Lenka & Anton

Lenka a Anton sa zoznámili vo firme, kde začali približne v rovnakom čase pracovať. Stretávali sa, pomáhali si a boli jeden druhému na blízku. Aj napriek obojstranným sympatiám sa však ani jeden z nich neodvážil osloviť toho druhého… Do času…

Podľa Lenky existuje v ich živote veľa náhod, ale za to príjemných. Jej návrat z Milána, kde pracovala a žila 5 rokov, následné zoznámenie sa s Antonom, to ako často na seba obaja spontánne mysleli aj keď sa v tom čase stretávali len vďaka práci a všetko, čo nasledovalo potom vytvorilo z jednej, dvoch, troch náhod jeden kúzelný svadobný deň.

„Moje svadobné šaty boli láskou na prvý pohľad“

Asi ako každá žena, aj ja som mala o svadobných šatách svoju vysnívanú predstavu. Nechcela som nič „príliš“. Príliš prečačkané, príliš čipkované, príliš objemné…

V štádiu hľadania mojich vysnívaných svadobných šiat som navštívila len jeden jediný salón, o ktorom som bola presvedčená, že práve tam nájdem tie moje. A našla som. Svadobný salón WEM plní sny a to doslova. Moje svadobné šaty, to bola jednoducho láska na prvý pohľad. Videla som ich len na fotke, ani som ich nevyskúšala, no vedela som že ich chcem a riskla som to.

A tak som sa vydávala v modeli Raciela z kolekcie Atelier Pronovias 2018, ktorý vystihoval presne to, čo majú podľa mňa šaty stelesňovať. Na prvý pohľad jednoduché, no zároveň prepracované do tých najmenších detailov, z exkluzívneho materiálu, vyžarujúce rafinovanosť a sexi nedbalú eleganciu. K nim som zvolila jednoduchý závoj, krásny trblietavý diadém do vlasov a obula som si jednoduché črievičky šťastnej a zamilovanej „takmer“ manželky.

A čo výber svadobného obleku? S mužmi je to malina. Počas výletu v Miláne sme navštívili asi dva obchody, Anton si vyskúšal dva obleky, pri druhom v poradí povedal, že sa v ňom cíti výborne a už aj platil pri pokladni.

…miesto s nádychom histórie, elegancie a zároveň modernosti

Sobáš aj svadobná hostina sa konali v Chateau Gbeľany pri Žiline. Chceli sme aby sa všetko odohrávalo pod jednou strechou, aby naši hostia nemuseli absolvovať žiadne únavné presuny a aby naša svadba ostala peknou spomienkou aj pre nich. Mali možnosť ubytovať sa priamo v krásnych izbách kaštieľa, dopriať si relax vo wellnesse, vyskúšať lokálnu gastronómiu či spoznať blízke okolie, ktoré ponúka mnohé skvosty ako Jánošíkové diery či Terchovú. Aj pre zahraničných hostí to bola riadna „exotika“ a veľmi si pochvaľovali krásne prostredie a prírodu, ktorá je v tejto časti Slovenska čarovná.

A ako sme sa vlastne dostali ku Kaštieľu v Gbeľanoch? Opäť náhoda. Priestor presne v štýle, aký sme napokon našli v Gbeľanoch (tip sme dostali od nášho známeho) sme spočiatku hľadali v okolí Bratislavy alebo Trenčína. Pohľadali sme si Gbeľany na mape a keďže radi cestujeme, spoznávame nové miesta a prepukla v nás zvedavosť, rezervovali sme si tu víkendový romantický pobyt a šli „otestovať terén“. Následne sme sa skontaktovali s manažérkou kaštieľa aby sme sa informovali ohľadom možnosti konania našej svadby práve tu a bolo to.

