Make-up a účes nevesty

Vybrať si vizážistu/vizážistku na  takú jedinečnú udalosť, akou je svadba, môže byť celkom náročná úloha. Je to najmä preto, lebo každá z nás sa chce cítiť krásne a výnimočne. Preto niekedy siahneme aj po takzvanej „skúške svadobnej vizáže“.

Čo sa týka mejkapu, som v tom, priznávam, ABSOLÚTNE NESCHOPNÁ. Denne na seba dám max BB krém, špirálu a občas aj čiernu linku (fakt len keď idem na nejakú udalosť), aby sa nepovedalo. Preto som vo svoj svadobný deň chcela vyzerať pekne prirodzene. Vlasy nosím najradšej rozpustené a môj Filip má najradšej, keď sú zvlnené, kučeravé. Preto som zvolila kučeravé rozpustené vlasy, aby som sa mu páčila.

O moju svadobnú vizáž sa postaral skvelý Boris Bordács. Skvelý preto, lebo okrem perfektného mejkapu a účesu sa snažil vypočuť moje predstavy. Asi mesiac pred svadbou som sa objednala na skúšku v jeho nádhernom štúdiu. Musím povedať, že skúška ani nebola potrebná, lebo do bodky splnil to, po čom som túžila. Ale je super, ak sa o jeden deň na viac cítite ako princezná. V prvom rade som povedala, že by som chcela mať rozpustené vlasy, ako to má rád Filip. Viem, bolo tu riziko, že mi časom vlny spadnú a budem vyzerať hmmmm… všelijako, no nechápem, ako to v deň svadby Boris urobil, ale mne naozaj tie vlny držali celý večer. Samozrejme, vypnuté vlasy sú pre nevesty určite praktickejšie, záleží od toho, čo preferujete.

Výber účesu záleží aj od toho či chce nevesta vo vlasoch doplnky. Mne sa veľmi páčia živé kvety, rôzne čipky či lesklý hrebienok, no samú seba som si s niečím takým nevedela predstaviť. Zvolila som preto len dlhý biely závoj, ktorý som mala pripnutý na vrchu hlavy.

Mejkap bol krásny, jemný. Dokonca vydržal moje slzy, smiech, dážď pred kostolom, tri rock’n’rollové kolá, čepčenie aj redový tanec, no vlastne celý deň.

Večer pred svadbou mi ešte Boris poslal milú sms-ku, ako sa na sobotu teší a vidíme sa. V takom zhone a strese som mu nestihla ani odpísať, ale veľmi ma to potešilo. V deň svadby sa spolu so mnou líčili aj moje družičky a maminka. Bol u nás celé doobedie a podarilo sa mu vytvoriť doslova filmovú, pohodovú atmosféru, pretože sme sa všetci aj s družičkami doberali a rozprávali o trendy „trblietkach“ vo vlasoch, ktoré frčali pred pár rokmi. Bola to taká svadobná psychohygiena, za ktorú im veľmi pekne ďakujem. Možno bol aj unavený z mojich tisíc otázok, ktoré som mu kládla, ale zvládol to skvele. Je to veľmi milý, pokorný a šikovný človek. On proste vie, čo robí a robí to bezchybne.

Keďže som sa cítila v jeho rukách skvele, tak som si líčenie a účes zopakovala, do tretice, tentokrát na fotenie. Svadobné fotografie sme fotili v pondelok po svadbe v botanickej záhrade. Líčenie bolo zasa iné, no krásne, trochu výraznejšie na fotografie, ktoré si to pýtajú.

Každá jedna vie, čo jej najviac sedí, v čom sa cíti dobre a ako sa najviac páči svojmu budúcemu mužovi. Určite buďte čo najprirodzenejšie. Ak nosíte vypnuté vlasy, vypnite si ich ak rozpustené nechajte ich tak. Ak máte rady výrazný rúž, siahnite po ňom. Dôležité je, aby ste sa vy cítili dobre.

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK Studio

0 komentárov

Pridaj komentár