Ako sa starať o svoju pleť pred svadbou?

Snom hádam každej nevesty je vyzerať v svoj veľký deň čo najlepšie. Veľkú časť našej pozornosti venujeme svadobným šatám a tomu, aby sme im pekne prispôsobili naše telá. Mnoho neviest začne všakovaké diéty tak, aby boli čo najviac fit v svoj svadobný deň. Tak isto veľa rozmýšľame nad účesmi a makeupom a kvetmi, ktoré budeme držať v rukách celý deň. Zdá sa mi však, že často sa zabúdame starať o našu pleť tak, aby na našej svadbe prekrásne žiarila a tak doplnila celý náš výzor. Aj keď nie som odborník na pleť a odporúčam, aby ste si všetko sami overili, dnes mám pre vás zopár tipov na to, ako sa starať o vašu pleť pred svadbou, alebo po nej či vlastne úplne kedykoľvek. Sú to veci, ktoré pomohli mne osobne a myslím, že by mohli pomôcť aj vám:

Najdôležitejšie je pokožku poriadne hydratovať. Ak sa plánujete brať v jesenných či zimných mesiacoch, je tento bod pre vás úplne kľúčový. Avšak aj na jar či v lete, keď trávime veľa času na slnku, je dôležité myslieť na to, aby sme zbytočne pokožku nevysúšali. Či máte pleť mastnú, zmiešanú, alebo suchú ako ja, je dôležité jej venovať pozornosť.

Tu v Colorade je sucho celý rok a kedže suché pery a šupajúca koža na nose sú mojou nočnou morou, robím všetko pre to, aby som im predišla. Objav tohto roka je pre mňa hydratujúci krém od značky Kiehl’s. Tento ULTRA FACIAL CREAM je každodenný krém, ktorý sa ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky, nie je prehnane mastný a nie je plný parfumov, takže pokožku určite nerozhádže. Ak zájdete do Kiehl’s predajne, môžete si od nich vyzdvihnúť tester a verte mi, nebudete ľutovať. Toto je jediný krém, ktorý dokázal udržať moju pokožku v krásnom stave počas celého roka.

Okrem toho posledné mesiace používam aj hydratačné pleťové sérum od slovenskej značky DULCIA. Tieto dva produkty dokopy sú takmer všetko, čo potrebujete.

Hydratovať treba ako zvonku, tak aj zvnútra. To, čo dávame do svojho vnútra sa odzrkadlí aj na našom vonkajšku, to už sme všetci počuli veľakrát, všakže? Je to úplne jednoduché, ak chceme, aby naša pokožka bola a aj vyzerala hydratovane, musíme začať zvnútra. Počas dňa treba prijímať dostatočné množstvo tekutín, aby sme podporili elasticitu a pružnosť pokožky a aby sa naše bunky mohli obnovovať.

Ak je vašim problémom akné, je zopár vecí, ktoré môžete vyskúšať. (Samozrejme, akné je často spôsobené hlbokými problémami, ktoré sa nedajú vyriešiť len tak zo dňa na deň či z mesiaca na mesiac a je potrebné konzultovať profesionálneho dermatológa, aby ste našli najlepšie riešenie práve pre vás.) Tu sú však veci ktoré konzistentne pomáhajú mne:

  • Vyhýbať sa mliečnym výrobkom. Mlieko má v sebe dostatok hormónov, ktoré môžu mať nevďačné účinky pre vašu pleť. Od kedy som odstavila mliečne výrobky zo svojej diéty takmer úplne, moja pleť mi veľmi poďakovala. A myslím, že za vyskúšanie nič nedáte!
  • Prehnané množstvo cukru môže viesť k akné či ekzému, ale podporuje aj zápaly a tým znižuje množstvo kolagénu a elasticity pokožky, čo má potom priame následky na jej výzor.
  • Mnoho produktov, ktoré sa dajú bežne zakúpiť sú plné látok, ktoré nijak našej pleti nepomáhajú, naopak, sú škodlivé. Je dobré si overiť, čo tie produkty obsahujú predtým, ako si ich napatláme na tvár. Na overenie produktov odporúčam túto stránku, ktorá vám ukáže aké látky jednotlivé produktu obsahujú a povie vám ako veľmi sú škodlivé: http://cosdna.com

