Brigit Boutique – salón, kde sme pripravení plniť sny o svadobných šatách.

Každá nevesta chce byť počas svojho svadobného dňa krásna a výnimočná. V predstavách neviest sa však pod týmito slovami často ukrývajú rozdielne očakávania. Úloha naplniť ich leží na pleciach svadobných salónov, ktorých ponuka by preto mala byť nielen široká, ale aj do hĺbky prispôsobená individuálnym potrebám neviest. Jedným z takýchto salónov je aj Brigit Boutique, ktorý nevesty rady navštevujú nielen kvôli širokej ponuke, ale najmä vďaka individuálnemu prístupu, flexibilite a ochote s nadšením plniť sny o svadobných šatách.

 Dievčatá zo salónu Brigit Boutique sme preto trošku vyspovedali. Čo všetko salón ponúka a na čo sa pri jeho návšteve môžete tešiť sa dozviete v krátkom rozhovore.

Čím sa ako salón líšite od svojej konkurencie?

Každá nevesta je iná a jedinečná, preto sme aj my chceli ponúkať niečo, čo v iných salónoch len tak nenájdu. Reč je o svadobných šatách exkluzívnej britskej značky Hadassa, talianskej návrhárky Annette Moretti a návrhárky Maria Melnik. Od konkurencie sa tak líšime tým, že okrem klasického požičiavania svadobných šiat má nevesta možnosť objednať si aj nové svadobné šaty ušité priamo na mieru za cenu porovnateľnú s požičovným v iných salónoch. Okrem toho môžu nevesty svoje predstavy rôzne kombinovať a stať sa tak návrhárkou vlastných svadobných šiat. Takýmto spôsobom sa snažíme napĺňať predstavy všetkých našich neviest a dopriať im vysnívané šaty, vďaka ktorým sa budú počas svojho svadobného dňa cítiť výnimočne.

Klasikou, ktorá, samozrejme, nesmie chýbať, sú aj rôzne typy závojov, spodničiek, náušníc či doplnkov do vlasov, saká a kožušinky na chladnejšie dni, spoločenské šaty a aj šaty pre malé družičky, ktoré dotvárajú celkovú ponuku. Ktorýkoľvek z doplnkov je pritom možné objednať si ako nový kúsok. V neposlednom rade, samozrejme, nesmie chýbať priateľská atmosféra a skvelý prístup, vďaka ktorému nás naše nevesty rady navštevujú 🙂              

Na trhu pôsobíte len krátko. Ako ste, ako nováčik, zvládli uplynulý rok? Bol pre vás náročný?

Uplynulý rok bol síce náročný, no robili sme všetko preto, aby sme boli k nevestám čo najbližšie aj počas tohto obdobia. Spomíname si na situáciu, keď k nám nevesta prišla dva dni pred svadbou, no stále nemala svoje svadobné šaty. Nakoniec ale všetko dopadlo nad očakávania a nevesta od nás odišla so svojimi vysnívanými  šatami. Aj v krízovej situácií sa totiž snažíme nachádzať riešenia, vďaka ktorým od nás každá nevesta bude odchádzať s úsmevom na tvári 🙂               

Sídlite v hlavnom meste, ako je to však s vašou klientelou? Je prevažne z okolia Bratislavy alebo vás vyhľadávajú aj nevesty z celého Slovenska, prípadne zo zahraničia?

Keďže na svadobnom trhu pôsobíme len krátko, naše nevesty sú prevažne z Bratislavy a blízkeho okolia. Občas k nám však zavítajú aj nevesty z iných častí Slovenska, čomu sa veľmi tešíme.

V úvode ste spomenuli, že ponúkate možnosť ušiť modely svadobných šiat od exkluzívnych svetových značiek priamo na mieru. Čo všetko si takýto proces vyžaduje?

Prvým krokom je skúška, ktorá trvá približne 60 – 90 minút, aby sme mali dostatok času vyskúšať viaceré modely šiat. Najskôr skúšame rôzne strihy, aby sme zistili, ktoré neveste najviac pristanú, a následne vyberieme model šiat značky Hadassa alebo Annette Moretti a nevestu si dôkladne zmeriame. Na šatách sa pritom dajú robiť rôzne zmeny, či už sa bavíme o menšom objeme tylu na sukni, kratšom či dlhšom rukáve alebo o kompletnej zmene sukne z tylovej na saténovú. Všetko závisí len od nevestiných predstáv.  

