Ako zistiť, aký zásnubný prsteň by sa mojej partnerke hodil?

Zásnubné prstene sú symbolom lásky. Zásnubný prsteň zvyčajne dáva muž svojej priateľke vo chvíli, keď je presvedčený, že je to tá pravá. Dáva jej tým najavo svoju lásku, ktorá bude spečatená sobášom a životom po jej boku. Traduje sa pravidlo, že zásnubný prsteň by mal stáť 3 mesačné platy vášho priateľa. Avšak cena prsteňa je nepodstatná, najpodstatnejšia vec je, že bol darovaný z lásky a mužom, s ktorým chcete zostarnúť.

V dnešnej dobe sa stáva, že samotná budúca nevesta si môže sama vyberať svoj zásnubný prsteň. Všetko závisí na ženíchovi, ak sú muži trošku prefíkaní, dá sa zistiť, aký prsteň by ich partnerka chcela bez toho, aby o tom tušila. Ženy len svoje polovičky navedú tým smerom, ktorý prsteň sa im páči. Klasický zásnubný prsteň je s kamienkom, najčastejšie s diamantom. Existujú však aj rôzne iné alternatívy zásnubných prsteňov, častokrát veľmi originálne, ktoré dokonca neovplyvnia, či nezruinujú váš rozpočet.

Prvá dôležitá vec je, vybrať tú správnu veľkosť. Dobrá pomôcka pre mužov je, že mužský malíček by mal byť približne veľký ako prstenník ženy. Takže milí páni, ak neviete veľkosť partnerkinho prsta, skúste vybrať prstienok podľa malíčka. Ženské prsty majú približnú veľkosť 49-54 mm. Ale pre partnera je veľmi ľahké zistiť veľkosť prsta jeho partnerky, buď si požičajte jej prstienok alebo jej niekedy na narodeniny darujte šperk. Tak si zistíte veľkosť už v predstihu. Druhou dôležitou vecou je veľkosť kamienka. Tu ide o vkus muža, akú veľkosť kameňa zvolí. Malým, útlym ženám sa hodí menší kameň a naopak, vysoký a ráznym ženám pristane väčší kameň.

Každá žena je iná, každá ma svoj štýl, preto ak si chcete zobrať svoju polovičku, určite viete aký druh zlata má rada (striebro, ružové zlato, žlté zlato). Ak netušíte, skúste sa pozrieť, aké šperky a náušnice vaša partnerka nosí, a podľa toho zvoľte materiál alebo sa jednoducho opýtajte. Ak ste originálny, môžete prstienok aj vyrobiť z kvietkov alebo materiálov, ktoré nájdete v korálkovom obchode. Takýto prstienok má pre ženu svoju osobnostnú hodnotu.

Asi taká osvedčená klasika sú jednoduché zásnubné prstene s centrálnym kameňom (očkom). Je to typický zásnubný prsteň, ktorým nikdy nič nepokazíte. Sú aj rôzne varianty s viacerými kamienkami, ale to skôr závisí aj od finančného rozpočtu partnera. Čo sa týka kamienka, veľmi populárny je dnes zirkón. Je to mäkší, lacnejší kameň, ktorý svojim prevedením pripomína briliant. Na trhu však nájdete aj farebné kamene ako opály, rubíny, zafíry a smaragdy. Ak máte pocit, žeby vašu budúcu nevestu potešil aj farebný kamienok na zásnubnom prstienku, môžete siahnuť aj po nich, len to veľmi neprekombinujte. Vyberte jedu farbu, napríklad smaragd (zelený) a už ho s viacerými farbami nekombinujte. Po farebných kameňoch siahajú kreatívne a odvážne ženy. Veľmi elegantne môže vyzerať aj perla. Ak má vaša partnerka rada originalitu a inklinuje k perlám, je to tá správna voľba a v obchodoch nájdete rôzne perlové zafarbenia. Perly sú totiž znakom pravej dámy a ak cítite, že vaša partnerka presne taká je, poďte do toho. Medzi ženami sa nájdu aj princeznovské tipy, ktoré preferujú klasický briliant. V dnešnej dobe sa dá briliant zohnať aj vo veľkosti, ktorá vám nezruinuje rozpočet. Je to osvedčená klasika.

Každá žena sa poteší z akéhokoľvek zásnubného prstienka, hlavne že je darovaný z lásky.

 

Text: Veronika Grožajová, Foto: Adam Húšek

0 komentárov

Pridaj komentár