Najlepšie rande

Keďže dnešný blog má byť o tipoch na rande, spýtal som sa Nikoly, ktoré bolo naše najlepšie. Povedala mi o popoludní, ktoré sa uskutočnilo ešte predtým, než sme začali spolu chodiť. Neviem teda, či sa toto klasifikuje ako rande, ale bolo to pekné popoludnie. Boli sme sa rozlúčiť s drevenicami.

V Košiciach bola niekoľko rokov skvelá inštalácia: drevenice z Oravy a Liptova na streche paneláku uprostred sídliska. Úplné koncepčné pozadie nepoznám, no veľmi sa mi táto vec páčila – fúzia dvoch kompletne protikladných svetov, ktorú bolo vidno, keď ste vchádzali do Košíc z východu. Takisto nepoznám ani dôvod ukončenia tohto projektu, ale faktom ostáva, že jedného dňa som sa dozvedel o tom, že drevenice na bytovkách končia a budú ich odstraňovať.

Zavolal som (vtedy ešte svojej kamoške) Nikole a povedal som jej, že ideme urobiť dôležitý pietny akt. Vyviezli sme sa 72-kou na Sídlisko Dargovských Hrdinov, ktoré, ak bývate v Košiciach, poznáte pod úplne iným názvom. Sadli sme si na lavičku na detskom ihrisku, odkiaľ bol ideálny výhľad a pozerali sme sa. Potom sme zapálili malú sviečku, mali 10 sekúnd ticha a odišli sme. O niekoľko dní drevenice zmizli.

Keby sa Nikola spýtala na najlepšie rande mňa, povedal by som jej o večeri, v rámci ktorej sme boli spolu asi pol hodinu, tiež mizerná charakteristika typického rande. Nika mi na meniny pripravila stopovačku (alebo pokladovku, podľa toho, do akých detských táborov ste chodili) v meste, poskrývala na rôznych miestach indície a úlohy, ktoré viedli k môjmu darčeku – k ponožkám. Nemusím vám hovoriť, že zážitok šesťdesiatkrát lepší, ako odmena. Chodil som po meste a hľadal odkazy, odomykal zámky a počúval piesne na Spotify, aby som sa dostal k indícii, ako postupovať ďalej. Oficiálne sme spolu začali chodiť až o 8 mesiacov neskôr.  Heh, keď tak nad tým rozmýšľam, tak chodenie nás celkom kreatívne vysiľuje, highlighty sme obaja zažili ešte predtým.

Nuž, kino a večera je úplný základ, taký hollywoodsky film. Túra v horách alebo piknik pri západe slnka sú už o niečo lepšie. No najväčšie bomby vymyslíte, ak vlastne ani neplánujete rande. Vychádza to podľa mňa vtedy, ak:

  1. toho druhého počúvate v tých nepodstatných momentoch, kedy sa dozviete o tých drobnostiach, ktoré by chcel/chcela niekedy zažiť,
  2. naplánujete niečo, čo sa nedá prekonať, lebo ste to spolu ešte nerobili. Takže to automaticky bude najlepší nápad.,
  3. sa zameriate na to, aby bola šťastná ona/ aby bol šťastný on. A vy sa potom tešíte z toho šťastia. Mám rád túto vzťahovú symbiózu.

Týmto článkom som hecol sám seba vymyslieť znova niečo nezabudnuteľné. Držte mi palce a zažívajte veľa šťastia v kreatívnom randení.

Jay

0 komentárov

Pridaj komentár