TOCHICHI Production: Aby emócie zo svadobného dňa pretrvali navždy

Firma Tochichi production vznikla so zámerom venovať sa natáčaniu a fotografovaniu svadobných udalostí a ďalšej kreatívnej činnosti v oblasti videotvorby. Následne však zakladatelia firmy zistili, že tvorba svadobných videí im zaberá príliš veľa času na to, aby popri tom stíhali aj iné kreatívne činnosti. Od tohto momentu sa rozhodli venovať výhradne svadbám.Ako vlastne vznikol názov Vašej firmy a kto tvorí Váš tím?

Názov Tochichi production sa rodil asi najťažšie. Pôvodne sme hľadali pre rozbiehajúci sa biznis skôr slovenský názov. Chceli sme sa priblížiť slovenským ľuďom. Nakoniec niekto prišiel s názvom Točiči. Toho sme sa chytili a doladili na výsledný názov Tochichi.
V súčasnosti zostali vo vedení firmy len dvaja zo zakladajúcich členov.
Je to môj kolega Juraj, ktorý má okrem iného na starosti natáčanie, a ja, Brian, sa venujem hlavne strihu videí a ďalšej postprodukcii.

Spolupracujeme, samozrejme, aj s ďalším množstvom ľudí. Medzi nimi by som vyzdvihol predovšetkým prácu našej šikovnej fotografky Lucky, ktorú sa nám podarilo prednedávnom do nášho tímu získať.

V dnešnej dobe je výber svadobných kameramanov a fotografov naozaj široký. Čím sa podľa Vás odlišujete od ostatných?

Do našej ponuky sme zaradili balíček, v ktorom ponúkame naozaj exkluzívny obsah. Chceli sme natočiť k tomuto produktu aj promo, aby ľudia lepšie porozumeli tomu, čo majú čakať. Bohužiaľ, túto sezónu to však už nestihneme. Dúfame, že záujemcov neodradí netradičný koncept a radi odpovieme na všetky ich otázky. Okrem toho, aj keď to znie ako klišé, sa snažíme zaujať hlavne kvalitnou prácou. V súčasnosti je síce výber kameramanov aj fotografov naozaj pestrý, ale ťažko by ste viac ako tretinu z nich mohli označiť za ozajstných profíkov v tejto oblasti.
Pre nás rozhodnutie venovať sa videám neprišlo zo dňa na deň. Študovali sme filmovú tvorbu, pracovali na mnohých väčších projektoch a máme už aj dlhodobé pracovné skúsenosti s poprednými slovenskými médiami. Naša filmová prax teda presahuje viac ako desať rokov.
Pri každom videu sa snažíme tieto skúsenosti zúročiť tak, aby sme mladomanželom poskytli naozaj profesionálnu prácu. Nechceme, aby sa naši klienti museli za svoje svadobné videá hanbiť a už vôbec sa za ne nechceme hanbiť my.Ako vyzerá „bežný“ pracovný deň svadobného kameramana/fotografa?

Bežný deň v našej profesii pravdepodobne ani neexistuje. Každý deň je o niečom inom. Okrem dlhých hodín strávených v strižni (ak práve niekde netočíme) je treba vybaviť mnoho iných povinností.
Riešime veľa mailovej komunikácie, osobné stretnutia s klientmi, telefonáty. Častokrát aj niekoľko hodín trávime v meste vybavovaním ďalších povinností, ktoré si dané okolnosti práve vyžadujú. Je to naozaj pestré.

Existujú pre svadobného kameramana/fotografa ideálne podmienky alebo dokážete z akéhokoľvek prostredia a v spolupráci s akýmkoľvek typom ľudí vytvoriť dokonalú spomienku?

Ideálne podmienky nastanú vždy, keď sú obe strany ochotné komunikovať. Točenie svadieb neberieme na ľahkú váhu. Preto pred každou svadbou podstupujeme s klientmi dôslednú prípravu. Hlavne sa snažíme zistiť očakávania mladomanželov, aby sme vedeli prispôsobiť náš štýl ich predstavám. Každý klient je iný a má iný vkus. Ideál je keď nám dopredu vysvetlia všetky svoje predstavy. My potom vieme prispôsobiť výsledok priamo ich vkusu a vytvoriť pre nich niečo jedinečné. Takýto typ spolupráce by sa dal nazvať ideálnymi podmienkami.

Ktorú časť svadby máte najradšej a prečo?

Najradšej máme imidžovú časť svadby. To je ten moment hneď po obrade, keď fotograf vezme manželov na nejaké príjemné fotogenické miesto. Tam získame nádherné zábery, ktoré v sebe nesú silné emócie a sú pastvou pre oči.

Zameriavate sa len na páry zo Slovenska alebo cestujete natáčať a fotiť aj do zahraničia?

Úprimne sme klientov zo zahraničia zatiaľ nemali. Ale v budúcnosti sa určite týmto spoluprácam nebudeme brániť.

Aké sú Vaše vízie do budúcnosti?

Poskytovať ešte kvalitnejšie služby, učiť sa nové veci a napredovať. Pretvárať jedinečné zážitky ľudí na filmové rozprávky, aby emócie z ich svadobného dňa pretrvali navždy. V tom vidíme veľký zmysel.

Zdroj: TOCHICHI Production

 

0 komentárov

Pridaj komentár