Vôňa Talianska

Pri prieskume svadobných agentúr sa pre mňa tou, ktorá vytŕčala z davu stala práve agentúra Ambientes. Doslova som „žrala“ každú ich výzdobu a nevedela som sa dočkať tej našej. Mojou predstavou bola jednoduchosť a zároveň pompézna elegancia. V kvetoch a vo výzdobe dominovala biela a krémová farba – biele a krémové ruže, hortenzie, pivonky vo vysokých kryštálových vázach aj menších vázičkách v kombinácii s kryštálovými osemramennými svietnikmi. Výzdoba a každý jej detail bol dokonalý a jedinečný. Od netradičných svadobných oznámení, cez menu kartičky až po hviezdne nebo nad tanečným parketom. Vychytávkou našej svadby bol candy bar a Italian corner. Keďže nás priamo-nepriamo spojilo Taliansko, chceli sme si ho a najmä svadobných hostí uctiť nejakou špecialitkou priamo z tejto úžasnej krajiny. Nechýbalo Prosciutto crudo di Parma, tradičné sušené paradajky, nakladané artičoky či parmezán. Prosecco sa lialo prúdom rovnako aj grapa či aperol.

A keďže candy bar je mojou srdcovkou, som zamilovaná do pečenia a všetkého s tým súvisiaceho, tak som sa práve tu vybúrila. Nie ja osobne, keďže  by som to z časového hľadiska nestíhala, ale chcela som, aby v ňom vôbec nič nechýbalo. A veru že nechýbalo…

Od samého začiatku sme mali jasno v tom, že náš Deň nechceme striktne podriaďovať tradíciám, len preto že „sa to tak patrí“. Chceli sme aby to bol krásny deň, na ktorý budeme spomínať aj po rokoch s pocitom, že sme si ho my aj naši hostia naplno užili. Na spestrenie zábavy sme mali pripravený fotokútik, kde hostia za pomoci rôznych rekvizít mohli nafotiť fotiek koľko len chceli a následne sme sa zabavili aj my, keď sme si po svadbe prezerali knihu hostí s nalepenými fotkami a prianiami, ktoré nám nechali.

Spestrením najmä pre zahraničných hostí bolo určite aj čepčenie, ktorému predchádzalo ešte krátke vystúpenie folklórneho súboru Stavbár zo Žiliny. Ostali z toho v nemom úžase a takmer bez mihnutia oka sledovali, čo sa to deje.

Nuž a čo by to bola za svadba bez nejakých neplánovaných momentov, ktoré napokon vystrelili ako tie najvtipnejšie zážitky? Spolu s Antonom sme mali pripravené vyslovenie našich vyznaní, ktoré sme si však  hrdinsky nenapísali. Veď načo aj? Vieme ich aj o polnoci. No možno sme ich vedeli aj o polnoci, ale keď sme boli sami, nie pred všetkými tými ľuďmi. A tak, keď prišiel ten čas sme počas vyznania hovorili piate cez deviate, ale s láskou. Asi mesiac po svadbe kamarátka pri našom stretnutí poznamenala: „Veď oni vás vlastne prekvapili s tými vyznaniami nie?“ Jasnééé.

Text: Anežka, nevesta Lenka / Foto: Katarína Žitňanská – PANAMERA MOTION PICTURES / Svadobné šaty: Salón WEM / Topánky nevesty: Badgley Mischka / Oblek ženícha a doplnky: Gutteridge, Milano a Hugo Boss / Motýlik ženícha: BeWooden / Make-up a vlasy: Boris Bordács / Popolnočné šaty: Elisabetta Franchi / Šaty na posvadobné fotenie: Jana Pištejová / Miesto obradu a svadobnej hostiny: Chateau Gbeľany / Kvety a výzdoba: Ambientes / Tlačoviny: Mikina Dimunova & Devin printing house / Cukrovinky: Sweet cakes bakery (svadobná torta), Lulus bakery, Sweet cakes bakery, Lucette patisserie, Mandlove by Martina Grnova, Be Fresh, FantastiCo / Program: Folklórny súbor Stavbár / Hudba: Lucia Brezovská (hra na harfe), Replay band

0 komentárov

Pridaj komentár