Plánujete do svadby schudnúť? Toto sú dôvody, prečo by ste to nemali robiť

Každá žena chce počas svojho svadobného dňa vyzerať perfektne. Krásne šaty, oslnivý účes či dokonalý make-up však mnohým nestačí. S vidinou dokonale krásnej nevesty sa totiž viacerým spája aj chudá postava, na ktorú sa neraz až chorobne upneme. Chudnúť zdravo, ak to vaše telo potrebuje, je v poriadku. Nasadiť si však drastickú diétu s množstvom ráznych obmedzení, to už v poriadku nie je, najmä ak na takýto krok pristúpite krátko pred svadbou. Prečo by teda chudnutie nemalo byť tým, na čo by ste sa mali zamerať?

Chudnutie je téma, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou žien. Napriek tomu mnohé nevedia, ako by sa k nej mali správne postaviť. Vízia schudnúť nám nahlodáva myseľ aj pred svadbou, no nezabúdajte, že by ste mali mať oči na stopkách. Z vytúženého cieľa sa totiž veľmi rýchlo môže stať skôr boj s následkami, ktoré pred svadbou riešiť naozaj nechcete. Toto sú dôvody, prečo by ste teda chudnutie pred svadbou mali veľmi dôkladne zvážiť.

Váš partner vás miluje takú, aká ste

Ak vás váš partner požiadal o ruku a chce s vami stráviť zvyšok života, môžete si byť istá, že vás miluje takú, aká ste. Nevadí mu pár kíl navyše ani v prípade, ak nejaké máte. Ženy žijú často v mylnej predstave toho, že muži sa zahľadia len do štíhlej ženy, čo však vôbec nie je pravda. Nezabúdajte, že ak sa s nejakou modelkou ustavične porovnávame, je to komplex, ktorý hovorí o našom vnímaní, nie o vnímaní nášho partnera.

Neviete, ako budete vyzerať, ak schudnete

Už pár chýbajúcich kíl dokáže človeka poriadne zmeniť. A verte či nie, naozaj sú medzi nami ženy, ktoré lepšie vyzerajú s pár kilami navyše. Ak ste so svojou váhou žili celý život a všetci sú na vás takto zvyknutí, nemá zmysel niečo meniť. Nezabúdajte, že výsledok dopredu nikdy nepoznáte, preto sa vo svadobný deň určite budete cítiť komfortnejšie bez radikálnych premien.

Možno sa vám nebudú hodiť šaty, ktoré ste si vybrali

Väčšina neviest si svadobné šaty vyberá oveľa skôr, než sa samotná svadba koná. Ak rapídne schudnete,krajčírky vám šaty síce môžu upraviť, nie je však isté, že sa vám k novej postave aj naozaj hodia. Postavu, s ktorou žijete celý život, dokonale poznáte. Viete, čo sa vám hodí a čo nie, no ak krátko pred svadbou schudnete, môže sa stať, že vám odrazu pristanú úplne iné šaty než tie, ktoré ste si vybrali.

Ľuďom, ktorí vás majú radi, to bude jedno

Na vašej svadbe by mali byť len ľudia, ktorých ľúbite, a ktorí ľúbia vás. Myslíte, že sa budú pozerať na vašu postavu? Nie. Milujúca rodina a praví priatelia vám budú priať len a len šťastie. Či už s pár kilami navyše alebo bez nich, to je úplne jedno.

Vyhnete sa zbytočnému stresu

Verte, že pred svadbou si stresu zažijete viac než dosť, o to viac to platí v dnešnej špecifickej dobe. Nepotrebujete si ho ešte dobrovoľne vyrábať. Ak sa chudnutie nedeje prirodzenou cestou ale drastickými diétami, verte, že to bude mať na vašu psychiku a celkovú pohodu len negatívne následky.

Vyhnete sa nepríjemným hádkam

Hádky sú to posledné, čo pred svadbou potrebujete absolvovať. Hlad a skľúčený pocit toho, že sa nemôžete najesť tak, ako by ste chceli, vás k nim však s veľkou pravdepodobnosťou doženú. Ak teda nechcete vymeniť pokojný vzťah za nižšie číslo na váhe, radšej si chudnutie pred svadbou dvakrát premyslite.

Nepokazíte si radosť z najkrajšieho dňa vo vašom živote

Nádhernými sme vraj vtedy, keď sme šťastní. A aj keď by vo vás udalosti svadobného dňa iste prebudili množstvo emócií, predsa len by ste ich nemuseli precítiť a vychutnať si ich tak, ako keby ste boli na 100% sama sebou. Aj Maslowova pyramída hodnôt predsa hovorí, že vyššie potreby môžeme mať naplnené len vtedy, ak máme naplnené tie fyziologické. Preto by ste si svadobný deň s prázdnym žalúdkom a nahromadeným hladom nemuseli vychutnať tak, ako ste pôvodne plánovali.

Ak aj po týchto upozorneniach nad radikálnym predsvadobným chudnutím stále premýšľate, posledným argumentom môže byť práve súčasná situácia. Pandémia nám totiž mnohým ukázala, na čom naozaj záleží. Ak teda budete mať možnosť usporiadať svadbu, po akej ste túžili, pár kílám navyše by ste mali pripisovať najmenej pozornosti.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: internet 

0 komentárov

Pridaj komentár