Ako si vybrať tých správnych svadobných dodávateľov 

Nájsť tých správnych dodávateľov na vašu svadbu je jednou z najdôležitejších a najťažších vecí pre vás a celý plynulý priebeh svadby. Aby ste nemali zbytočné komplikácie, poradíme vám, ako si vybrať tých správnych svadobných dodávateľov.

Jednou z chýb pri výbere vašich dodávateľov na svadbu je unáhlený výber. Nechajte si dostatok času na to, aby ste si všetko dobre premysleli a spravili si prehľad. Či už po finančnej stránke alebo prehľad o tom, čo sa vám páči a aký štýl preferujete. Urobte si takzvaný prieskum, čo máte na výber, aké ceny majú jednotliví vybraní dodávatelia a hlavne, čo za tú cenu dostanete. Až potom si rezervujte svojich dodávateľov. Neodkladajte to však ani príliš dlho, aby ste sa potom nemuseli rozhodovať narýchlo a pod stresom. Vtedy sa aj môže stať, že vaši preferovaní dodávatelia už budú obsadení. 

Neobmedzujte sa len na vyhľadávanie na internete. Skúste sa spýtať svojich kamarátov, rodiny, či kolegov v práci. Niektorí svadobní dodávatelia medzi sebou rôzne spolupracujú, a tak vám bude jeden vedieť odporučiť niekoho, o kom vie, že to robí dobre. Skúste sa opýtať možno aj priamo na mieste, kde plánujete mať svadbu, či vám nevedia odporučiť nejakých overených dodávateľov, s ktorými sú zvyknutí spolupracovať a majú s nimi dobré skúsenosti. Najlepšie je možno hľadať lokálnych dodávateľov, znižujú sa tak vaše náklady, no pozrite sa na to, či robia veci v tom štýle, ktorý máte radi. Zbytočne nepreplácať a nevymýšľať, skôr si stanoviť priority.

Určite je dobré pozrieť a prečítať si recenzie na jednotlivých dodávateľov. Nenechajte sa však nimi príliš ovplyvniť. To, že dodávateľa niekto veľmi vychváli ešte neznamená, že to musí byť ten pravý aj pre vás. Zlá recenzia neznamená vždy, že je dodávateľ zlý, môže to len znamenať, že nebol vyhovujúci pre danú nevestu a možno čakala niečo iné. Recenzie slúžia najmä na to, urobiť si dobrý prehľad či prieskum. Nedopustite však, aby prostredníctvom recenzií iní ľudia rozhodli za vás. 

Pri výbere akýchkoľvek dodávateľov na svadbu je veľmi dôležité, najmä ak s nimi budete úzko spolupracovať, osobné stretnutie. Fotograf, kameraman, kapela či DJ a svadobná agentúra. Dôležité je, aby ste si s nimi rozumeli, poprípade mali by ste ten istý pohľad na vec. Bude sa vám tak ľahšie spolupracovať a možno sa z vás stanú aj blízki priatelia po svadbe. Musíte si uvedomiť, že nikto vám nevie čítať myšlienky a každý človek je iný. Čo teda znamená, že to, čo vy pokladáte za samozrejmosť, vaši dodávatelia môžu pochopiť úplne inak. Napríklad výzdoba. Vy si môžete predstaviť iný štýl výzdoby ako vaši dekoratéri a problém je na svete. Preto treba dodávateľom všetko opísať do detailov, stretnúť sa s nimi a dohodnúť všetky maličkosti.

Najdôležitejšia vec je, že skôr ako sa pustíte do oslovovania dodávateľov, majte jasno v svadobnom rozpočte. Od všetkých si pýtajte približný rozpočet. Dnes vám aj floristky vedia v predstihu vypočítať, koľko bude stáť výzdoba na približný počet hostí. Pamätajte si, že svadbe nie je lacná záležitosť, no na svadbe šetriť netreba. Je to len raz za život a môže sa potom stať, že si budete celý život vyčítať, prečo ste do danej veci neinvestovali viac. Poprípade vám bude ľúto, že ste tú konkrétnu vec na svadbe nemali.

 

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK studio

0 komentárov

Pridaj komentár