Plánujete svadbu v zime? Takto si ju môžete vyzdobiť!

Tento rok je to so svadbami ťažké, všetci však veríme, že budúci rok bude pre nás v tomto smere o čosi štedrejší. Plány budúcoročných svadieb sú totiž v plnom prúde a ak bude tá vaša práve v zime, potom si môžete svadobnú výzdobu plánovať a chystať už v predstihu. Inšpirácie je naozaj veľa, no ak chcete, aby pôsobila veľkolepo, mali by ste okrem kvetov a ozdôb na stoloch myslieť aj na správne použitie svetiel či rôznych textúr.

Zimná svadobná výzdoba so sebou prináša niektoré špecifiká, preto je naozaj na mieste riešiť ju s dostatočným časovým predstihom. Hneď prvým problémom môžu byť kvety. V zime je ich výber totiž značne oklieštený a ak sú vašimi obľúbenými napríklad pivonky, potom sa zrejme budete musieť zmieriť s tým, že ich ako súčasť výzdoby len ťažko použijete. Svadobnú výzdobu je preto dobré už vopred prispôsobovať ročnému obdobiu, v ktorom sa bude svadba konať. Vyhnete sa tak zbytočnému sklamaniu a budete mať zároveň dostatok priestoru na to, aby ste z dostupných možností vyťažili maximum. Tu sú tipy ako na to!

Modrý zamat

Modrú farbu môžete použiť ako základ svadobnej výzdoby kedykoľvek počas roka. Ak ju však použijete vo forme zamatovej textúry, už to také jednoduché nebude. Zamat je totiž ťažká textília, ktorá sa k letu vôbec nehodí, v zime však dodáva udalostiam svojskú noblesu. Okrem toho ho môžete použiť v kombinácii so zlatými, medenými, horčicovými či okrovými prvkami, ktoré vašej svadbe dodajú aj nádych luxusu. Nezabúdajte, že silu týchto farieb a textílii môžete využiť nielen počas svadby, ale aj ako impozantný prvok všetkých svadobných tlačovín, ktorým hostí už vopred pripravíte na tóny svadobnej výzdoby.

Holé konáre namiesto kvetov

Kvety sú síce krásne, ale pravdou je, že zime dominujú holé konáre stromov. Sú s ňou prirodzene späté, tak prečo ich nevyužiť ako hlavný prvok vašej kvetinovej výzdoby? Kvety budú v kombinácii s dreveným prútím pôsobiť ako dokonalé spojenie starého a nového a upriamením pozornosti na sezónnosť bude vaša svadba pôsobiť oveľa prirodzenejšie. Drevené prúty však môžete okrem výzdoby použiť aj na tvorbu “kvetobrány”. Stačí, ak sa pohráte s fantáziou alebo si necháte takúto výzdobu pripraviť niekým, kto s tým má bohaté skúsenosti, a verte, že vás výsledok veľmi milo prekvapí.

Voľte prírodnejšiu alternatívu

Ak nápadu s konármi nie ste naklonení, ešte stále to neznamená, že svoju svadbu musíte zaplaviť obrovským množstvom kvetov. Ekologickejšou a aj sezónnejšou voľbou môže byť aj jednoduchá zeleň. Pre zimné mesiace je predsa typické ihličie, ktoré sa dá mimoriadne krásne naaranžovať, nehovoriac o tom, že krásne vonia. Ihličie preto môžete zakomponovať nielen do rôznych závesných girlánd, ale aj do váz na stoloch. To, že to nie je bežné ešte predsa neznamená, že to nebude pekné.

Párty dekorácie

Po uplynutí tohto zvláštneho obdobia, ktorým si všetci prechádzame, sa budú chcieť zrejme všetci baviť bez akejkoľvek výzdoby. Napriek tomu by ste svadobným hosťom mali “párty náladu” vyčariť vhodnými doplnkami. Jednou z alternatív môžu byť staré dobré balóny, ktoré už dnes kúpite v tých najrôznejších dizajnových prevedeniach. Stačí, ak ich doladíte k vášmu zamatovo modrému podkladu a luxusná párty atmosféra bude na svete! 

Príbor z teplého kovu

V prípade zimnej svadby je vhodné, ak klasický strieborný príbor vymeníte za jeho prevedenie v teplých kovových farbách. Zvoliť môžete medenú a zlatú, prípadne aj ich kombináciu. Sú to farby, ktoré v nás evokujú teplo a podvedome ho zadržiavajú, preto sú do zimných mesiacov ako stvorené.

Všade samé svetielka

Zimná svadba si doslova pýta svetielka – veľa svetielok. Použiť by ste ich preto nemali len v pozadí fotosteny a mladomanželského stola, ale aj v celom priestore. Pri ich dostatočnom počte môžete celú vašu svadobnú veselicu absolvovať so zhasnutým svetlom, čím do nej vnesiete kus intimity a čarovna.

Text: Alžbeta (Betka Jambrichová)

Foto: archív 

0 komentárov

Pridaj komentár