Na čo v deň svadby nesmiete zabudnúť

Svadobné prípravy vyžadujú veľa času aj energie. Myslieť na toľko vecí, ktoré musíte či chcete mať vo svoj deň. Veľa vybavovačiek a snaha na nič nezabudnúť. A je úplne jedno, či ide o veľkú svadbu, ktorá je teraz opatreniami obmedzená, alebo o menšiu, mikro svadbu. Ak sa niečo prihodí, dá sa to ešte napraviť, kým príde deň D. Na čo však určite nezabudnúť, keď sa už do svadobného dňa zobudíte?

Určite sa snažte deň pred svadbou vyspať čo najlepšie. Viem, ľahko sa to hovorí, ťažšie už realizuje. Myšlienky behajú v hlave ako na pretekoch, adrenalín stúpa a viečka oťažievajú len pomaly. Verte mi však, že ráno sa sami sebe poďakujete, ak si doprajete čo najdlhší spánok. Nebudú kruhy pod očami, nebudete celý deň pociťovať únavu, aj nálada bude lepšia …

Či večer v posteli alebo hneď ráno vo svadobný deň si opakujte vopred napísané či naučené afirmácie: naša svadba je perfektná, všetko je v poriadku, dnešný deň je krásny a vydarený, sobáš v kostole zvládam bez stresu, som krásna nevesta… Jednoducho všetko, čo chcete, aby sa vydarilo. Napíšte si to na papier a opakujte stále dookola a v prítomnom čase. Takéto afirmácie si pokojne opakujte aj pár dní či týždňov pred svadbou. Postupne sa vám zautomatizujú a nakoniec sa tak aj skutočne stane. Tak, ako ste si to nacvičili vravieť a presvedčili o tom samu seba.

Prijmite všetko, čo sa v ten deň stane a ako sa stane. Lebo akokoľvek sa snažíme, môže sa stať, že niečo predsa len nevyjde. Nestresujte sa a nepokazte si tým zvyšok dňa. Trikrát nádych a výdych, ok, toto nevyšlo, ale milión ďalších vecí áno… A preto bude tento deň nezabudnuteľný. Koniec – koncov, aj nevydarené veci dodajú vášmu dňu originálnosť a bude neskôr na čo spomínať.

Teraz si povedzme o viac praktických veciach, na ktoré by ste nemali zabudnúť. Patria medzi ne napríklad prstienky – obrúčky. Vopred si dohodnite, kto ich bude mať na starosti a donesie ich do kostola či na úrad (vy, budúci manžel, družička či svedok…). Povinné sú aj občianske preukazy, prípadne pas pri cudzincoch. Pripomenúť nezabudnúť si vziať tieto doklady so sebou môžete aj vašim svedkom. Základom sú aj pohodlné topánky pre nevestu či ženícha. Ak ste stavili viac na dizajn, menej na komfort, určite si ešte jeden pár pohodlnejších topánok pribaľte. Využijete ich po polnoci, no možno už aj skôr, keď budete drieť tanečný parket vo veľkom. Dôležité je nezabudnúť na civilné veci, ktoré si oblečiete na druhý deň po sobáši. Aby ste náhodou nemuseli ísť domov vo vašich popolnočných šatách. V deň svadby by ste už nemali riešiť nič, čo sa týka výzdoby, koláčov, hudby a podobne. Preto mobil vypnite alebo zverte s poslednými pokynmi ohľadom príprav nejakej zodpovednej osobe – vašej mamke, najlepšej kamarátke a pod. Niekomu, komu veríte a pozná vaše predstavy.

Posledná vec na našom pomyselnom zozname je úsmev na tvári a dobrá nálada. To odbúra všetok stres, odoženie zlé myšlienky a aj ľudí, ktorí by vám náhodou nejakým spôsobom chceli váš deň znepríjemniť. Či už vedome alebo nevedome. Týmto ich odzbrojíte raz-dva. Takže už sa iba tešte a užívajte si!

Text: Katarína Bačíková

Foto: Viktória Suchánová

0 komentárov

Pridaj komentár