Ako plánovať svadbu na diaľku?

Život vie byť niekedy poriadne nevyspytateľný a ohľad na nás neberie ani v čase, keď plánujeme svadbu. Veď, koniec-koncov, rok 2020 bol toho živým príkladom. A tak, ako prišla pandémia, pokojne môže prísť aj iné, nepredvídateľné “prekvapenie”.  Celkom bežne sa napríklad stáva, že len čo sa s priateľom zasnúbite a začnete plánovať svadbu, príde do života jedného z vás pracovná príležitosť za hranicami Slovenska, ktorá sa len tak neodmieta. A čo potom?

Zahodiť príležitosť by bola hlúposť, a tak sa môže stať, že prípravu svadby budete riešiť na diaľku. A hoci sa to môže zdať nepredstaviteľné, verte, že sa to dá úplne v poriadku zvládnuť. Ak je váš snúbenec odrazu kilometre vzdialený, základom je zachovať si chladnú hlavu a nepodľahnúť stresu. Okrem toho však oceníte aj týchto päť dôležitých krokov, na ktoré by ste pri plánovaní svadby na diaľku rozhodne nemali zabúdať:

1. Názor vášho snúbenca je rovnako dôležitý ako ten váš

To, že je váš snúbenec na míle vzdialený ešte neznamená, že si máte svadbu naplánovať podľa seba. Pamätajte, že jeho názor je rovnako dôležitý ako ten váš. O všetkých svadobných záležitostiach a prípravách s ním preto pravidelne komunikujte a zaujímajte sa o jeho predstavy. Svadba je predsa o vás oboch! Ak si MY zmeníte na JA ešte predtým, ako sa vezmete, verte, že ideálny štart do spoločného života to rozhodne nebude.

2.Využite snúbencovu neprítomnosť na výber svadobných šiat

Povedzme si úprimne – taká snúbencova neprítomnosť môže neveste pred svadbou padnúť aj trochu vhod. Tento čas je totiž ideálnym obdobím pre výber svadobných šiat. Ženích by ich podľa tradície nemal pred svadbou vidieť. A keď nebude doma, aspoň vás nebude neustále lákať predstava o tom, že by ste mu ich aspoň v skratke opísali. Vezmite mamu a jednu alebo dve najlepšie priateľky a vrhnite sa na babskú jazdu!

3.Trávte viac času s najbližšími

Obdobie pred svadbou je plné nostalgie. Nejde o to, že by ste sa na život, ktorý vás čaká po boku vášho snúbenca, netešili, ale pravdou je, že myšlienky súvisiace so stratou vášho doterajšieho života vás neprestanú prenasledovať. Aj preto je dobré, že budete mať priestor tráviť viac času so svojou rodinou, súrodencami či najbližšími priateľmi. Možno vám tieto chvíle pomôžu uvedomiť si, že svadbou sa váš doterajší život predsa nekončí, práve naopak – všetko sa len začína.  

4.Nezabúdajte na romantiku – hoci len na diaľku

Ak vášho snúbenca naozaj milujete, verte, že krátke odlúčenie pred svadbou nemôže váš vzťah nijako ohroziť. Práve naopak – celá táto situácia by mala mať na váš vzťah pozitívny efekt. Krátke odlúčenie môže opäť priniesť romantiku a vášeň aj do už dlhotrvajúceho vzťahu, ktorý rokmi upadol do stereotypu. A aby bol výsledný efekt ešte intenzívnejší, môžete váš vzťah osladiť ľúbostnými správami či dokonca ľúbostnými listami. Dobre však urobíte, ak mu ich neodošlete všetky, pár z nich len zalepte do obálky a nechajte mu ich doma na nočnom stolíku. Uvidíte, že keď si ich po návrate prečíta, bude vás milovať tak ako nikdy predtým. A čo viac si môže žena pred svadbou (a samozrejme nielen pred ňou) priať?

  1. Nestrácajte pozitívnu náladu

Iste, žiadna žena nechce pred svadbou, keď s ňou lomcujú všetky emócie sveta, zostať na všetko sama. Napriek tomu by ste mali celú túto situáciu uchopiť z celkom opačnej strany. Snažte sa zameriavať na pozitívne veci a nestrácajte dobrú náladu. Vydávate sa predsa len raz (všetky v to pevne veríme), preto si nenechajte svadobné prípravy ničím znechutiť. Dosýta si vychutnávajte každý jeden krok svadobných príprav a popri tom robte všetko to, čo vás napĺňa a robí šťastnou. Verte, že sa nemáte čoho báť. Veď vášho snúbenca si po svadbe ešte užijete až-až 🙂

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: archív

0 komentárov

Pridaj komentár