Čo hľadám u svojej budúcej ženy?

Ako voláte človeka, s ktorým ste vo vzťahu? Konkrétne, ak ste mužského pohlavia? Neviem prečo, ale nemám rád slovo priateľka. Príde mi to, počkajte, hľadám správne slovo, také robotické. Naopak, mám rád rýdzo slovenské, krčmové a zbojnícko-dedinské slovo frajerka. Jánošík mal určite frajerku. Zasa takým Štúrom si nie som istý, ale on študoval v Halle a tým nemectvom bol lingvisticky určite ovplyvnený. Ale zasa idem k pointe okľukou.

Dnes píšem o tom, čo hľadám u svojej budúcej ženy a podobne ako s dvojicou priateľka – frajerka to mám aj s dvojicou manželka – žena. Aj na fejsbuku som mával takú sériu, “Čau, moja budúca žena” a písaval jej odkazy, veď nech vie: že neplánujem mať mačky, že s ňou plánujem na Vianoce chodiť koledovať susedom a že na dôchodku precestujeme Európu vlakmi. Ale okrem týchto verejne publikovaných plánov a požiadaviek som mal kedysi celý zoznam, ktorým som posudzoval bytosti opačného pohlavia.

Výška minimálne 170 cm. (aby bolo bozkávanie a tancovanie jednoduché)

Vysoké IQ (cifru som veľkodušne neurčil)

Všeobecný prehľad (aby sme mohli diskutovať na úrovni)

Hovorí anglicky (aby sme mohli cestovať po svete)

1 – 2 oblasti, v ktorých bude skvelá (aby som na ňu mohol byť hrdý)

Umelecké tendencie (aby rozumela potrebe niečo tvoriť )

Vycibrený vkus (aby vyberala dobré filmy a kupovala mi pekné košele)

Kresťansky založená (aby sme si rozumeli aj na duchovnej úrovni)

Srdcom pankáčka (viac životný štýl než hudobné preferencie)

Z dobrej rodiny (lebo chcem, aby moje deti mali super dedka, babku, strýkov, tety atď…)

Zmysel pre absurdný humor (a bude ho so mnou točiť do nekonečna)

A zoznam  pokračoval ďalej, často úplnými absurditami.

Nosí skejťácke tenisky. A sukne. Má rada komiksy. Záleží jej na životnom prostredí. Bude so mnou hrať počítačové hry. Ocení dobré pivo. Fotí na analóg. Chcela by mať doma katanu. Má vodičák. Počúva No Name (vysvetlím na počkanie). Hrá žolíka. Spievala v kostolnom zbore. Má hudobný sluch. A najdôležitejšia požiadavka zo všetkých: bude so mnou hrať hru, že dievčatá nekakajú.

Teraz by sa žiadalo premostenie na pointu. Tento článok má dve, rovno rozprávkovo prosté ponaučenia.

  1. Po rokoch zaľubovania a odľubovania sa som postupne celý zoznam zrušil. Ostali dva body životnej dôležitosti: Aby sme si rozumeli a aby sme sa priťahovali. V týchto dvoch spočíva celý zákon aj proroci. (Máte bod, ak ste chytili referenciu)
  2. Oveľa dôležitejší zoznam ako Aká by mala byť je ten s názvom Aký som ja. Máte ho hotový?

PS. Ale keď toto po sebe čítam, zisťujem, že moja frajerka má 90% vecí, ktoré som vymenoval vyššie, aj z tých absurdných. Nuž, pošťastilo sa mi.

Jay

0 komentárov

Pridaj komentár