Chcete zabaviť hostí? Pripravte pre nich svadobné hry.

Stredobodom svadobného dňa má byť predovšetkým ženích a nevesta. Mladomanželia sa však neraz rozhodnú zapojiť doň aj svadobných hostí. Často tak robia najmä formou hier, ktoré do svadby vnesú uvoľnenú atmosféru. 

  1. Svadobný kvíz

Svadobný kvíz je jednou z hier, ktorá hostí mimoriadne baví. Mladomanželia sa s ním síce potrápia, no hostia sa poriadne nasmejú. Ženích a nevesta sedia počas kvízu uprostred svadobnej sály, chrbtom k sebe. V jednej ruke držia svoju topánku a v druhej topánku svojho partnera. Svadobný koordinátor, prípadne starejší, im kladie rôzne otázky “na telo”, na ktoré mladomanželia odpovedajú zdvihnutím topánky toho z dvojice, na koho daná otázka sadne ako uliata. Táto hra je vtipná, jednoduchá a hostia môžu vďaka nej svadobný pár aj lepšie spoznať. Má to však svoje riziko – nikdy neviete, akú otázku dostanete.

  1. Nájdi svoju manželku

Nájdi svoju manželku je hra určená pre ženícha, ktorého úlohou je so zatvorenými očami nájsť svoju manželku medzi desiatkou žien len podľa ohmatania členka. Ťažké? O to práve ide. Veď aký je to manžel, ak svoju manželku nespozná aj poslepiačky? 🙂

  1. Nájdi svojho manžela

Aby to však nemali ťažké len páni, jednu hru postavenú na rovnakom princípe tu máme aj pre nevestu. Táto však bude mať o niečo ľahšie – alebo skôr ťažšie? Posúďte sami. Jej úlohou bude totiž so zatvorenými očami nájsť svojho manžela medzi desiatku mužov len podľa ohmatania jeho zadku. Opäť ide o hru, ktorá medzi svadobčanmi vyvolá množstvo smiechu. Ak sa vám táto hra zdá byť príliš nevhodná, určite ju do programu svojej vlastnej svadby nezaraďte nasilu. Nezabúdajte, že je to vaša svadba, a dôležitejšie než zábava hostí je, aby ste sa cítili príjemne a komfortne vy sami.

  1. Vykrúcanka naslepo

Prijateľnejším variantom predchádzajúcej hry môže byť vykrúcanka naslepo. Ide o hru, počas ktorej nevesta tancuje s mladými mužmi spomedzi svadobných hostí a jej úlohou je nájsť medzi nimi svojho manžela. Má to však jeden háčik – má zaviazané oči a nič nevidí. Čo poviete, dokázali by ste svojho partnera spoznať podľa spôsobu, akým tancuje?

  1. Hod kyticou

Táto hra je pôvodom americká klasika, ktorá sa však za posledné roky celkom uchytila aj u nás na Slovensku. Krátko pred polnocou si nevesta pozve na svadobný parket všetky mladé, slobodné dievčatá a ženy, otočí sa im chrbtom a hodí medzi ne svoju svadobnú kyticu. Hovorí sa, že tá, ktorá svadobnú kyticu chytí, sa do roka a do dňa vydá. Čo poviete – išli by ste o svadobnú kyticu zabojovať alebo by ste radšej zostali sedieť? 🙂

  1. Zvliekanie podväzku

Aby však mladomanželské žezlo neodovzdávala len nevesta, ale aj ženích, zvykne sa podobná aktivita robiť aj pre pánov. Medzi tých zas ženích hádže podväzok, ktorý však ešte predtým musí zubami zvliecť zo stehna svojej manželky. Opäť však ide o hru, ktorá nemusí byť každému svadobnému páru príjemná, preto pokojne zvážte, či do toho idete alebo nie.

  1. Oslobodenie ženícha z väzenskej gule

Poslednou z hier je aj únik z väzenskej gule, do ktorej ženícha uväzní samotný družba. Kľúče od zámku odovzdá neveste, pričom vyslobodiť sa môže jedine splnením vopred pripravených, vtipných a často bezvýznamných úloh. Príkladom je odrecitovanie absolútneho sľubu vernosti, spievanie balady či množstvo iných aktivít, ktoré by mohli svadobných hostí rozosmiať. Po ich splnení sa nevesta rozhodne, či svojho manžela z okovy pustí alebo nie. Ak ho však nechce nechať po zvyšok svadby tancovať so železnou guľou na nohe, vyslobodí ho, a zatancujú si jeden spoločný tanec.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: unsplash.com



0 komentárov

Pridaj komentár