Prednedávnom sme uverejnili článok, ako toto krásne ročné obdobie zakomponovať do výzdoby či iných svadobných detailov. Keďže k pravej svadbe patrí určite aj výborné jedlo, rozhodli sme sa jesennú tému preniesť aj do svadobného menu. Veď jeseň nám ponúka pestrosť aj na tanieri, nielen vonku. Posúďte sami!
A aby sme si niečo iba nevymýšľali, výbornú ponuku na svadobné menu nám poskytla Daniela Kaňuková z reštaurácie a penziónu Zwicker. Reštaurácia a penzión Zwicker sa nachádza 5 minút autom od centra Prešova a je súčasťou jedinečného jazdeckého areálu Park prírody. Tam si svoj svadobný deň môžete vybrať od mája do októbra. Adekvátne k sezóne vám pripravia aj svadobné menu. Ak chcete tému jesene preniesť aj na chuťové poháriky a prekvapiť svadobných hostí, nechajte sa inšpirovať. Či už to bude iba predjedlo, alebo hlavné jedlo alebo komplet celé menu, to necháme na vás. Nech sa páči!
predjedlo:
- kačacie parfait s figovým džemom a domácim kváskovým chlebom
polievka:
- „svadobná“ klasika – vývar – v jeseni napr. bažantí vývar s pečeňovými knedličkami a zeleninou julliene
hlavné jedlo:
- husacie prsia na portskej omáčke s konfitovanou šalotkou podávané na cibuľovo zemiakovom pyré
- medailónky z bravčovej panenky s omáčkou zo sušených sliviek a mascarpone, slivky marinované v brandy, gratinované zemiaky
- kačacie prsia s mastenými lokšami, tekvicovým pyré a jablkovou omáčkou
dezert:
- hruška earl grey s domácou chlebovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou
- datľový koláč s omáčkou „butterscotch“ a rumovými orechmi
teplý bufet:
- konfitované kačacie stehná na dusenej červenej kapuste s lokšami
- domáca hríbová mačanka
- kapustnica s domácou klobásou a mrvenicou
- mäsové holúbky (závitky) s kyslou kapustou
Nezabudli sme ani na vegetariánov, takže ak patríte medzi nich vy alebo niekto z vašich hostí, žiaden strach. Je tu rovnako chutná ponuka aj pre vás:
predjedlo:
- cviklové carpaccio s kozím syrom a marhuľovým chutney
polievka:
- typicky jesenná – hokkaido krém s opraženými tekvicovými semiačkami a kozím syrom
hlavné jedlo:
- tekvicové rizoto s kozím syrom, opečenými semiačkami a kúskami pečenej tekvice
A ak by vás náhodou vo svadobný deň prekvapilo nepríjemné jesenné počasie, reštaurácia a penzión Zwicker myslia aj na to. Ako jeden z nápojov či welcome drink si môžete nechať pripraviť aj varené víno so škoricou a pomarančom. Na zahriatie.
Čo poviete? Nám sa už všetkým zbiehajú slinky. A láska ide predsa cez žalúdok, takže aj keď mám už štyri roky po svadbe, pôjdem niečo z toho určite ochutnať. ☺
Dobrú chuť aj vám!
Text: Katarína (Katka) Bačíková / Foto: Reštaurácia a penzión Zwicker