Hľadajte pravdu a pravda vás oslobodí

Máme za sebou krásne mesiace. Zvykanie si na nové miesto bolo príjemné, ľahké a plné radosti. Už na začiatku sme si povedali, že toto je to najlepšie, čo teraz môžeme mať. Najlepší ľudia, najlepšia práca, najlepšie bývanie. Myslím, že pozitívne nastavenie nám v tom celom veľmi pomohlo. 

Aj napriek tomu, že všade naokolo je zima,  v našom živote veľmi intenzívne prežívam jar. Jar prináša nový život. Prináša nový entuziazmus, nové vízie a ako sa všetko rodí, rodia sa aj nové veci. U nás sme tiež vnímali túto radosť z nového. Jednak z poznávania nového prostredia, no najviac asi z rodenia sa nových perspektívnych vzťahov. 

Zažili sme mnohé zázraky a veľa krát ostali stáť v nemom úžase.

Pravda oslobodzuje. Učili nás v kolégiu, zažívam aj v bežnom živote. Ako potrebné je vedieť, ako naozaj veci sú, ako všetko ozaj funguje. 

Mali sme doposiaľ veľa skúseností, keď sme počúvali rôzne posudky. Si taký a onaký. Nevieš robiť to a to. Nemáš na to. Nikdy to nebudeš vedieť, nikdy taký nebudeš. Silné slová, ktoré bolia, frustrujú a mnoho krát prinášajú stopku do ďalšej aktivity. 

Poznať pravdu o sebe. Vedieť o svojich nedostatkoch (a pracovať na nich), no hlavne o tom, čo viem, čo môžem a čo dokážem.

Práve tieto mesiace som zažívala, aké je, keď sa nepravdy očisťujú. Keď sme na vlastnej koži zažívali situácie, že nie všetko, čo bolo niekedy povedané, je aj pravda. Lebo prišli dni a príležitosti, ktoré nás presvedčili o opaku. Dianie posledných mesiacov ukázalo, že ak ozaj chceme, s úprimným srdcom a nasadením dokážeme veľa. Že máme na to, aby sme sa podieľali na veľkých veciach, prinášali radosť a nový život tam, kde už iba tlelo. Možno je to milosť, neviem. Nádherná a silná motivácia to však je určite.

„Vy máte moc, ale my máme pravdu“ povedal Silvester Krčméry počas svojej obhajoby na súde. Prajem vám, nech neustále túžite po pravde. Lebo túžba po moci je síce lákavá a vie aj trošku zasýtiť. Ale je plytká, prázdna, dočasná, nenaplní a neprinesie ani radosť ani nový život. Za to pravda je hlboká, plná, večná, naplní vás a prinesie vám slobodu. A vnútorná sloboda je veľká vec!

 

Text: Martina Mackovjaková

0 komentárov

Pridaj komentár