Anička & Lukáš

Príbeh Aničky a Lukáša od momentu, keď sa prvýkrát uvideli až do chvíle, keď sa začali spoznávať a randiť, pripomína úvod romantického filmu.

Anička mala „rande na slepo“ s chlapcom, s ktorým sa zoznámila cez internet. Keď sa rande blížilo ku koncu a Anička sa vybrala na autobus, tento nápadník jej ponúkol, že zavolá svojmu dobrému kamarátovi a ten ju odvezie domov. O pár minút prišiel autom Lukáš. Podľa Aničkiných slov, hneď sa „buchla“ do jeho krásnych modrých očí a neodolateľného úsmevu. No keď z auta vystúpila Lukášova priateľka, bolo po nálade.

Prešlo niekoľko rokov a Anička s Lukášom sa náhodne stretli na diskotéke. Pozdravili sa, no každý si šiel po svojom. Prešlo ďalších pár rokov. Anička počas leta brigádovala v jednej reštaurácii, ktorej súčasťou bola aj vonkajšia terasa. Jedného dňa okolo nej prešli dvaja chalani, no s jedným z nich sa Aničke stretol pohľad. Bol to Lukáš…

Svadba Aničky a Lukáša sa konala minulý rok v jeden pekný, letný, júnový deň. Aj keď obaja pochádzajú zo Slovenska, jedna z najvýnimočnejších udalostí ich života sa odohrala v Chorvátsku. O tom, aké je vziať sa v inej krajine porozprávala viac Anička.

Vždy som snívala o niečom netradičnom

Nikdy som si nevedela predstaviť svoju svadbu klasickú, so všetkými tradíciami, ktoré väčšina mladých absolvuje. Vždy som snívala o niečom netradičnom a hlavne bez stresu, aby sme si svadbu naplno užili obaja. Väčšina snúbencov rieši fotografa, kameramana, rezerváciu priestorov na svadobnú hostinu aj rok alebo dva roky pred termínom, no my sme všetko zvládli za päť mesiacov. Takisto aj oblečenie sme prispôsobili prostrediu. Mojou predstavou boli jednoduché, voľné a pohodlné šaty, ktoré sa dokonale hodia na pláž.

Obrad na pláži

Neďaleko historického mestečka Trogir sa nachádza pláž s prostredím ako z rozprávky. Teplé počasie s jemným vánkom, šum mora, jachtársky prístav s najluxusnejšími jachtami a reštaurácia len pár metrov od miesta obradu. Na pláži sa konal civilný obrad za prítomnosti chorvátskej matrikárky, po ktorom sme sa presunuli do kostola, kde nám svoje požehnanie udelil evanjelický farár.

Celú svadbu nám pomáhala vybaviť agentúra, ktorá sa špecializuje na svadby pri mori v Chorvátsku. Kolektív svadobnej agentúry nám zabezpečil miesto obradu, reštauráciu, kostol, kompletnú výzdobu, preklad všetkých potrebných dokladov, dokonca aj ubytovanie pre všetkých našich hostí. A čo farebnosť samotnej výzdoby? Ako mnohým ženám, aj mne sa páči ružová farba, no ako väčšine mužov, tak ani môjmu Lukášovi sa ružová farba nepáči. Napokon sme ju doladili k prostrediu a to do modrobiela. V jednoduchosti je krása a samotné prostredie, kde sa konala svadba malo svoje veľké čaro, preto sme to s výzdobou nechceli prehnať.

Keď nečakaná situácia zanechá úsmevné spomienky…

Deň pred svadbou sa na našom aute zasekla brzda na zadnom kolese. Samozrejme, auto sme potrebovali, a tak sme to museli hneď riešiť. V obchode s autosúčiastkami sme objednali brzdový strmeň, ktorý sme vyzdvihli ráno v deň svadby. Našťastie jeden z našich kamarátov, ktorý prišiel aj so svojou rodinkou na svadbu je milovníkom áut a mal so sebou potrebné  náradie. Väčšina našich priateľov a rodiny vrátane mňa sme už boli poobliekaní a nachystaní, zatiaľ čo Lukáš s kamarátom spokojne opravovali auto. Nakoniec obaja stihli všetko včas opraviť, umyť sa a nachystať na náš veľký Deň.

Text: Anežka, nevesta Anička / Svadobné šaty: Moda Ślubna Afrodyta KrosnoMake-up: Miroslava KaňuchováVlasy: Ľudmila Jusková / Foto: Pavol Delej PHOTOGRAPHYKvety a výzdoba: svadobná agentúra  (Katarína Nincevic)Miesto svadobného obradu: na pláži Seget Donji, TrogirMiesto svadobnej hostiny: jachtársky klub Marina BaotićTlačoviny: Miroslava KaňuchováHudba: Dj Bangy

0 komentárov

Pridaj komentár