Ako si nájsť popolnočné šaty?

Zažila to asi každá nevesta. Hneď po tom ako našla svoje pravé svadobné šaty a tešila sa z toho, že hľadanie skončilo, vyskočí otázka: „A čo popolnočné šaty?“ Príbeh začína odznova a panika sa z krátkej prestávky vrátila. Ak práve hľadáte popolnočné šaty a cítite sa frustrovaná, možno vám k vyriešeniu situácie pomôže tento článok.

Nie, žeby som chcela strašiť, ale popolnočné šaty sú rovnako dôležité ako tie svadobné, preto by ste si na ich výbere mali dať záležať. Tu je malý ťahák ako si zo záplavy krásnych šiat vybrať tie pravé popolnočné!

Na nálade záleží aj po polnoci

Ešte skôr ako budete prehliadať milióny e-shopov so spoločenskými šatami, ukladať si fotky z pinterestu či brať obchody útokom, ujasnite si náladu svojej svadby. Štýl svadobných aj popolnočných šiat by mal korešpondovať s náladou svadby. Do úvahy vždy musíte brať miesto, výzdobu či ročné obdobie. Chcete byť bohyňa v štýle boho či dáma v štýle glam? Je to skutočne iba na vás, myslite však na to, že ak už sa pre niektorý štýl rozhodnete, musíte mu prispôsobiť váš outfit. 

Hruška či jablko?

Nie teraz nie je reč o dileme akú príchuť vybrať pre nedeľný koláč 😊 Výber šiat si môžete uľahčiť aj tým, že presne viete aký typ postavy máte. A pozná to každá z nás. Hoci na kamoške vyzerajú šaty božsky, na nás visia a tvária sa ako úplne prešité? Je dôležité poznať typ svojej postavy:

Ak máte postavu typu hruška, upútajte pozornosť na vrchnú polovicu tela. Zvoľte farebný vrch či výrazný šperk. Pokiaľ ide o sukňu, siahnite po tej A-čkovej.

Postavy typu obratený trojuholník, potrebujú opitcky zúžiť plecia, najlepšie to dosiahnete V-čkovým výstrihom. Postavu vám pekne vytvaruje aj širšia, nariasená sukňa.

Ak máte postavu, ktorá pripomína jablko, hľadajte šaty strihané tesne pod prsiami. Tento strih šiat sa volá empírový a ocenia ho hlavne nízke a útle ženy.

S postavou typu obdĺžnik by ste mali opticky zúžiť pás. Na to sa skvele hodí opasok, či iná aplikácia v mieste pásu, poprípade veľmi žiadané zavinovacie šaty.

O, farby

Už ste si vybrali strih popolnočných šiat, no stále premýšľate o farbe? Kľúčov, podľa ktorých si vybrať správnu farbu, je viac. Riadiť sa môžete napríklad podľa typu pleti či podľa farby vlasov.

Módni odborníci sa radia pravidlom čím bledšie vlasy = tým intenzívnejšie farby šiat.

  • Blondínam pristanú výrazné sýte farby ako ružová, modrá, červená, zelená, či khaki.
  • Tmavovlásky by zase mali siahnuť po pastelových jemných tónoch
  • Ryšavkám pristanú odtiene tyrkysovej, bordovej, hnedej, lososovej či horčicovej

Ak vám, ale nepomohol ani tento „ťaháčik“ a stále si lámete hlavu nad farbou popolnočných šiat, myslite na jedno. Vaša svadba je veľmi pravdepodobne prvá a posledná, kde môžete byť v bielej. Prečo si teda nevybrať biele popolnočné šaty? Nemusia to byť hneď ďalšie svadobné. Vyberte si vzdušný, ľahký model, v ktorom sa budete môcť do sýtosti vyblázniť na tanečnom parkete.

Text: Michaela Hlipalová

Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár