Predsvadobné „randenie“

Dookola opakujete to isté. Obchody, salóny, výstavy, reštaurácie, sály, predmanželské prípravy. Mieru zhonu a množstva vybavovania si vytvára každý sám. Avšak rovnako tak ho občas môžete spojiť s menej náročnými aktivitami.

Čas s vašou drahou polovičkou je veľmi dôležitý najmä pred svadbou. Nemusíte ho stráviť len pri náhlení sa a nakupovaní svadobnej výbavy. Myslite aj na oddych a nezabudnite na romantiku, ktorá vo vzťahu nesmie chýbať. Možno si vyberiete z niektorých nasledujúcich inšpirácií ako „randiť“ s vašou nastávajúcou polovičkou ešte pred svadbou.

Aktivita pre nebojácnych

Pre odvážnejšie páry sme pripravili nasledujúcu úlohu. Z papiera pripravte malé kartičky. Obaja na ne napíšte, ako si predstavujete voľný čas trávený s tým druhým a zložte ich. Rozdeľte si počet narovnako a píšte to tak, aby ste navzájom nevideli, čo vymyslel váš partner. Zložené a vyplnené kartičky zamiešajte v miske a v stanovené dni losujte. Ak vytiahnete návštevu kina, tak to musíte obaja rešpektovať. Nikdy nebudete vedieť, aký bude váš najbližší program. O to väčšie dobrodružstvo to pre vás oboch môže byť.

Vrhnite sa po dobrodružnom výlete. Zakrúžte ceruzkou nad mapou alebo so zatvorenými očami ukážte prstom na akékoľvek miesto. Neznamená to, samozrejme, poslednú príležitosť. Tých budete mať po svadbe oveľa viac. Znamená to len odľahčenie a dočasné odtrhnutie od svadobného zhonu.

Spoločné chvíle na najrozličnejších miestach

Spomenuli sme spôsoby, akými vybrať miesto, kam by ste spoločne mohli zájsť randiť. Chytiť sa za ruky a prechádzať sa po miestach, kde vás nohy zavedú. Jednoducho ísť rovno za nosom. Nezabudnite na súčasné vymoženosti, ako napríklad bez problémov nájsť ubytovanie na najrôznejších miestach, kúpiť letenky alebo zabezpečiť dovolenku zo dňa na deň. Nehovorte si, že na niečo podobné nemáte čas. Myslite na to, že svadba je najmä o vás dvoch a nie o objednanom jedle alebo o výzdobe. Stačí, ak sa zo spoločného randenia vrátite obaja.

Poznávanie celkom nových vecí, miest či ľudí nie je pre každého. Rozhodne to však dokáže vytrhnúť od stereotypu, únavy a každodenných starostí. Ako kúpa leteniek, tak aj spoločné kurzy môžu byť skvelým pomocníkom, ako stráviť čas spoločne a nemyslieť pritom len na svadobné prípravy. Keramika, maľovanie, lezecká stena, cvičenie, spoločenské tance. Nielenže budete spolu, ale naučíte sa niečo nové. V tomto prípade nepôjde len o psychický oddych, ale aj o udržanie fyzickej kondície. Okrem toho môžete prínos z tanečného kurzu predstaviť aj hosťom na parkete.

Napríklad o turistike sa vraví, že je to mentálna očista. Spoločnosť toho druhého, ticho hôr, naberanie kondície a zdravého vzduchu. Pre tých viac zdatných sú k dispozícii aj túry s doprovodom horského vodcu. Romantika sa najčastejšie spája s východom a západom slnka. Nie je to len gýč z filmov, ale skutočný pôžitok vytvorený prírodou. Ak máte k moru príliš ďaleko a nestíhate to, zájdite do našich hôr. Vezmite si čelovky a skoro ráno vyrazte na horskú turistiku. Ak si predtým skontrolujete aj počasie, môžete zažiť dojímavý moment v dychberúcom prostredí.

Rozprávajte sa o bežných veciach

Všetci vám už určite povedali, že komunikácia je jedna z vecí, ktorú každý vzťah potrebuje. Hovoriť treba o všetkom, a to aj v predsvadobnom období. Povedala by som, že práve to je čas najmä na rozhovory o bežných veciach. Jednoducho sa so svojím partnerom rozprávajte aj o niečom inom, ako o svadobných témach. Možno si spomínate na hlavnú hrdinku z filmu Sex v meste, Carie. Svadbou s „pánom Božským“ bola natoľko pohltená, že sa už nedokázala sústrediť na nič iné. Možno aj z tej okázalosti a množstva ľudí sa svadba nekonala. Jednoducho sa zamerajte aj na témy o plánoch na víkend alebo čo by ste chceli dostať ako darček k narodeninám.

Potešte sa drobnými prekvapeniami. Hoci aj každý deň

Pre mužov vraj nie je typické, aby ženu niečím príjemným prekvapili. Vyvráťte túto fámu a spravte si dni zaujímavejšími. To, že máte krátko pred svadbou nemusí znamenať, že sa nemôžete navzájom prekvapovať milým gestom alebo drobným darčekom. Čo tak domáca večera pri sviečkach, nečakané pozvanie kamarátov na posedenie, masáž alebo list. Vyznanie lásky pomocou listu ešte stále nie je iba tradíciou starých filmov alebo čias bez internetu. Kúsok papiera, pero a vlastné myšlienky dokážu vytvoriť nečakaný a romantický darček.Vytvorte si nezabudnuteľné spomienky na rande fotení

Niektoré z našich fotoeditoriálov môžu inšpirovať k takzvanému predsvadobnému „rande“ foteniu. Skúsilo to už veľa neviest a považovali to za príjemnú možnosť tréningu na to skutočné svadobné fotenie. Veronika v Denníku nevesty potvrdila, že takéto fotenie vôbec nemusí byť strojené. Prirodzenosť je práve to, čo chce fotograf pred objektívom vidieť. Nádherné fotky z „randenia“ vám môžu poslúžiť aj ako podklad pre svadobné oznámenia alebo fotka do rámčeku a dekorácia nového bývania.

 

Akokoľvek sa už rozhodnete, relax s vašou polovičkou vám síce uberie kúsok času pri prípravách, no zároveň vám pri nich bude veľkou oporou. Oddýchnutí a veselší budete mať dvojnásobok energie na „vybavovačky“ a poznávanie nových miest, kultúr, ľudí, príbehov vám dodá viac inšpirácie. Energia a rozšírená fantázia je napokon presne to, čo pri príprave svadby potrebujete.

Text: Majka Pachová / Foto: unsplash.com

0 komentárov

Pridaj komentár