Lenka & Patrik

Lenka pochádza z okolia Terchovej, Patrik z Topoľčian. Osudnou sa im však stala Trnava, kde obaja študovali, a prechod pre chodcov, na ktorom sa do seba zahľadeli. Patrik prechádzal jeho sviežim krokom s hokejkou v ruke a športovou taškou na pleci. Lenka s kamarátkou zas utekali na prednášku. No na prechode sa akoby zastavil čas, keď sa jeden druhému zahľadeli do očí. A odrazu sa akosi častejšie začali „náhodne“ stretávať. Vo výťahu, v reštaurácii, na rôznych študentských akciách…

Keď vám pohľad na šaty vyrazí dych

Výber obleku pre ženícha prebiehal neočakávane jednoducho a rýchlo. Patrik presne vedel, čo chce. Elegantnú klasiku, čierny jemne lesklý oblek, bielu košeľu a jednoduché chic čierne topánky. V jedno piatkové popoludnie sme to kúpili úplne všetko. A bonusom bolo, že ten jediný oblek, ktorý si vyskúšal, sa stal tým „pravým“.

Ja som kvôli šatám cestovala niekoľkokrát na Slovensko, keďže sme už v tom čase žili v zahraničí a celú svadbu sme plánovali na diaľku. Pre mňa bol jasnou voľbou svadobný salón WEM. Moje tri staršie sestry, ktoré ma dokonale poznajú, majú dostatok trpezlivosti a vo všetkom mi pomáhali, sa stali mojimi najbližšími poradkyňami. Musím sa priznať, že do salónu som nešla so žiadnou konkrétnou predstavou. Túžila som byť princeznou, divou aj éterickou bytosťou. Všetky sme sa však zhodli na tom, že keď sa nám zastaví dych pri pohľade na ne, budú to tie pravé. A tak sa aj stalo.

Pravá slovenská

My sme tak akosi od začiatku vedeli a plánovali, že si spoločne chceme založiť rodinu. Naše hodnoty, sny a ciele boli a sú na rovnakej hladine. O svadbe sme vždy hovorili, no plánovať sme ju začali až potom, ako ma Patrik požiadal o ruku uprostred krásnej švajčiarskej prírody.

Svadbu sme začali plánovať asi rok vopred. Nešli sme vyslovene po nejakom symbolickom dátume. Vedeli sme, že chceme svadbu na konci leta, na mieste, kde to Slovenskom priam dýcha, s celou našou rodinou a priateľmi. Možno aj preto, že žijeme v zahraničí a domov nám veľmi chýba. Rozhodli sme sa teda pre Village Resort Hanuliak v Belej pri Terchovej. Sobáš sa konal v krásnom kostolíku v mojej rodnej dedinke. V rámci programu nechýbalo ani tradičné čepčenie, ktoré bolo o to emotívnejšie, že mi ho pripravili moje bývalé spolužiačky, sprevádzané Terchovskou bukovou muzikou.

Aká bola výzdoba?

Kvety, úprava stolov, ale aj tie najmenšie drobnosti dokážu vyčarovať jedinečnú atmosféru. My sme sa rozhodli túto dôležitú úlohu zveriť do rúk odborníčky Petry Chovancovej. Po niekoľkých stretnutiach Petra presne vedela, akú máme predstavu, a tak nám pripravila všetko od pozvánok, menu kariet, pierok, kytíc až po tie najmenšie detaily.

Menovky pre hostí vo forme makroniek, ako aj svadobnú tortu nám pripravila Lulus bakery. Chutila vynikajúco, nezostal z nej ani kúsok.

Mimoriadne záležať sme si dali aj pri výbere fotografa a kameramana. Manželia Žitňanskí sa stali súčasťou nášho dňa. Jedinečne zachytili všetky emócie a dôležité momenty.

Keď je nutné použiť plán „B“

Mohlo by sa zdať, že upršaný, chladný a zamračený deň je na konanie svadby totálna pohroma. Pravdou však je, že práve takáto sobota patrila nám a všetkým našim hosťom, ktorí prišli, aby sa stali svedkami niečoho neopakovateľného. Daždivé počasie síce nebolo našim vysnívaným, no keď vám práve v tento Deň padá z neba toľko šťastia, je všetko v poriadku. Keď kvôli tomu nevyjde fotenie v krásnej záhrade rezortu, spoločné vypúšťanie balónov či svadobná jazda kabrioletom, je čas na plán B. Jednoducho stráviť čas s ľuďmi, ktorí vás majú radi, sledovať hostí, ako sa bavia a spoločne si užívať svadbu. To je ono.

Text: Anežka, nevesta Lenka / Foto: Katarína Žitňanská – Panamera Motion Pictures / Svadobné šaty: WEM, Bratislava / Vlasy: Erika Špirková / Oblek ženícha: Alan Delon / Miesto svadobného obradu: Dolná Tižina / Miesto svadobnej hostiny: Village Resort Hanuliak / Kvety a výzdoba: Petra Chovanec / Cukrovinky: Lulu´s bakery / Hudba: DJ Mirec, Terchovská muzika

0 komentárov

Pridaj komentár