Ako na dokonalé zásnubné fotografie?

Priznávam, aj ja som jedna z tých, ktorí milujú zachytenie spomienok, emócií, vzťahov s tými najbližšími na tom jedinečnom vynáleze zvanom fotografia. A áno, musia byť rozvešané po celom byte. Hlavne nech je ich veľa, nech je tam zachytený každý dôležitý moment. Ako však urobiť dokonalými momentky z vášho zásnubného fotenia? Máme zopár trikov.

Šaty robia človeka

Samozrejme, netvrdím, že druhých treba posudzovať alebo hodnotiť podľa toho, čo majú na sebe oblečené. Len z vlastnej skúsenosti viem, že ak mám na sebe svoje obľúbené kúsky oblečenia, v ktorých sa cítim príjemne a sebaisto, odráža sa to aj na mojom celkovom vyžarovaní. Siahnite po tom, čo vnímate ako najpohodlnejšie, čo vás neomrzí po pár hodinách, to v čom sa prejavuje vaše pravé ja. Povedal vám niekto, že červená pristane k vašej pleti? Alebo ste od vašej polovičky dostali k sviatku či len tak z lásky sveter, ktorý vám zakaždým, keď si ho dáte, vyčarí úsmev na tvári? Tak presne to sú tie veci, ktoré by ste počas fotenia mali mať na sebe.

Účes a make-up?

Prirodzená krása je rozhodne tá najkrajšia, no občas nezaškodí trochu ju zvýrazniť. Na fotenie vašich zásnubných portrétov zvoľte ležérny účes, ktorý budete môcť počas fotenia kedykoľvek obmieňať – rozpustené vlasy za drdol alebo vrkoč. Make-up by mal byť jemný, ale zároveň viditeľný. Niekedy stačí len zvýrazniť pery a celkový dojem zrazu nadobudne celkom iný rozmer.

Vyhraďte si na to čas

Urobte deň vášho zásnubného fotenia výnimočným. Venujte sa jeden druhému už od samotného prebudenia. Pripravte si chutné raňajky, šálku kávy a vychutnajte si pokojnú atmosféru spoločného rána, počas ktorého sa ani jeden z vás nebude náhliť do práce. Navyše, ak na toto fotenie budete mať vyhradený celý deň, niekoľko nádherných fotiek môžete nafotiť napríklad aj pri takom západe slnka.

Dokonalé miesto

Spoznali ste sa v kaviarni? Vyberte sa teda nafotiť zopár záberov do mestskej uličky, ktorou sa nesie vôňa kávy a nechajte si pripomenúť deň, keď ste sa prvýkrát stretli, keď ste sa do seba zamilovali…

Alebo ste telom i dušou spätí s prírodou a obaja rovnako milujete turistiku? Obujte si vibramky, dajte si ruksak na plecia a prejdite sa za dokonalými zásnubnými fotografiami do výšok hôr alebo k potôčiku v lese.

A čo tak fotky pri mori, na lúke alebo na mieste, kde ste sa zasnúbili? Ktoré z nich by ste si vybrali vy?

Fotky od profesionála

Zásnubné fotenie nie je o nič menej dôležité, než to svadobné. Predsa len na nich bude zachytený váš vzťah ako dvoch mladých (zatiaľ ešte slobodných) ľudí, a kým sa dočkáte svadobných portrétov, práve tieto fotky vám budú pravdepodobne v najväčšej miere zdobiť steny bytu, tapetu mobilu či dokonca pozvánky na svadbu. Zabezpečte si teda profesionálneho fotografa, ktorý sám príde s mnohými nápadmi a vytvorí pre vás odľahčenú a úplne prirodzenú atmosféru. Že takého nepoznáte? Ozvite sa, my zopár tipov rozhodne máme.

Bozky, bozky, bozky

Nie každý z nás je stvorený na to, aby stál pred objektívom fotoaparátu, neustále sa usmieval a navyše prejavoval ešte aj nejaké emócie. Ak počas fotenia budete cítiť pochybnosti, neistotu, jednoducho sa bozkávajte. Na pery, na ucho, na čelo, na krk…bozkávajte sa! Namiesto kŕčovitých záberov tak vzniknú fotky plné emócií.

Tak čo? Už je ten strach z fotenia o čosi menší, však? A prosím, nezabudnite sa nám pochváliť, ako ste to zvládli.

Anežka

Foto: Victoria Bonvicini, Jordan Voth Photography, Lindy Hickman Photography, Richard Cao Photography, Stephanie Paula Photography

0 komentárov

Pridaj komentár