Doprajte svojej pleti špeciálnu starostlivosť. A nielen pred svadbou

Každá nevesta vie, že pred svadobným dňom ju čaká aj dohodnutie si termínu na svadobné líčenie. Aby vaša tvár vyzerala dokonale, je potrebné sa o ňu postarať ešte predtým. Nemali by ste vynechať návštevu kozmetického salónu, kde vám napríklad aj hĺbkovo vyčistia pleť či poradia iné procedúry. My sme sa porozprávali s kozmetičkou Jankou o tom, ako sa máme postarať o našu pleť pred svadbou.

Čo by ste odporučili nevestám pred svadobným líčením?

Na pleť by sa mali budúce nevesty zamerať skôr ako večer pred svadbou. Žiadnej žene neuškodí ani prítomnosť v kozmetickom salóne, kde nájde aj relax, ktorý pred svadbou tak chýba. Každá z nás má iný typ pleti, takže každú skrášli a pomôže jej niečo iné. Ja pred svadobným líčením vždy odporúčam ešte čistenie pleti a hydratáciu.

Ako prebieha čistenie pleti? Je možné si ho urobiť aj doma?

Samozrejme, pleť je nutné si čistiť denne. Môžete použiť čistiace masky, píling, ale ja používam špeciálne prípravky na hĺbkové čistenie, odstránenie odumretých buniek, zameriam sa aj na nedokonalosti pleti, používame tiež špeciálne prístroje, ktoré zaručia dlhodobejší a dôkladnejší účinok. Kozmetické čistenie pleti predstavuje komplexnú a odbornú starostlivosť o pleť tváre, krku a dekoltu. Jeho podstatou je hĺbkové vyčistenie pórov a odstránenie mazu, nečistôt a odumretých vrstiev kože. Vždy je spojené s aplikáciou krémov na tvár, masiek podľa typu pleti a účinných sér. Prípadná odborná masáž tváre a dekoltu predstavuje vynikajúcu prevenciu voči vzniku vrások a je veľmi  relaxačná.

Zbavíte nevestičky aj čiernych bodiek?

Áno, odstraňujeme komedóny, vyrážky, akné… Máme pre tento problém viacero pomenovaní, no spoločné majú to, že nás vďaka nim trápi pohľad do zrkadla. Kým niekto má akné v dôsledku puberty, sú aj ľudia, ktorým nedá pokoj ani v dospelosti. Teda odstránime nahromadené nečistoty z  vonkajšieho prostredia a nánosu mazu, potu a odumretých buniek z  pokožky. Prv, než sa začnú vytláčať, pleť musí byť dôkladne čistá. Často sa stretávam so zákazníčkami, ktoré vravia, že si uhry vytláčajú pravidelne doma. Ak majú problémovú pleť, nie je to správne riešenie.

Prečo teda nestačí domáce čistenie?

Niekomu stačí, ale ak ide o problematickú pleť, je lepšie profesionálne ošetrenie.

Používam napríklad prípravky určené priamo na lokálnu starostlivosť zapálených vyrážok, ktoré podporujú hojenie a dozrievanie zápalových procesov, neutralizujú baktérie a prečistia pleť.

Zákazníčka teda od vás odchádza na svadbu krajšia? 

Hneď nie. Odchádza s červenou pleťou, ktorá sa upokojí, a potom môže očakávať výsledky. Make-up dlhšie vydrží, pleť bude krajšia aj na svadobných fotografiách. Nevesta nebude mať napríklad suché šupinky na tvári, poradíme aj pri lesknúcej sa pleti. Je to rôzne.

Spomínali ste najmä čistenie, na čo by sa ženy ešte mali zamerať?

Pri čistení používam aj hydratačnú masku, odporúčam zákazníčke vhodnú kozmetiku, pleť sa do svadby môže veľmi zlepšiť, len je potrebné prísť v čas a počúvať rady, ale aj svoju pleť. Je nutné dodržiavať pitný režim, nezabúdať počas svadobného stresu na správnu stravu. Stres sa môže odzrkadliť aj na tvári. Napríklad kruhmi pod očami či vyrážkou z prostredia. Na vznik akné negatívne vplýva aj nedostatok tekutín a nesprávna životospráva.

Dokážete pomôcť aj neveste, ktorá príde napríklad s akné?

Ak príde nevesta ráno v deň svadby, môžem to už len zakryť. Ak ženu trápi akné a ešte ku kozmetičke nezavítala, odporúčam jej, aby tak urobila čo najskôr, inak sa môže stav pokožky nekontrolovateľne zhoršiť. Aj pred svadbou.

Kedy je vôbec vhodný čas navštíviť kozmetičku pred svadbou?

Povedala by som, že nikdy nie je neskoro, ale večer pred svadbou by som už odborné čistenie nerobila, pretože pleť môže byť podráždená. Vtedy si má nevesta dať len hydratačný krém alebo masku, ktorú dobré pozná, aby nedostala žiadnu alergiu, reakciu. Na škodu nie je ani balzam na pery, aby rúž počas obradu dlho držal. Pred svadbou už neodporúčam experimentovať, pretože si môžete uškodiť.

Je teda nejaký termín, ktorý zvyčajne pred svadbou odporúčate?

Zvyčajne je to týždeň pred svadbou. Vtedy sa s nevestou môžeme trochu aj potrápiť. Odstránime vyrážky, čierne bodky, použijeme aj špeciálnu ihlu. A do týždňa vyrážky aj začervenanie zmiznú. Ale na pleť myslite už skôr, vyplatí sa to nielen kvôli svadbe, ale do budúcich rokov. Niekedy je vhodné zájsť aj za dermatologičkou. Stáva sa, že je potrebný aj odborný kožný lekár, ktorý predpíše tabletky na potlačenie zápalu, chýbajúce vitamíny alebo lieči zápalové ložiská.

Veronika

Foto: Internet – svetnapojov.sk, zlavadna.sk

0 komentárov

Pridaj komentár