Umývať si pokožku je tak isto dôležité, ako umývať si zuby aspoň dvakrát denne. Mnohí tento krok buď odfláknu, alebo niekedy preskočia úplne. A nie, makeup si nestačí zotrieť odličovačom a nechať to tak. Pleť je vždy potrebné dôkladne umyť, aby sme zmyli všetkú nečistotu, ktorú sme nazbierali počas dňa. Aj pri tomto kroku je dôležité používať produkty, ktoré zbytočne pokožku nevysušujú a neiritujú. Môj obľúbený čistiaci gél je LA ROCHE-POSAY HYDRATING GENTLE CLEANSER pre normálnu až suchú pokožku. Tento čistiaci gél nielenže nevysušuje moju pokožku, po umytí ju naopak hydratuje. Tento krok jednak robím večer predtým ako nanesiem krémy a oleje pred spaním, ale taktiež aj ráno predtým, ako nanesiem makeup.

Stres pokožke nikdy nepomôže. Pri plánovaní svadby sa stres síce môže veľmi jednoducho nakopiť, no je veľmi dôležité stále si pripomínať, že je všetko v poriadku. Treba toho veľa vyriešiť a stihnúť často aj nemožné a tie detaily sa v jedinom bode stanú až neúnosnými, ALE vždy je priestor na minútu či dve (či aj 20) na nádych a výdych, spísanie si povinností a povznesenie sa nad to všetko. Svadba má byť oslavou lásky, má to byť radostná záležitosť a preto, ak sa nakopí stres, len si pripomeňte prečo to vlastne celé robíte. Mne to zakaždým veľmi pomohlo ukľudniť sa a schladiť si hlavu. A moja pleť mi len poďakovala.

A môj posledný tip dnes sa vlastne ani netýka pleti. Ide totiž o zuby. Veď viete, biele šaty a žleté zuby…to nie je úplne ideál. A ak ste milovníkom kávy a vína tak ako ja, tie zuby teda nebudú bielo biele vždy. To je realita a je to tak v poriadku. Avšak na ten veľký deň, keď budete celá v bielom (teda AK sa rozhodnete pre tradične biele šaty, lebo dnes sa dá čokoľvek a je mnoho krásnych farebných možností), tie žlté zuby budú celkom žiariť. A tak je fajn vyskúšať zopár jednoduchých vecí, ktorými môžete svoje zuby zladiť so šatami:

  • Zuby si môžete nechať vybieliť profesionálne. Týmto určite nič nepokazíte a síce zaplatíte trošku viac, bude to určite stáž za to.
  • Dnes je už veľmi veľa bieliacych pásikov, ktoré si na zuby nalepíte na 30 minút pred spaním a postupne vám vytiahnu odtieň viac do biela. Toto je to, čo sme s Ryanom robili obaja dva týždne pred svadbou.
  • Je aj zopár prírodných produktov, ktoré pomáhajú. Medzi nie patrí kokosový olej, kurkuma, soda bikarbóna a citrón. Vyskúšajte čo len chcete ak chcete, ak vám to stojí za to.

A to je odo mňa na dnes všetko. Dodalo mi to veľa odvahy a cítila som sa sama so sebou lepšie vediac, že sa mi na svadbe nešúpal nos a nikomu do očí nebil žltý odtieň zubov bijúci sa s bielymi šatami. Každý má síce úplne iné priority, no ak ste ako ja, kľudne vyskúšajte niektoré z týchto tipov či produktov a dajte mi vedieť ako sa vám páčia! Budem rada, ak sa mi ozvete na Instagrame na @kaiah.illustrates dáte mi vedieť ako to s plánovaním svadby máte vy…Alebo ako ste to mali vy!

Text a Foto: Kaja Macinská 

0 komentárov

Pridaj komentár