Keď ste single…

Keď ste single, máte pocit, že všetky vaše problémy sa vyriešia, keď si nájdete frajerku.

Vo svojom živote som bol single niekoľkokrát. Prvýkrát najdlhšie – do devätnástich, kedy som sa konečne zaľúbil a po nejakom čase sa, našťastie, zaľúbila aj ona. Píšem “konečne”, lebo to bolo vo veku, kedy už boli okolo mňa samí vzťahoví harcovníci, niektorí niekoľkonásobní, len ja som hral počítačové hry a basketbal a za dievčatami som nebehal, maximálne sa obzeral.

Znova single som bol o rok a pol v januári. Po 24 hodinách som bol  veľmi  šťastný.  Po 24 dňoch už menej a na Veľkú noc už vôbec. Nevadí, prežili sme, ona je už niekoľko rokov šťastne vydatá, čau Dominika.

Po týchto udalostiach som sa okamžite namotal na to, že moja ďalšia frajerka, bude mať to najlepšie z mojej ex plus všetko, čo ona nemala. Takto som trávil nasledujúce roky, opakujúc si toto ako zázračnú formulku vždy, keď mi za upršaných melancholických večerov chýbal človek, s ktorým by sme si stačili natoľko, že by nám mohol byť ukradnutý celý zvyšok sveta.

Toto sa periodicky opakovalo niekoľkokrát, až kým som nepochopil, že frajerka tvoje problémy, za ktoré ani nemôže, nevyrieši. Môžeš si za ne sám a ak si ich sám aj nevyriešiš, tak ti ostanú na krku do dôchodku. Chce to istú osobnostnú dospelosť uvedomiť si, aké deštruktívne a hlúpe je chcieť stále to, čo nemáme a začať sa tešiť zo svojho života a pracovať na tom, aby bol najlepší, ako sa dá. Keď si single, je to ideálne, lebo máš kopec času a si sám sebe pánom. Keď si zadaný, je to ideálne, lebo na to nie si sám a stále je tu niekto, kto  ťa motivuje pri úspechu a poľutuje pri neúspechu (aspoň na mňa to funguje takto).

Moje posledné single obdobie bolo krásne a vlastne som žiadnu frajerku nepotreboval. A práve preto bolo tým najlepším rozhodnutím začať s ňou chodiť.

 

Jay

0 komentárov

Pridaj komentár