Jakub & Majka

Hoci Jakub a Majka pochádzajú z Levoče a bývali len pár domov od seba, prvýkrát sa stretli v Prahe, kde Majka študovala a Jakub pracoval. Osudným sa im stalo nákupné centrum, kde bola Majka na nákupy so svojou kamarátkou a Jakubovou susedou.

Ako vyzeral ich Deň?                                                              

Bazilika sv. Jakuba v Levoči je prekrásnym miestom, v ktorom sme sa zosobášili. Hostina sa následne konala v Kongresovej sále. Keďže sa nachádza v centre, pár metrov od kostola a väčšina „cezpoľných“ hostí bola ubytovaná v centre, tento priestor nám dokonale vyhovoval.

Pri svadobnej výzdobe sme si dali mimoriadne záležať na svadobnom oznámení. Chceli sme niečo jednoduché a pekné. Vytvorili sme logo s našimi menami, ktoré sme používali aj pri ďalších dekoráciách. Samotná výzdoba sa niesla v prírodnom duchu s jemnými farbami. Drevené podpníky, sviečky, mach, kytice na stole v zeleno-bielo-ružovej kombinácii, servítky s vetvičkou ruscusu. Jednoducho množstvo detailov, ktoré vytvorili dokonalú atmosféru. Chýbať nesmela ani kniha hostí a polaroid. Krásne, spontánne vytvorené fotky spolu s venovaním v knihe sú krásnou spomienkou na našu svadbu.

Po domácky upečené koláče

Svadobné prípravy prebehli, ako vraví môj manžel, „v pohode“. Po zásnubách sme si rezervovali priestory, kostol, fotografa a muzikantov. Svadobné šaty som si dala ušiť na mieru. V salóne som si vybrala jeden model, ktorý sme upravili podľa mojich predstáv a po troch skúškach boli svadobné šaty hotové. Čipka s kvetinovým vzorom, jemný dekolt a odhalený chrbát spolu vytvorili nádherný výsledok.

K prípravám na ktoré veľmi rada spomínam patria aj koláče, ktoré sme piekli samy doma. Mamka, krstná, sesternice a ja sme sa do pečenia pustili v utorok a v piatok sme rozvážali. (Pred rokom sme takto piekli koláče aj pre sestru, takže skúsenosti už boli). Boli to veselé tri dni, ktoré mi prípravy na svadbu spríjemnili.

Nezabudnuteľná zábava vďaka skvelým ľuďom

Ak by sme mali vypichnúť nejakú vec, vďaka ktorej bola naša svadba v istom zmysle špecifická, povedali by sme, že zábavou. Ľudia sa bavili od prvého tanečného kola. Na svadbe bolo veľmi veľa mladých ľudí, spolužiaci z výšky, zo strednej –Slováci, Česi aj vietnamský Čech–Vuček, ktorý bol najväčším showmanom. Mali sme skvelého DJ, ktorý to rozprúdil, cimbalová hudba, ktorá hrala pri stoloch úžasne roztancovala ľudí a jeden z folklóristov, ktorý prišiel na čepčenie sa ostal s nami zabávať až do rána. Verní sme ostali aj folklórnym tradíciám, keďže zopár folklóristov máme aj v rodine.Môj brat, tanečník vo folklórnom súbore Levočan, si pre nás pripravil tanečné vystúpenie, čepčenie v podaní tohto súboru bolo krásne a „hádka“ o partu v kombinácii východniarov, Čechov a Vučka mala svoje čaro.

Dodnes, keď sa stretneme s rodinou alebo kamarátmi spomíname na našu svadbu, ktorá  podľa ich slov bola tá najlepšia, na ktorej boli, a to nás veľmi teší.

Text: Anežka, nevesta Majka / Foto: Pavol Delej Photography / Svadobné šaty: Salón Joanne / Oblek ženícha: Ermenegildo Zegna / Make-up a vlasy: Mária Holečková / Kvety a výzdoba: Aranžérsky salón – Renáta Škarupová / Miesto svadobného obradu: Bazilika sv. Jakuba v Levoči / Miesto svadobnej hostiny: Kongresová sála v Levoči / Hudba: DJ Little, Ľudová hudba Štefana Cínu

0 komentárov

Pridaj komentár