Anežka & Filip

Novembrová svadba. Skôr ako slnečné lúče, zelenú lúku a na nej veľa kvetov si predstavíme chladné počasie, opadané lístie a možno aj trošku snehu. Pre niekoho nie lákavé, no pre Anežku a Filipa ideálny čas na svadbu. Aj keď to nebol dátum ich snov, po letných zásnubách sa chceli vziať čím skôr. A piatok, keď je aj štátny sviatok, sa javí ako skvelá voľba.

Obyčajný začiatok, neobyčajný koniec

S manželom pochádzame z jedného mesta, študovali sme na tom istom gymnáziu, kde sme sa obchádzali nejaký ten rôčik. No naše cesty sa nakoniec predsa len náhodne stretli jedného letného večera ku koncu prázdnin na terase miestneho podniku, kde sme oslavovali kamarátkine narodeniny. Filip sa tam náhodne zjavil a prisadol si k nášmu stolu vďaka spoločným známym. A tak to celé začalo už skoro pred 10 rokmi.

Svadbu ste mali v piatok, prečo?

Malo to svoje výhody. Po svadbe čakal nás aj svadobčanov ešte celý voľný víkend, čo sme všetci veľmi ocenili. A keďže 17.11. je štátny sviatok, budeme mať vždy v deň výročia s manželom voľno.

Spomeniete si na svadobné prípravy?

Po tom, ako sme dostali povolenie u pána kaplána s novembrovým termínom sobáša, pustili sme sa do hľadania sály a iných vecí. V krátkom časovom období sme oslovili fotografa, ktorého tvorba sa nám veľmi páčila, absolvovali „túr de sály“, oslovili možných DJ, kaderníčky, vizážistky, cukrárky a, samozrejme, hľadanie tých pravých svadobných šiat. Výstupom bola spleť našich predstáv a voľných a obsadených termínov. Všetko to do seba začalo krásne zapadať a termín 17.11.2017 sa zdal  ideálny. Po tom, ako som si obliekla šaty Deirdre zo svadobného salónu Maggie v Poprade, v ktorých som sa cítila ako víla, sa svadba mohla začať.

Svetlá svetielok vyzerajúce spoza okien sály, ženích nesúci nevestu na rukách, burgundovo marhuľové tóny kombinované tmavou zeleňou a rozvoniavajúcim eukalyptom, živý spev v doprovode klavíra a polnočné čepčenie folklórnym súborom Dúbravček. Nádherné záblesky jednej výnimočnej svadby.

Text: Martina, nevesta Anežka / Foto: Lukáš Pastorek Photography / Svadobné šaty: Maggie Svadobné štúdio, Poprad / Oblek ženícha: Ciao di Maxtara, Nová Karolina Ostrava / Make-up a vlasy: Zlatica Jamborová / Kvety a výzdoba: Kvety Záhrada, Bytča / Miesto svadobného obradu: Farský kostol všetkých svätých v Bytči / Miesto svadobnej hostiny: Koliba Papradno / Cukrovinky: Torty Mia, Žilina / Tlačoviny: vlastná réžia / Hudba: ANIMA, Silvia Adamova Frait, Pavel Frait, Folklórny súbor Dúbravček

0 komentárov

Pridaj komentár