Hľadáte svoje vysnívané šaty? Možno na vás čakajú v svadobnom salóne DIVA

Predstavy o tom, ako by mali vyzerať naše svadobné šaty majú mnohé z nás do detailu upresnené už od útleho detstva. Keď však prichádza na rad deň D, a my si máme vybrať spomedzi nespočetného množstva modelov ten náš, odrazu váhame. Ak sa nás zmocnia obavy, prípadne nám model, ktorý sme si vybrali, nesadne, netreba strácať nádej, práve naopak. Mnohé nevesty totiž nájdu tie najvhodnejšie šaty práve vtedy, keď upustia od svojej vysnívanej predstavy. Stačí, ak si necháte poradiť od odborníkov, ktorí vám pomôžu nájsť šaty ešte lepšie, než tie, ktoré ste si vysnívali. Výbornou voľbou je zájsť do svadobného salónu DIVA, kde vám pri výbere šiat veľmi ochotne poradia.

Ako dlho už pôsobíte na trhu svadobných dodávateľov?

Divu sme otvárali na jar roku 2011, takže táto ťažká “korona” sezóna bola naša desiata. Napriek tomu, že to bol zložitý rok, som rada, že sme stihli naplno pracovať a plniť sny našim nevestám aspoň niekoľko mesiacov. Teraz sa už sústredíme na sezónu 2021, ktorá bude, pevne veríme, veľmi silná. Len nedávno sme opäť objednali dve desiatky nových modelov, a to aj napriek tomu, že veľa šiat z tejto sezóny zostalo úplne nových, nevyužitých. Okrem toho sme si pre nevesty na nasledujúcu sezónu pripravili aj veľké prekvapenie – úplne novú značku svadobných a spoločenských šiat Naviblue Fashion Group, z ktorej je prvých 10 modelov už v salóne.

 Nájdu sa okrem svadobných šiat vo vašom salóne aj iné, pre nevestu potrebné doplnky? Prípadne, dokážete okrem nevesty obliecť aj družičky?

V našej ponuke nájdu zákazníčky nielen svadobné, ale aj spoločenské šaty vhodné ako popolnočné, družičkovské či plesové šaty. Samozrejme, čo sa týka doplnkov, ponúkame komplet servis od závojov, spodničiek, kabátikov až po rôzne ozdoby do vlasov a bižutériu. Výhodou je, že nevesta si vie všetko vyskúšať spolu so šatami, pretože bez šiat sa doplnky veľmi ťažko vyberajú.

Je možné si u vás šaty aj zakúpiť alebo ich nevestám len zapožičiavate? Ako často jednotlivé kolekcie obmieňate a čo sa stane s kolekciami, ktoré už nie sú aktuálne?

Svadobné šaty je u nás možné nielen zapožičať, ale aj kúpiť, pričom si u nás nevesta môže na kúpu objednať akýkoľvek model z aktuálnej ponuky našich značiek. Túto službu využívajú hlavne nevesty, ktoré u nás nenájdu svoj vysnívaný model, no ich predstavy spĺňajú niektoré zo šiat z ponuky našich dodávateľov.

Druhou možnosťou ako vlastniť svadobné šaty, no za prijateľnejšiu cenu, je kúpiť si ich vo výpredaji. Na novú sezónu totiž vždy objednávame niekoľko desiatok šiat, a tak je potrebné pre ne uvoľniť miesto. Každoročne preto organizujeme minimálne dva výpredaje svadobných šiat, kde si nevesta môže svoje vysnívané šaty kúpiť za cenu požičovného, niekedy dokonca ešte nižšiu. Výpredaj je vždy veľmi úspešný a v dnešnej neistej dobe, kedy nevesty nevedia, či budú svadbu nakoniec prekladať, je kúpa šiat aj racionálnym riešením. Odpadá tak stres z toho, či budú vybrané šaty na nový dátum svadby voľné. Samozrejme, nikdy sa nepredajú všetky šaty zo starších kolekcií, ale zo skúseností vieme, že každý model si svoju nevestu skôr či neskôr nájde 🙂

Každá nevesta sníva o rozprávkovo dokonalých svadobných šatách, no jednotlivé predstavy sa podstatne líšia. Dokáže si z vašej ponuky vybrať ktorákoľvek nevesta alebo je pre váš salón typická skôr špecifická klientela?

Nemyslím si, že máme vyslovene špecifickú klientelu, a ani úzko zameranú ponuku, práve naopak. Pri výbere svadobných šiat sa sústreďujeme predovšetkým na to, aby boli rôznorodé. Nevesty tak u nás nájdu šaty rôznych materiálov, strihov a štýlov, vrátane luxusnejších aj jednoduchších modelov. Vo všeobecnosti sa dá však povedať, že v porovnaní s inými salónmi máme väčšiu ponuku „princeznovských“ až „kráľovských“ šiat s veľkou sukňou, čipkami, trblietkami a dlhou vlečkou. Okrem týchto modelov však máme v ponuke aj padavé či obtiahnuté šaty a aj veľký výber elegantných saténových šiat.

