Jesenné svadby a ich kúzlo

Majú v sebe zvláštny nádych istej mágie. Jesenné obdobie a svadby počas neho dýchajú úplne inou atmosférou a iným kúzlom. Ak ste sa čerstvo zasnúbili a uvažujete na kedy si naplánovať svoj veľký deň, tu je pár dôvodov, prečo si vybrať práve jeseň.

Jesenné počasie je najstabilnejšie

Počasie sa na svadobný deň nedá kúpiť, no práve september a začiatok októbra patria k najstabilnejším mesiacom. Teplota býva príjemná a ustálená a aj zrážky sa zvyknú hlásiť dopredu. Vďaka tomu si nemusíte robiť starosti o to, kde pred silným slnkom skryť rozhorúčených hostí, čo to vydržia aj koláče a ani mejkap sa nebude roztekať.

Svadobné šaty podľa vašich predstáv

Práve jeseň je obdobím, kedy mnohí svetoznámi návrhári vpustia do sveta nové kolekcie. V tomto období sa dostávajú novinky aj do salónov, preto máte viac modelov na skúšku. Snívate o šatách s dlhým rukávom? Jesenná svadba vám tá aj túto možnosť. Rukávy vás počas jesenných dní zahrejú a teploty nestúpnu natoľko, aby ste sa cítili nekomfortne. Chcete naopak jemné ramienka či iba korzet? Doplňte jemné bolekro či rifľovú bundu a buďte nezabudnuteľnou nevestou. Jesenné počasie núka naozaj veľa možností. Jesenné počasie uvíta aj každý ženích, ktorého desí potiť sa v košeli, veste a saku do polnoci.

Jesenné farby sú nádherné

Jeseň je známa práve pre bohaté farby v prírode. Ak sa rozhodnete využiť to počas svojej svadby získate úžasný finálny vzhľad. Kombinácia prírodných farieb: oranžová, červená, fialová a zelená v rade brilantných odtieňov so zlatými odleskami vytvorí nevšednú a nádhernú výzdobu. A čo je najlepšie, veľa vecí na výzdobu nájdete priamo v lese či na záhrade, vďaka čomu dokážte ušetriť pár eur.

Jesenná svadba znamená veľa dobrého jedla

Veľa dobrý reštaurácii vám vie počas jesene ponúknuť sezónne potraviny či úlovky. Čo takto divina alebo kačacie hody? Práve na jeseň je z čoho vyberať a svadba sa tak môže niesť v gastronomicky inom duchu ako ostatné. Opýtajte sa aj na jesenné plody ako tekvice, zemiaky či karfioly, z ktorých vám dobrý šéfkuchár vykúzli rôzne chuťovky. Výhoda sezónneho jedla by sa mala odraziť aj na konečnej cene za stravnú jednotku.

V neposlednom rade medové týždne

Svadby sú krásne udalosti, no čo to aj stoja. Ak si k tomu ešte prirátate aj svadobnú cestu…Práve z tohto ekonomického hľadiska sú lepšie svadby na jeseň. Mnoho cestoviek ponúka jesenné pobyty, ktoré sú cenovo neporovnateľné s tými počas sezóny. Prečo to teda nevyužiť?!

Text: Michaela Hlipalová

Foto: zdroj Pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár