5 "musth have", ktoré na svadbu skutočne nepotrebujete

Povedzme si úprimne, svadobný ošiaľ dokáže poriadne poblúzniť. Nakupujeme, nakupujeme a ešte raz nakupujeme. Na konci svadby však zistíme, že sme mnohé veci skutočne nepotrebovali a peniažky sa dali ušetriť. Ak ste ešte iba v procese plánovania, prečítajte si zoznam vecí, ktoré na svadbu skutočne nepotrebujete.

Svadobné darčeky pre hostí, ktoré skončia v koši

Hoci, si toto nechce priznať asi žiadna nevesta, nie každý darček pre hostí sa dá skutočne využiť. Ak zvažujete vyrábať magnetky, či iné suveníry, skutočne sa zamyslite, kde skončili tie, ktoré ste na svadbách dostali vy. Radšej investujte do malých bonbónov, maličkých fliaš medu, vyrobte pečený čaj či namiešajte špeciálne korenie, ktoré hostia môžu doma skutočne využiť a vaše úsilie nevyjde na zmar.

Vytlačený svadobný program, či svadobné menu

Krásne naaranžované svadobné menu na stole, či svadobný itinerár vyzerá na prvý pohľad skutočne pekne. Na ten druhý je koniec svadby a vy vyhadzujete tieto tlačoviny z každého stola do koša. Myslite preto troška ekologicky a zredukujte počet týchto tlačovín, poprípade ich úplne vynechajte. Čas obradu a miesto konania obradu sú informácie, ktoré vaši hostia skutočne potrebujú.

Tlačoviny môžete tiež nahradiť internetovou stránkou, alebo môžete hosťom poslať elektronický itinerár, ak si ho skutočne chcete vytvoriť 🙂

Prehnaná výzdoba, ktorú si nikto nezapamätá

Každá nevesta chce mať perfektnú svadbu a k tomu aj krásnu hostinu, preto keď príde na výzdobu veľa neviest prepadne ozdobovaciemu ošiaľu, ktorý odkrojí z bugetu veľkú čiastku. Preto sa nedajte nachytať, milé nevesty. Medzi základnou výzdobou a tou s prívlastkom de luxe je iba malý rozdiel a svadobní hostia si výzdobu aj tak nevšimnú. Pokiaľ ponúknete dobré jedlo, pitie a príjemnú atmosféru, je úplne jedno či máte na stole veľkú vázu alebo iba malú kytičku.

Svadobná kniha

Skúste sa opýtať svojich už vydatých kamarátok, koľkokrát si pozerali krásnu svadobnú knihu plnú podpisov od svadobných hostí. Ak skutočne túžite po tejto spomienke, porozmýšlajte nad ivnestíciou do fotoboxu. V ňom si neskôr budete môcť pozrieť nie len želania do manželského života, ale ja vtipné foto s vašimi svadobnými hosťami.

Strom želaní

Určite ste ho zažili už na nejednej svadbe, väčšinou drevený strom so srdiečkami v korune, kde sa ľudia môžu podpísať či odtlačiť svoj odtlačok prsta. Na prvý pohľad krásna spomienka na svadbu, no prax ukazuje niečo iné. Mnohí hostia v zápale hudby a tanca zabudnú, že niečo také pri vtupe je a že tam majú nechať svoj podpis. Na koniec je tento strom skôr poloprázdny a takáto spomienka na svadbu vo vašom spoločnom príbytku až tak dobre nevyzerá.

To isté platí so želaniami do manželstva na papierikoch, ktoré necháte na stole, aby ich hostia vyplnili. Mnoho hostí na to zabudne alebo sa v upratovacom zhone na druhý deň stratia.

Text: Michaela Mecková

Foto: Pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár