľa výšky dieťaťa od 92 cm do 116 cm a pre staršie dievčatá sú zase v ponuke slávnostné šaty od 122 cm do 170 cm. S ostatnými farbami ako červená, fialová či modrá si poradí móda ZOYA   či špecializovaný svadobný e-shop.

Topánky

Výber topánok môže zabrať viac času ako výber samotných šiat. Pri topánkach je najdôležitejšie sústrediť sa na správny výber veľkosti, keďže zlá veľkosť môže malej družičke pokaziť celý svadobný zážitok. Najlepšou voľbou je tak kúpiť topánky v kamennej predajni, kde je možné topánky ihneď vyskúšať, alebo si zvoliť e-shop s vrátením zdarma. Spoločenské dievčenské topánky zahŕňajú prevažne baleríny vo farbách vzácnych minerálov. Zlatými, striebornými alebo staroružovými balerínami nič nepokazíte a ľahko ich zladíte spolu s doplnkami. Neutrálnou voľbou sú aj čisto biele baleríny s ešte jednoduchšími kombináciami. Staršie dievčatá môžu siahnuť aj po menšom opätku, avšak nezabudnite na dostatočnú predprípravu pri chôdzi na opätkoch, aby družička nemala na svadbe svoju premiéru.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doplnky

Vlasové doplnky je nutné kupovať až po finálnom rozhodnutí o účese družičky, aby sa vybraný doplnok vôbec mohol zakomponovať do vlasov. Obľúbenými kúskami sú ligotavé čelenky s kryštálikmi, ale aj výrazné farebné čelenky s kvetmi. K ostatným doplnkom možno zaradiť retiazky, náhrdelníky, náramky, prstene, náušnice či kabelky. S veľkosťou kabelky je však nutné narábať opatrne, aby družičke nezavadzala, ale naopak, aby len doplnila slávnostné šaty. Ak družička bude rozsýpať kvetové lupienky alebo držať svadobné šaty neveste, tak kabelku radšej vylúčte.

Text: Zuzana Bánska

Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár