Najkrajšie momenty z najkrajšieho dňa

Svadba je pre každého nezabudnuteľným zážitkom. Je to záväzok na celý život a hlavne my, nevesty, chceme, aby bol dokonalý a do najmenšieho detailu prepracovaný. Celý tento deň, už od rána, je výnimočný a určite by sme nenašli dve nevesty, ktoré by ho strávili rovnako. Pre každého je totiž dôležité niečo iné, na niečo iné kladie dôraz. Opýtali sme sa pár neviest, v čom bol ten ich deň výnimočný, resp. ktorý moment si budú určite pamätať do konca života. Zhodnete sa s nimi aj vy? Ktorý bol ten váš?

Katka

Pre mňa bolo najdôležitejší akt výmeny obrúčok. Keďže sme si ich samy navrhli, predstavujú kúsok z nás a sú symbolom nášho spoločného začiatku. Cítila som až zimomriavky, keď mi ju môj, už teraz manžel, navliekol na prst. Takto sme sa navždy spojili.

Evka

Som veriaca a pre mňa bol určite najdôležitejší moment celý obrad v kostole. Sľúbili sme si vernosť a lásku pred Bohom a našimi najbližšími. Celú atmosféru ešte umocňovalo prostredie chrámu a hudba orgánu, ktorá nás sprevádzala.

Ivka

Od mala som túžila stať sa modelkou, ale nemám na to výšku. Preto bolo pre mňa veľmi prirodzené fotenie a považujem ho za jednu z najkrajších častí nášho svadobného dňa. Cítila som sa ako princezná, modelka, proste v tej chvíli tá najkrajšia na svete. Aj s manželom sme si to spolu užili, keďže ani jemu pózovanie pred objektívom nebolo nepríjemné. Náš fotograf nám odporučil krásne miesto na fotky, počasie vyšlo na výbornú, takže sme boli maximálne spokojní.

Kačena

Jednoznačne tanec. Obaja máme radi zábavu a nie sme na formality, takže keď sa rozprúdila voľná zábava, vtedy sme odhodili zábrany a konečne sa schuti bavili. Mali sme na svadbe veľa našich kamarátov, ktorí udržiavali náladu v riadnom tempe po celý čas.

Lenka

Pre mňa bol čarovným okamihom náš prvý mladomanželský bozk. Ani neviem prečo, ale pocítila som vtedy v tom bozku, že sme naozaj svoji navždy a že on je naozaj ten pravý a na celý život.

Alexandra

Od detstva mám s ockom veľmi dobrý vzťah. Vždy sa s ním dalo o všetkom rozprávať a vedel mi dobre poradiť. Boli sme taká dvojka u nás doma. Veľmi mi záležalo aj na tom, aby schválil aj môjho nastávajúceho. Našťastie si obidvaja padli do oka, z čoho mám veľkú radosť. Pre mňa bol teda veľmi emotívny moment, keď ma otec viedol k oltáru a doslova odovzdal moju ruku môjmu budúcemu manželovi. Bola to pre nás taká symbolika.

Tamara

Našu svadbu hodnotím ako vydarenú akciu. Všetci sa zabávali, žiadny veľký trapas sa nám nestal, všetkým chutilo…. Nemám teda v hlave žiaden naj moment, iba jeden, ktorý by nejako vynikal nad tie ostatné. Ale môžem spomenúť moment, ktorého sme sa s manželom najviac obávali. Bol to náš mladomanželský tanec. Mali sme na neho natrénovanú choreografiu, poctivo sme pred svadbou trénovali s trénerom, ale predsa sme mali strach či to v ten deň zvládneme. Povedali sme si však, že sa budeme pri tancovaní sústrediť len na seba, hľadieť si do očí a nemyslieť na to, že nás sleduje ďalších 100 ľudí. Obom nám to pomohlo a s menšími chybičkami, o ktorých vieme iba my dvaja, sme to pekne odtancovali.

Katarína

My sme sa s manželom brali, keď mal už náš syn 2 roky. Akurát začal rozprávať a pre mňa bolo veľmi emotívne a krásne, keď nám prišiel po obrade zablahoželať. 

Lea

Celá naša svadba bola podľa mňa super. Od ranného zhonu pri líčení a obliekaní, cez fotenie až po samotný sobáš a dlhotrvajúcu zábavu po ňom. Jeden okamih si budem však ešte dlho pamätať. Tesne pred obradom sa rozpršalo, ale keď sme vychádzali z kostola, počasie sa zmenilo a na oblohe sa zjavila dúha.

Každá svadba je niečím výnimočná. Určite bude alebo bola aj tá vaša. Pokojne nám môžete dať o tom vedieť aj vy.

 

Text: Katarína (Katka) Bačíková, Foto: Nikoleta Mackovjak Photography

0 komentárov

Pridaj komentár