Výhodou je, že naše nevesty nie sú obmedzované konfekčnou veľkosťou. Máme totiž dostupnú aj kolekciu špeciálne určenú pre plnoštíhle alebo nižšie nevesty, ktoré nechcú svoj veľký deň pretancovať vo vysokých podpätkoch, ktoré bežne nenosia. Šaty tak vieme ušiť aj na konkrétnu výšku, ktorú si nevesta sama zvolí.

Okrem toho môže nastať aj situácia, kedy nevesta zistí, že je v radostnom očakávaní až potom, čo sú jej svadobné šaty zadané do výroby. V takomto prípade sa nevesta nemusí obávať, jednoducho stačí, ak nás hneď kontaktuje a my túto zmenu zadáme do výroby.

V momente, keď sú šaty ušité a prídu k nám, kontaktujeme nevestu, aby sme si s ňou dohodli presný termín zameriavacej skúšky ušitých šiat a doladili tak posledné potrebné úpravy. Následne si nevesta môže svoje šaty zobrať domov. Výhodou šitia šiat na mieru je, že nemôže nastať situácia, kedy by boli šaty zarezervované inou nevestou na rovnaký termín.

V akom časovom predstihu je nutné si rezervovať šitie svadobných šiat? Je tento proces časovo náročný?

Proces šitia svadobných šiat nie je vôbec zdĺhavý. Približná dodacia lehota je 2 – 3 mesiace, vo výnimočných situáciách je možné dodanie stihnúť v priebehu 2 mesiacov. Ideálne je však objednať sa na skúšku aspoň 6 mesiacov pred svadbou, aby tak mala nevesta dostatok času aj na iné svadobné prípravy.

Čo sa po svadbe stane s takto ušitými šatami? Necháva si ich nevesta alebo poputujú naspäť do ponuky svadobného salónu?

Šaty šité na mieru sú jedinečné, preto zostávajú neveste už na celý život. Nevesta ich tak môže využiť napríklad na netradičné svadobné fotenie, na ktoré počas svadobného dňa nie je dostatok času. Príkladom sú svadobné fotenia v horách či na dovolenke pri mori, ktoré sa môže kľudne uskutočniť aj niekoľko mesiacov po svadbe, keďže nevesta šaty nemusí vrátiť späť do svadobného salónu.

V mnohých prípadoch musia nevesty okrem svojich predstáv zohľadňovať aj otázku ceny. Ako je to teda so šitím svadobných šiat na mieru? Je cenovo náročnejšie než klasické požičanie šiat?

Otázky ceny sa v prípade šitia šiat na mieru nevesty nemusia vôbec báť, pretože ceny sa u nás pohybujú v rovnakej hladine ako za bežné požičanie šiat v iných salónoch. Nájdu sa u nás šaty aj pre náročnejšie nevesty, no rovnako ochotne nájdeme šaty pre nevesty, ktoré majú k dispozícii len obmedzený rozpočet.

Momentálna situácia síce svadby stále neumožňuje, no všetci veríme, že sa to čoskoro zmení k lepšiemu. Je možné tento čas využiť napríklad na šitie svadobných šiat alebo u vás, vzhľadom na pandémiu, nastali nejaké zmeny?

Žiaľ, v momentálnej situácii k nám nevesty nemôžu prísť na skúšku svadobných šiat. Hneď ako to však situácia umožní, sme pripravení v salóne privítať všetky naše nevesty. Dni, kedy bol salón zatvorený, sme však využili a pracovali na niekoľkých novinkách, ktoré už čoskoro predstavíme. Okrem toho sme vyberali nové modely a rozbiehame aj spolupráce s novými dodávateľmi, aby si tak nevesty mohli vyberať z čo najširšej ponuky svadobných šiat. Veríme, že salón čoskoro otvoríme a budeme sa opäť naplno venovať našim nevestám. Momenty, keď s nimi vyberáme vysnívané svadobné šaty nám už veľmi chýbajú.

Text: Betka Jambrichová a Brigit Boutique

Viac na https://brigitboutique.sk/ a na sociálnych sieťach FacebookInstagram.

0 komentárov

Pridaj komentár