Podľa čoho vyberáte nové kolekcie do vašej ponuky svadobných šiat? Orientujete sa skôr na svetové trendy alebo radšej uprednostňujete predstavy a priania neviest?

Úplne zjednodušene povedané – sú dva typy svadobných šiat, ktoré nesmú chýbať v každej našej novej kolekcii – také, ktoré pritiahnu nevesty do salónu, a také, ktoré sa budú dobre požičiavať. O niektorých šatách totiž už vopred vieme, že kvôli ich špecifikám nebude ľahké ich požičať. Práve kvôli nim však nevesty do nášho salónu prídu, i keď si nakoniec možno vyberú úplne iný model. Sledujeme však aj trendy, hoci tie sa v prípade svadobných šiat až tak rýchlo nemenia. Každopádne, v Dive sme za to, aby salón aspoň do istej miery určoval trendy a nielen reagoval na požiadavky neviest. Náš salón bol napríklad jeden z prvých, ktorý pred niekoľkými rokmi priniesol pudrové šaty aj napriek tomu, že v dobe bielych šiat vôbec neboli istou investíciou. Napokon sa však vyplatila. V neposlednom rade sa pri výbere šiat riadime ženskou intuíciou a vlastným módnym vkusom, a práve takto vybrané šaty sú väčšinou tie najobľúbenejšie.

Luxusné kolekcie svadobných šiat iste dopĺňate aj o také, ktoré sú finančne menej náročné. V akom rozmedzí sa u vás pohybujú ceny svadobných šiat?  

Najluxusnejšie šaty v našom salóne sú z kolekcií značiek Royaldi a Naviblue Fashion Group. Samozrejme, máme záujem osloviť širšiu klientelu, a tak máme k dispozícii aj šaty od dostupnejších značiek ako Gabbiano, Tesoro a Allure Bridals. Požičovné svadobných šiat sa pohybuje od 500 do 890 EUR. V prípade kúpy nových svadobných šiat začínajú ceny od 1200 EUR. Všetky značky, ktoré máme aktuálne v salóne, sme však starostlivo vyberali a kládli dôraz na kvalitu vypracovania a materiálov, ale aj na samotný dizajn a prezentáciu danej značky.

S akými predstavami a požiadavkami neviest sa najčastejšie stretávate? Spomínate si aj na nejakú špecifickú, ktorá vám utkvela v pamäti?

Spomínam si na nevestu, ktorá už mala kúpené extravagantné a ťažko kombinovateľné náušnice a k nim hľadala svadobné šaty. Bolo to síce náročné, ale nakoniec sme pre ňu našli tie pravé 🙂

Nevesty k nám často chodia s veľmi konkrétnou predstavou o tom, ako by mali ich svadobné šaty vyzerať. Niekedy je preto veľmi ťažké presvedčiť ich, aby vyskúšali aj iný model, aj keď samé cítia, že v šatách, ktoré si vysnívali, sa necítia dobre a nevyzerajú tak, ako si predstavovali. Drvivá väčšina si však nakoniec nechá poradiť buď od nás alebo od svojich poradcov. Samozrejme, sú tu aj nevesty, ktoré prídu kvôli konkrétnym šatám, ktoré dokonale zapadajú do koncepcie ich vysnívanej svadby, vyskúšajú si ich a tie im perfektne sadnú. A potom zo zvedavosti vyskúšajú iný model a ten im vyrazí dych. Aj preto nevesta, ktorá príde s predstavou o jednoduchých úzkych šatách na ramienka nakoniec odíde s trblietavými šatami a obrovskou sukňou 🙂

Okrem toho sa často stáva, že si nevesta nevie vybrať medzi dvomi modelmi. Ak ide o dva veľmi podobné modely, vtedy väčšinou vyhrajú tie pohodlnejšie. Ak však ide o úplne rozdielne šaty, treba si položiť otázku: „Aká chcem byť nevesta?“ Chcem na svadbe šokovať a obliecť si šaty, ktoré by odo mňa nik nečakal alebo si chcem  vybrať model, ktorý ma vystihuje a v ktorom som to ja? Tieto otázky potom dilemu veľmi rýchlo vyriešia.

Úplne najdôležitejšie je však to, abyneveste šaty perfektne sedeli. To je základná požiadavka a aj preto sme vďačné, že máme šikovnú pani krajčírku, ktorá dokáže šaty upraviť do najmenších detailov. Keď sa totiž bude nevesta v šatách dobre cítiť, bude zaručene aj dobre vyzerať!

Text: Alžbeta Betka Jambrichová a majiteľka salónu DIVA Ľudmila Grešková

0 komentárov

Pridaj komentár