Ako si správne vybrať svadobné lodičky?

Nevesta je stredobodom každej svadby, preto si dáva poriadne záležať nielen na výbere svadobných šiat. Dôležitou súčasťou jej celkového vzhľadu sú aj doplnky, ktorých úlohou je pozdvihnúť prednosti a zároveň zakryť isté nedokonalosti. Jedným z takýchto doplnkov sú aj lodičky. Tie síce nie je po celý čas vidieť, no napriek tomu ich nesprávny výber dokáže celkový vzhľad až príliš veľmi pokaziť. Ako však vybrať tie správne?

Tak ako pri všetkých plánoch, aj pri tých svadobných platí, že je lepšie stanoviť si cieľ a ten potom rozčleniť na menšie časti. To je dôvod, prečo by samotnému výberu svadobných lodičiek malo predchádzať viacero dôležitejších krokov. Potom, až si ich zodpoviete, výber svadobných lodičiek sa zjednoduší. Tu je návod, ako na to.

Najskôr si zadefinujte svadobný štýl

Prvým krokom k správnemu výberu topánok je jednoznačné zadefinovanie si štýlu, v akom sa bude niesť celá vaša svadba. Či už vašu svadbu plánujete v boho, glamour, vintage či dokonca v retro štýle, určite si najskôr naštudujte, aké prvky sú pre daný štýl typické, a následne ich hľadajte aj v prevedení svadobných topánok. Nezabúdajte však, že ak také topánky nájdete, v tomto momente ešte nie je vhodný čas na ich nákup. Jediné, čo by ste v tejto fáze mali urobiť, je zúžiť si výber.

 

 

Vyberte si svadobné šaty

Po ujasnení si svadobného štýlu by ste mali s kúpou topánok predsa len ešte počkať. Nezabúdajte totiž, že vždy treba postupovať od väčších kúskov k tým menším, nie naopak. Na rade je teda výber svadobných šiat, ktoré by mali dokonale zapadať do vami vybraného svadobného štýlu. Ak svoje vysnívané svadobné šaty nenájdete na prvýkrát, určite nepodľahnite panike a nepresuňte svoju pozornosť na topánky. Bez svadobných šiat sa budú vyberať naozaj ťažko a okrem toho sa veľmi rýchlo môže stať, že lodičky vyčnievajúce spod svadobných šiat budú v konečnom dôsledku pôsobiť doslova ako päsť na oko. A to predsa nechcete.

Čas na topánky

Ak už máte definitívne vybraný model svadobných šiat, je čas konečne siahnuť aj po lodičkách. V prípade, že ste si užší výber svojich favoritov urobili už v predstihu, pokojne sa k nemu vráťte a dotiahnite ho do úspešného konca. Ak však začínate od nuly a užší výber nemáte, určite odporúčame začať vyhľadávaním v intenetových obchododch. Mnohé značky tu majú širší výber než v kamenných predajniach, nehovoriac o tom, že ponuky všetkých značiek si môžete pozrieť z pohodlia domova. Ušetríte tým kopu času a vytvoríte si tak priestor na zváženie všetkých pre a proti ešte predtým, ako sa vyberiete na nákupy.

Svadobné lodičky nekupujte online!

Ak ste veľmi odvážna, môžete staviť aj na online nákup svadobných lodičiek. Nezabúdajte však, že v týchto topánkach musíte vydržať celý, celučký deň, preto by mali byť maximálne pohodlné. Najlepším riešením je preto vami vybraný model reálne vyskúšať. Napriek tomu sa môže stať, že lodičky, ktoré si vyberiete, v kamennej predajni dostupné nebudú. Ak už teda máte staviť na online nákup, snažte sa vybrať internetový obchod, ktorý umožňuje tovar vrátiť. Posledné, čo pred svadbou potrebujete, je totiž vyhadzovať peniaze za veci, ktoré reálne vôbec nevyužijete. 

Čo farba?

Mnohé nevesty si mylne myslia, že svadobné topánky musia byť výhradne biele. Áno, môžu byť, no rozhodne to nie je pravidlom. Ak nemáte snehobiele šaty, kľudne môžete stiahnuť aj po príjemnej perleťovej či jemne maslovej farbe, ktoré budú v tomto prípade oveľa menej nápadné. Okrem toho mnohé nevesty svoje svadobné lodičky chcú ďalej využívať. Ak teda musíte siahnuť po snehobielych lodičkách, ktoré sa do každodenného outfitu pomerne ťažko kombinujú, vyberte aspoň jednoduchý model bez zbytočných aplikácií či čipiek. Platí totiž, že čím sú svadobné lodičky jednoduchšie, tým sú zároveň nositeľnejšie. Báť sa však nemusíte ani zlatých a pleťových farieb, ktoré hravo využijete aj na oslavy či iné spoločenské udalosti.

Prehodnoťte typ lodičky vzhľadom na miesto svadby

Okrem farby svadobnej lodičky je dôležité zvoliť aj jej vhodný typ. Len ťažko sa totiž budete pohybovať v 10 cm podpätkoch, ak máte svadbu na záhrade. Typ topánok preto vždy dôkladne zvážte najmä vzhľadom na miesto konania svadby. V opačnom prípade sa váš svadobný deň môže pre vaše nohy stať totálnym utrpením.

Uprednostňujte pohodlie

Okrem miesta svadby tiež rozumne zvážte, či je vôbec nutné zvoliť topánky s vysokým podpätkom. Šaty sa predsa dajú skrátiť, ale ak vás budú počas celého svadobného dňa ukrutne bolieť nohy, bude len ťažké udržať na tvári silený úsmev. Nezabúdajte, že základom šťastnej nevesty je pohodlie, a k tomu šťastné nohy rozhodne patria.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová 
Foto: fotobanka

 

0 komentárov

Pridaj komentár