Aby sa deti na svadbe cítili dobre a nenudili sa

Svadba nie je len pre dospelých, ale aj pre deti. Na veľkú oslavu lásky prichádzajú deti v rôznom veku  a je potrebné ich zabaviť a upútať, aby vám zo svadby neodišli ich rodičia alebo aby nerobili neplechu. Ako na to?

Detský stôl a menu

Niektoré deti sa cítia dobre, keď sú v spoločnosti rodičov, iným zas vyhovuje osobitný detský kútik a samostatný stôl len pre ne . Určite to závisí nielen od veku, ale aj od povahy dieťaťa. Ak zvažujete samostatný stôl pre deťúrence, poriadne im ho vyzdobte, aby sa odlišoval od ostatných dospeláckych. Nemali by ste sa však zabudnúť spýtať na názor rodičov, či ich chcú mať pri sebe, alebo by sa im takýto stôl páčil. Podľa toho sa napokon rozhodnete, či má vôbec zmysel robiť samostatný stôl bez dospelých.

Na mieste je aj otázka, či chcú detské menu, osobitnú porciu, pretože niektorí rodičia nechcú porciu navyše. Častou požiadavkou u detí je čistá voda a džús. K hodovaniu patrí neodmysliteľné aj candy bar a môžete ho pokojne pripraviť osobitne pre deti, kde nájdu aj menšie koláčiky a iné cukrovinky.

Kútik s hračkami

Len o trochu ďalej od svadobného stola je téma detského kútika. Je to skvelá možnosť, kde sa môžu znudené deti vyšantiť a ich rodičia si od nich môžu na chvíľu oddýchnuť. Na svadbách, kde je veľa menších hostí, zvyknú v lete pridať aj trampolínu. Aby sa však deti cítili dobre, stačí na nich myslieť aj v malom, ale tak, aby sa oni cítili veľkí, napríklad detským šampanským, pri ktorom budú mať dospelácky pocit. Ďalej postačia nejaké hračky, farbičky, omaľovánky a kútik je hotový. Ak máte svadobný rozpočet o niečo väčší, skákacím hradom tiež nič nepokazíte.

Vybláznia sa pri tanci

Spomínate si, keď ste videli zabávať sa malé deti na svadbách? Bláznili sa a tancovali. Určite ich poteší občas detská pesnička, aj keď sa na to určite pri prevahe dospelých hostí spoliehať nemôžete.  Ale sú klasiky, pri ktorých sa zasmejú aj deťúrence. Kačací tanec, Jede, jede mašinka a podobné hity. Deti majú rady spoločné tance alebo rozprávkový tanec s nevestou, ktorá im pripomína princeznú.

Balóny

Teraz si však pripravte pero a papier. Ak sa chystáte na detský svadobný nákup, nezabudnite na to najdôležitejšie – balóny. Označíte nimi nielen detské miesta, ale bude s nimi aj ohromná sranda… po polnoci nielen pre deti. Balóny sú pre malé i väčšie deti zdrojom nekonečnej zábavy. Na tie by ste bezpodmienečne zabudnúť nemali.

Na nákupný zoznam pridajte aj nejaké lupienky z umelých kvetín. Deti sa s nimi nemusia len ohadzovať, ale môžu vám takto nenápadne vytvoriť pekné fotografie na parkete alebo už rovno v kostole.

Najmenších hostí poteší aj bublifuk. Keď ich napríklad vyzvete, aby všetci fúkali, zapojíte ich do diania svadby a opäť môžete mať originálne fotografie. Deti sa tak stanú peknou súčasťou svadby aj na záberoch fotografa.

Text: Veronika Ondo-Cholewová / Foto: unsplash.com (titulná foto), Pinterest, Songbird Weddings

0 komentárov

Pridaj komentár