Ó šaty

Každá jedna nevesta má určitú predstavu, ako by mala v deň svadby vyzerať. Možno ste o tom snívali už ako malé deti, pri tom, keď ste sa hrávali na princezné. Každá jedna nevesta je však jedinečná a má svoj vlastný štýl. Preto pri výbere svadobných šiat počúvajte svoje srdce a nie to, čo vám rozprávajú iní.

Filip ma pri výbere svadobných šiat poprosil o jednu vec. Žiadne volány a nech sú len biele. Hneď na začiatku priznávam, že som mu toto želanie úplne nesplnila. Vysvetlím prečo.

Predstava o mojich svadobných šatách bola, nech sú iné ako ostatné. Páčila sa mi čipka, ale aj trblietky. Som hold taká mini straka. Chcela som mať krásnu princeznovskú sukňu a rafinovane holý chrbát. Všetko však skombinovať tak, aby to bolo vkusné, ale zároveň iné. Niečo na štýl modernej princeznej. Na webe som začala lustrovať svadobné salóny a značky svadobných šiat. Na prvý pohľad som sa zamilovala do americkej návrhárky Hayley Paige. Jej šaty boli dokonalé a dali sa zohnať v jednom jedinom salóne na Slovensku. Povedala som si však, že vyskúšam navštíviť viacero svadobných salónov, veď sa vydávam raz za život.

Ale späť do reality. Veľa mužov si pravdepodobne myslí, že výber šiat si nevesty najviac užívajú. Pretože predsa milujeme nákupy a oblečenie. Skúste si však vybrať medzi stovkou BIELYCH šiat, horšie, skúste si ich obliecť. Väčšina z nich vám nesedí alebo to jednoducho nie je ono. Mne napríklad vždy vo výstrihu niečo chýbalo, takže mi skoro všetky šaty v oblasti hrudníka odstávali. Samozrejme, môže sa stať, že si oblečiete jedny a je to láska na prvý pohľad. Absolvovala som skúšky svadobných šiat v troch salónoch. Šaty boli krásne, niektoré naozaj pohodlné, ale nebolo to ono. Niektorým chýbali trblietky, iným zasa čipka, ďalšie boli až priveľmi prezdobené. Nikdy som pri žiadnych nemala ten „wau efekt“. Ale nebudem vás zbytočne plašiť či nervovať, pretože ja som naozaj dosť náročná, takže chyba bude skôr na mojej strane. S výberom šiat mi pomáhala moja mamina. Je totiž veľmi kritická a viem, že by mi nikdy neklamala, že vyzerám skvelo, keby to tak nebolo. Myslím však, že pri všetkých skúškach som mala stále v hlave šaty, ktoré som si našla na internete. Preto posledný, štvrtý salón, ktorý som navštívila, bol salón WEM v Bratislave.

Bolo to presne 22. decembra (2 dni pred Vianocami a presne 9 mesiacov pred svadbou), keď som prvýkrát prišla do tohto nádherného salónu. Veľmi milý personál mi najprv ukázal všetky značky šiat, ktoré ponúkajú, a potom sme išli skúšať. Vyskúšala som si asi štyri druhy šiat a stále to nebolo ono. Ja som totiž tajne dúfala, že objavím svoje vysnívané šaty z webu. Nemali ich tam. Ale bola tu ešte jedna nádej. Objednali by mi ich, len pre mňa, na mieru, v mojej veľkosti. Bolo to však riskantné. Šaty by prišli o tri mesiace, neviem ako budú na mne vyzerať a nemôžem nič robiť s dĺžkou šiat, keďže boli ušité zo zvláštnej čipkovano-trblietavej látky (a ja som dosť maličká). V tom momente ma však najviac trápilo len to, že ich na sebe uvidím až o tri mesiace (no áno, typická žena, viem). Moja mamina z nich bola taktiež nadšená, keď ich videla na obrázku. Tie šaty boli presne celá ja. Tak sme sa napokon rozhodli, že do nich ideme aj za cenu risku.

 

Asi niekedy vo februári mi volala majiteľka salónu, akej farby chcem šaty. Keďže som takto narýchlo nevedela, spýtala som sa jej, akú farbu by si vybrala ona, nech podľa toho tie šaty objedná. 22. marca, presne o tri mesiace, som si ich išla vyskúšať. Bola som absolútne unesená, zbožňovala som ich na prvý pohľad. Nechcela som si ich ani vyzliecť, boli presne také, aké som si vysnívala. Čipka, trblietky, holý chrbát, princeznovská sukňa a všetko spolu vyzeralo vkusne a nežne. Splnili mi sen! Farba šiat síce nebola úplne biela ako zas chcel Filip, bola mierne ružová, ale to bolo na nich krásne. Kvetovaná čipka bola biela, a to všetko hralo krásne dokopy. Šaty vyzerali ako ušité z jahodovej peny. Úžasné na nich bolo aj to, že na niektorých fotkách vyzerajú čisto bielo. Sú to jednoducho šaty „chameleónky“. Aj keď mala som trochu stres, čo na ne Filip povie.

„Wau, tak to som nečakal… si nádherná. Vyzeráš ako princezná z rozprávky.“ Boli prvé slová môjho muža, keď ma videl vo svadobných šatách. Dokonca mu neprekážalo ani to, že neboli úplne biele, lebo som to bola ja…

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK studio

0 komentárov

Pridaj komentár