Jedna z najdôležitejších vecí na svadbe je, s kým ju budete zdieľať

Zostaviť zoznam hostí je naozaj ťažká úloha. Môže totiž ovplyvniť množstvo vecí a detailov. Svadba je pre mňa jedna z najvýznamnejších udalostí v mojom živote, a preto je samozrejmé, že ju chcem osláviť so všetkými svojimi blízkymi. Myslím, že Filip to berie podobne. V tento deň by sme chceli mať pri sebe celú našu rodinu, svojich blízkych či známych.

Z rôznych dôvodov sa však na zoznam nedostane každý, koho by ste tam chceli a občas sa tam dostanú ľudia, ktorých až tak veľmi na svadbe nechcete. My sme sa s mojim budúcim mužom rozhodli, že sa posnažíme urobiť zoznam, ktorý bude obsahovať len tých, ktorých na svadbe určite chceme. Jedného večera sme si sadli na posteľ a začali na papier písať mená. Najprv sme urobili zoznam so 120 hosťami. Potom sme si však povedali hop, nemôžeme predsa pozvať každého, koho máme uloženého v mobile. Tak sme to skresali a vybrali len tých, ktorých by sme v tento deň naozaj chceli mať pri sebe. Myslím, že sa nám to v podstate podarilo, za čo som rada.

Náš zoznam obsahoval šesť skupín ľudí:

  1. Rodina – Naše maminky a tatinkovia nám do zoznamu pozvaných vôbec nekecali. Veľa ľudí nám hovorilo, ako to v rodinách býva, že rodičia vedia zaúradovať, aby ste pozvali aj sesternice z druhého kolena. Naši rodičia to nechali na nás. Najviac sa tešíme, že prídu naši starí rodičia. Moja babka totiž už koláče vypeká týždeň pred svadbou a kroje máme nachystané už od februára.
  2. Kamaráti – Na každej svadbe by mali byť. Bez nich by to snáď ani nemalo zmysel! Kamarátom rozdelíte úlohy, ako družbovia, družičky či svedkovia. My sme si to podelili a tešíme sa, že nám pomôžu a prežijú tak intenzívnejšie tento deň s nami. Môžem povedať, že presne v týchto chvíľach zistíte, kto je váš pravý kamarát. Kto by pre vás urobil všetko a kto zasa nie. Bez kamarátov by ste si ani tento deň neužili, keďže vás odbremenia od niektorých povinností.
  3. Partneri – Počet hostí výrazne ovplyvní aj to, či budete pozývať svojich kamarátov a známych aj s partnermi alebo bez nich. My s Filipom sme zvolili taktiku, že koho poznáme ako pár, tých pozveme spolu a koho nie, tak jednotlivo. Môžete si určiť ale aj iný postup, napríklad, že páry, manželov či partnerov, ktorí spolu dlhšie žijú pozvete spolu. Záleží, samozrejme, aj od vášho finančného limitu.
  4. Deti – My na svadbe mať detičky budeme z čoho sa tešíme, pretože čo je krajšie a zlatšie, ako malá družička v princeznovských šatkách alebo malý družba v košeli a motýliku? Hmm, možno šteniatko. Ale myslím, že to je 50 na 50.
  5. Kolegovia/Spolužiaci – Ak sú vaši kolegovia zároveň vaši dobrí priatelia, potom, samozrejme, nie je nad čím váhať. Nemusíme pozývať, samozrejme, všetkých, veď niekto z nich aj musí pracovať. My sme si pozvali tých, ku ktorým máme blízko a rozumieme si s nimi.
  6. Predchádzajúce pozvania – Pri vytváraní zoznamu hostí sme mysleli aj na to, kto pozval na svadbu nás. Ak neplánujete len maličkú svadbu s rodinou, mali by ste zvážiť aj pozvanie ľudí, ktorým ste boli na svadbe vy. My máme takú stredne veľkú svadbu, tak sme si povedali, že pozveme aj ľudí, ktorí pozvali nás, pretože ich máme radi.

Chceme, aby bola naša svadba jedna veľká párty pre nás a všetkých, ktorí budú v tento deň s nami. Sme bláznivá dvojica, tak si to chceme užiť. Tešíme sa !!!

Text a foto: Veronika Kuzlbauerová

0 komentárov

Pridaj komentár