Čo všetko by mala obsahovať nevestina lekárnička?

Príprave svadby venujete niekoľko mesiacov. Všetko si tisíckrát odznovu prechádzate a chcete, aby ste skutočne na nič nezabudli, pretože len tak môže byť váš vysnívaný deň perfektný. Pravdou však je, že aj keby ste všetko naplánovali na sto percent, niektoré veci ovplyvniť nedokážete. Práve preto by ste nemali zabudnúť na starostlivo vyskladanú lekárničku, ktorá dokáže zachrániť viacero nemilých situácii.

Svadobný deň dokáže pokaziť nejedna maličkosť. Môže to byť roztrhnuté očko na silonke či rozmazaný make-up, pokojne sa vám však môže prihodiť aj situácia, ktorá je omnoho nepríjemnejšia. Dobrým príkladom je nepríjemný otlak či silná bolesť hlavy, ktorá sa veľmi často dostaví práve po opadnutí stresu. Práve toto sú situácie, na ktoré by ste mali byť vopred pripravené. Pomôcť vám môže lekárnička, ktorú je potrebné už vopred dôkladne vyskladať. Viete čo všetko by mala obsahovať?

 1. časť: Oblečenie a doplnky

1.Súprava na šitie. Počas svadby sa veľmi často stáva, že nevesta skončí s odtrhnutým volánikom či s natrhnutou vlečkou. Nejde o nič, čo by vám malo radosť z vášho svadobného dňa nejako špeciálne pokaziť, no napriek tomu budete iste pokojnejšia, ak sa odtrhnuté časti šiat predsa len vrátia na svoje miesto. V rámci lekárničky preto rozhodne nezabudnite aj na malú súpravu na šitie, ktorá dokáže aj tie najakútnejšie prípady hravo zachrániť.

2.Zicherky. Omnoho vážnejšia situácia nastane, ak sa vám namiesto obyčajného volánika odtrhne ramienko šiat! Niektoré totiž bývajú uchytené umelohmotnými časťami a tie to, žiaľ, počas zábavy niekedy nevydržia. V takomto prípade vás zachráni jedine zicherka, ktorá odlomenú časť ramienka hravo nahradí.

3.Naparovačka. Svadobné šaty si doma síce pripravíte tak, aby vyzerali dokonale, nezabúdajte však, že počas svadby sa niekoľkokrát prezliekate. Určite sa preto oplatí mať po ruke aspoň cestovnú naparovačku, ktorá si s pokrčenými šatami hravo poradí.

4.Valček na odstraňovanie nežiaducich vlákien. Pri balení lekárničky myslite aj na valček na odstraňovanie nežiaducich vlákien. Nikdy totiž neviete, čo všetko sa môže na vaše šaty prilepiť.

5.Podložky na uchytenie náušníc. Ďalším častým problémom sú postrácané náušnice. Stačí, že sa na parkete trochu odviažete a podložka, ktorá náušnicu drží na vašom uchu, je zrazu fuč. Je preto dobré mať niekoľko takýchto podložiek v zásobe, aby ste tak na polovici svadobných fotiek nemuseli byť bez náušníc.

2.časť: Krása

1.Sponky a vlásenky. Musíte sa zmieriť s tým, že váš svadobný účes nebude počas celého večera vyzerať tak, ako keď ste odišli priamo od kaderníka. Pár uletených prameňov sa vám iste nevyhne, preto je dobré mať poruke niekoľko sponiek a vláseniek, ktorými ich spoľahlivo vrátite na svoje miesto.

2.Lak na vlasy. Okrem sponiek a vláseniek pamätajte aj na lak na vlasy, ktorý je v prípade rozpadnutého svadobného účesu naozaj povinnou výbavou.

3.Balzam na pery. Počas svadobného dňa sa ustavične nájde niekto, kto bude mať potrebu vám stýkrát gratulovať a opätovne vás pritom bozkávať. Vaše pery tak dostanú poriadne zabrať a tak by ste im mali dopriať aj dostatok regenerácie. Pri každej možnej príležitosti preto nezabudnite použiť kvalitný balzam na pery, vďaka ktorému sa vyhnete ich nepríjemnému a bolestivému popraskaniu.

4.Priesvitný lak na nechty. Číry lak na nechty je skvelým pomocníkom! Okrem poškodených nechtov dokáže šikovne zachrániť aj nepríjemné očko na silonke, ktoré sa tak nebude zbytočne zväčšovať.

5.Pinzeta. Tak ako je neodmysliteľnou súčasťou kozmetickej taštičky, tak by vám rozhodne nemala chýbať ani počas svadby. Nejde pritom len o situácie, kedy potrebujete odstrániť jeden či dva neposlušné chĺpky. Pinzeta je jednoducho univerzálny pomocník, pri ktorom nikdy neviete, kedy ju budete potrebovať.

6.Fixátor make-upu. Okrem make-upu, púdru, maskary a iných bežných kozmetických kúskov nezabudnite ani na fixátor make-upu. Oceníte ho najmä počas horúcich letných dní a špeciálne vtedy, ak ste sa rozhodli mať svadbu vonku.

3. časť: Hygiena a zdravie

1.Zubná niť. Jedlo medzi zubami je nepríjemné aj počas bežného dňa, nie ešte počas toho svadobného. Nezabudnite preto do svojej lekárničky pribaliť aj zubnú niť, ktorá sa hravo popasuje s akýmkoľvek medzizubným priestorom

2.Deodorant. Niet nad pocit sviežosti! Verte, že počas svadobného dňa to platí stonásobne, a tak rozhodne nezabudnite aj na kvalitný deodorant s vôňou, ktorá je vám maximálne príjemná. Verte totiž, že toľko deodorantu, koľko ho použijete počas svadobného dňa, ste ešte nikdy predtým nepoužili.

3.Krém na ruky. Naše telo na stres niekedy reaguje zvláštnym spôsobom. Jedným z nich môžu byť aj vysušené ruky, ktoré rozhodne nie sú ničím príjemným. Oplatí sa preto mať poruke aj krém na ruky, ktorý vám s týmto problémom hravo pomôže.

4.Lieky proti bolesti. Najhoršie, čo sa vám môže počas svadobného dňa stať, je, keď sa zo svojho veľkého dňa nemôžete tešiť kvôli bolesti. Dajte si preto záležať na tom, aby ste mali poruke všetky potrebné lieky aspoň proti základným typom bolesti. Okrem toho tento stav nenechávajte zbytočne zájsť ďaleko. Lepšie urobíte, ak tabletku užijete, kým je bolesť ešte mierna, ako by ste si ju mali dať až v momente, keď už jej účinok nemusí zabrať.

5.Leukoplasty. Veľmi dobre vieme, že nové topánky na nohách končia väčšinou pľuzgiermi, napriek tomu si ako svadobné topánky neobujeme také, ktoré už máme odskúšané. Dajte si preto záležať aspoň na dostatočne veľkej zásobe leukoplastov, ktoré vám tieto nepríjemné bolesti pomôžu zvládnuť až do bieleho rána.

6.Dámske záležitosti. Svoj cyklus môžete mať dokonale vypočítaný, no napriek tomu si ženské telo pod vplyvom stresu robí, čo sa mu zachce. Rozhodne sa preto na vlastnú svadbu nevyberte bez dostatočných zásob potrebných pre ženské záležitosti. Radšej byť pripravená a nevyužiť ako nepripravená a potrebovať.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: Unsplash.com

0 komentárov

Pridaj komentár