Nápady na kreatívne tabule so zasadacím poriadkom

Výber hostí na váš veľký deň je jednou z najťažších úloh, okrem túžby zavolať na svadobnú hostinu všetkých vašich blízkych, musíte myslieť aj na rozpočet. Pri plánovaní a rozhodovaní vám prácu môže uľahčiť tento praktický plánovač svadobného zasadacieho poriadku. Ak ste sa s ním už úspešne popasovali, poďme sa pozrieť, ako ho môžete kreatívne naservírovať vašim hosťom.

Vari najčastejšie používaný spôsob prezentácie zasadacieho poriadku je pomocou maliarskeho stojanu na plátno. Tento umiestnite pri vchode do sály, kde sa koná svadobná hostina a hostia si jednoducho pomocou papierikov s číslami stolov a menami hostí nájdu ten správny stôl. Na dizajn konkrétnych papierikov sa zväčša používajú rôzne ozdobné, kaligrafické písma a výsledný dojem rozhodne ovplyvní aj správne zvolený druh papiera. Nie každý maliar využíva na maľovanie stojan. Namiesto stojanu môžete použiť napríklad aj rebrík alebo schodíky, na ktoré umiestnite váš zasadací plán. 

V prípade, že sa chcete maliarskym pomôckam vyhnúť úplne, prečo neprezentovať zasadací poriadok pomocou tabule a kriedy? Tento kontrastný typ prezentácie sa hodí do mnohých štýlov a tém svadobných hostín. Pokiaľ vy alebo vaši známi ovládate kaligrafiu, môžete si takúto formu poriadku, bez väčšej námahy, vytvoriť svojpomocne. 

Ďalšia z možností prezentácie zoznamu hostí je formou použitia starého ozdobného rámu na obrazy. Rám natrite farbou, ktorá sa vám bude najviac hodiť do dizajnu svadby, prípadne ho opatinujte a na pletivo alebo špagátiky, ktoré natiahnete cez rám, potom pripevnite zoznamy pre jednotlivé stoly.

Podobne môžete orámovať aj korkovú nástenku, na ktorú pripnete zoznamy pomocou ozdobných pripináčikov. Ak chcete použiť viacero rámikov, kde bude každý reprezentovať jeden konkrétny stôl, môžete ich umiestniť napríklad na už spomínaný maliarsky stojan. 

Viacero starých drevených debien od vína uložte na seba tak, aby tá vrchná bola zhruba vo výške očí. Upevnite naprieč debnou špagát, na ktorý prištipcujete zoznamy jednotlivých stolov. 

Existuje mnoho spôsobov, pri ktorých využijete ako médium, na ktorom bude zasadací poriadok, sklo. Jedným zo zaujímavých nápadov je použiť staré dvere so sklenenými tabuľami alebo staré tabuľové okno, pričom jednotlivé tabuľky skla reprezentujú jednotlivé stoly. Zaujímavým nápadom je aj využitie paravány, ktorú môžete nastriekať zlatou farbou a umiestniť na voľné miesta vytlačený alebo nakreslený poriadok.

Veľmi efektne pôsobia aj vínové fľaše, do ktorých umiestnite malé svetelné reťaze. Každá fľaša samozrejme značí jeden stôl a sú na nej napísané mená svadobných hostí. Nemusíte však používať iba vínové fľaše. Pokiaľ máte v talóne nejaké iné zaujímavé sklenené alebo keramické nádoby, nie je za potreby ich ani plniť svetelnými reťazami, postačí ich výnimočný tvar či farba. 

Bez prípitku sa väčšina svadieb nezaobíde. Pripravte si prípitok osobitne pre každého z vašich hostí tak, že doňho umiestnite malé ceduľky, ktoré budú obsahovať meno a číslo stolu každého svadobčana. Môžete tak nachystať poháre so šampanským, ale aj štamperlíky či prázdne poháre, ktoré si naplní každý hosť podľa chuti až pri stole. 

Krásne zarámované zrkadlo so zasadacím plánom napísaným priamo na skle, nevyjde z módy snáď nikdy. Pokiaľ sa vám táto klasická idea pozdáva, nebojte sa ju použiť aj na vašej svadbe. 

V prípade, že je na vás kaligrafické písmo príliš ozdobné, odporúčame vám použiť priesvitné akrylové tabule, na ktoré napíšete zoznam hostí nejakým jednoduchším, tradičným fontom. Takýto zoznam pôsobí moderne a pristane svadbám nasledujúcim minimalistický dizajnový štýl.

Ak je vám však viac po chuti rustikálna výzdoba, zoznam svadobčanov môžete napísať napríklad aj na veľké pergamenové zvitky. Tieto obzvlášť zapôsobia, pokiaľ vašu svadbu organizujete v priestoroch podobných stodole. 

Pri príležitosti menších, intímnejších svadieb sa ponúka možnosť použiť písmenkové tabule, známe aj ako “letter boards”, ktoré ľahko zoženiete na internete alebo v ponuke viacerých obchodov s dekoráciami. Ak patríte k fanúšikom filmu, ako alternatívu môžete použiť aj tzv. svetelné boxy, ktoré evokujú nápisy na starých amerických kinách. 

Ako vďačný podkladový materiál pre váš zoznam určite poslúži aj drevo. Môžete využiť rozmanité druhy a farby, ktoré sa budú najviac hodiť k téme vašej svadby. Zoznam môže byť na drevo nalepený na špeciálnej fólii, namaľovaný štetcom, ale aj vyrezávaný alebo vypálený vypaľovacou spájkou.

Okrem formy písma a farby použitého dreva dokáže zaujať tvar dosiek, na ktorých bude zasadací plán. Môžete zvoliť jednu veľkú, na ktorú pomestíte všetkých hostí alebo pre každý stôl jeden menší kus dreva. V druhom prípade sa na túto príležitosť dajú použiť napríklad aj rozmanité dosky na krájanie. 

Vaši hostia sa určite potešia aj zoznamu tvorenom ich fotografiami. Budete si naň však potrebovať zaobstarať fotografie všetkých hostí a upraviť ich do rovnakého formátu. Fotky potom vytlačte, ku každej pripíšte meno hosťa a číslo stola. Fotky opäť umiestnite na dobre viditeľné miesto pred vchodom do sály. 

Milovníci zelene môžu zasadací poriadok napísať na veľké listy niektorých izbových rastlín, prípadne, ak nechcú listy natrvalo poškodiť, umiestniť ceduľky s menami do kvetináčov. 

Akokoľvek sa rozhodnete informovať hostí o zasadacom poriadku, veríme že každý z nich bez problémov nájde svoj stôl a že sa na vašej svadbe všetci náramne zabavia. 

0 komentárov

Pridaj komentár