Jesenné svadobné menu

Prednedávnom sme uverejnili článok, ako toto krásne ročné obdobie zakomponovať do výzdoby či iných svadobných detailov. Keďže k pravej svadbe patrí určite aj výborné jedlo, rozhodli sme sa jesennú tému preniesť aj do svadobného menu. Veď jeseň nám ponúka pestrosť aj na tanieri, nielen vonku. Posúďte sami!

A aby sme si niečo iba nevymýšľali, výbornú ponuku na svadobné menu nám poskytla Daniela Kaňuková z reštaurácie a penziónu Zwicker. Reštaurácia a penzión Zwicker sa nachádza 5 minút autom od centra Prešova a je súčasťou jedinečného jazdeckého areálu Park prírody. Tam si svoj svadobný deň môžete vybrať od mája do októbra. Adekvátne k sezóne vám pripravia aj svadobné menu. Ak chcete tému jesene preniesť aj na chuťové poháriky a prekvapiť svadobných hostí, nechajte sa inšpirovať. Či už to bude iba predjedlo, alebo hlavné jedlo alebo komplet celé menu, to necháme na vás. Nech sa páči!

predjedlo:

  • kačacie parfait s figovým džemom a domácim kváskovým chlebom

polievka:

  • „svadobná“ klasika – vývar – v jeseni napr. bažantí vývar s pečeňovými knedličkami a zeleninou julliene

hlavné jedlo: 

  • husacie prsia na portskej omáčke s konfitovanou šalotkou podávané na cibuľovo zemiakovom pyré

  • medailónky z bravčovej panenky s omáčkou zo sušených sliviek a mascarpone, slivky marinované v brandy, gratinované zemiaky
  • kačacie prsia s mastenými lokšami, tekvicovým pyré a jablkovou omáčkou

dezert:

  • hruška earl grey s domácou chlebovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou

  • datľový koláč s omáčkou „butterscotch“ a rumovými orechmi

teplý bufet:

  • konfitované kačacie stehná na dusenej červenej kapuste s lokšami
  • domáca hríbová mačanka
  • kapustnica s domácou klobásou a mrvenicou
  • mäsové holúbky (závitky) s kyslou kapustou

Nezabudli sme ani na vegetariánov, takže ak patríte medzi nich vy alebo niekto z vašich hostí, žiaden strach. Je tu rovnako chutná ponuka aj pre vás:

predjedlo:

  • cviklové carpaccio s kozím syrom a marhuľovým chutney

polievka:

  • typicky jesenná – hokkaido krém s opraženými tekvicovými semiačkami a kozím syrom

hlavné jedlo: 

  • tekvicové rizoto s kozím syrom, opečenými semiačkami a kúskami pečenej tekvice

A ak by vás náhodou vo svadobný deň prekvapilo nepríjemné jesenné počasie, reštaurácia a penzión Zwicker myslia aj na to. Ako jeden z nápojov či welcome drink si môžete nechať pripraviť  aj varené víno so škoricou a pomarančom. Na zahriatie.

Čo poviete? Nám sa už všetkým zbiehajú slinky.  A láska ide predsa cez žalúdok, takže aj keď mám už štyri roky po svadbe, pôjdem niečo z toho určite ochutnať. ☺

Dobrú chuť aj vám! 

 

Text: Katarína (Katka) Bačíková / Foto: Reštaurácia a penzión Zwicker

0 komentárov

Pridaj komentár