Prvý svadobný tanec

Prvý tanec. Pre niekoho povinná jazda, pre iného stresujúca časť svadby. No pre mňa jedna z najkrajších chvíľ. Prvý svadobný tanec sme si chceli naplno užiť, aby bol takou tou čerešničkou na torte celého večera. Nebolo to však za začiatku veľmi jednoduché, pretože som musela presvedčiť Filipa, že mať originálny svadobný tanec nie je vôbec zlý nápad.

Určite to poznáte, jedného dňa sa dostanete so svojím frajerom aj k téme svadba a koľko chcete mať spolu detí. Takéto rozhovory sme s Filipom absolvovali aj my, ešte skorej ako ma požiadal o ruku. Vytrvalo som mu hovorila, ako chcem mať originálny svadobný tanec, keď sa budeme brať. Mala som totiž popozerané všetky tanečno-svadobné videá na youtube a veľmi sa mi to páčilo. Avšak Filip mi na to vždy odvrkol: „Určite nie, veď my nie sme profesionálni tanečníci. Mi prosím ťa povedz, ako chceš tancovať nejaký remix 5 minút vkuse. Veď to sa nedá, neudýchame to. Plus je to také čudné, takéto veci tancujú maturanti na stužkovej, nie novomanželia.“ No jedného dňa Filip absolvoval svadbu svojho kolegu (samozrejme, bezo mňa), ktorý mal nacvičený prvý svadobný tanec na jednu skladbu a viete čo? Páčilo sa mu to. Takže keď ma požiadal o ruku a riešili sme túto dilemu, bolo rozhodnuté. Svadobný tanec si nacvičíme, ale museli sme obaja urobiť kompromis. 

Keďže si idem ako správna emancipovaná žena za svojím, remix mi prešiel. ALE, musela som Filipovi sľúbiť, že tú prvú, hlavnú skladbu vyberie on. Verte mi alebo nie, ale presne, presne som tušila, že vyberie tú najgýčovejšiu a najtuctovejšiu pesničku, ktorú má asi 90 % všetkých novomanželov. (Zlatko, ak si to čítaš, vôbec mi to nevadí, hlavne, že sme mali ten remix a máš aspoň vkus na ženy.) Takže viete čo vybral? Áno, presne, vybral Christina Perri – A Thousand Years, z nezabudnuteľného Twilightu (môj muž je totiž platonicky zamilovaný do „Belly“). Ale stále lepšie ako bratia Nedvědovi s pesničkou Skládanka, o ktorých tiež uvažoval. Žiaľ, naozaj, nerobil si srandu, až mi zabehlo, keď mi toto oznámil. Ale musím uznať, že ak by vybral Nedvědovcov, boli by sme naozaj originálni, lebo takú pieseň asi nikto ako prvý novomanželský tanec nemal. (Niekedy fakt uvažujem, koho som si to vlastne zobrala s týmto hudobným vkusom, ale veď nič proti Nedvědovcom, pri vatre so špekačkou v ruke sú úplne ideálni.)

Keďže mi remix nestačil a chcela som byť ešte veľmi originálna (môžeme tomu hovoriť aj veľmi premotivovaná), napadla mi ešte jedna vec. Milujeme filmy. Dokonca máme s Filipom 5 obľúbených filmov, ktoré pozeráme dookola. Jedným z nich je aj Hriešny tanec a vtedy mi to napadlo. Poďme si vymyslieť tematický „filmový“ prvý tanec, nech je to nezabudnuteľné. Tento svadobný remix som si doma strihala sama, takže po minúte a pol tuctovej Christine Perri (teraz ma napadlo, že Ed Sheeran s pesničkou Perfect je ešte možno väčšia tuctovka), začal náš remix inšpirovaný filmami. Ako ďalšia skladba nasledoval Karel Gott-Trezor z kultového filmu Pelíšky. Okrem známych hitov som do skladby pridala pasáž z plesu Popolušky, Sladké mámení, Mrázika a zakončili sme to Hriešnym tancom. A akoby to vyzeralo, keby sme náš prvý tanec nezakončili povestnou zdvíhačkou? No nacvičili sme si to prefíkane. Pretože naozaj nebolo možné, aby ma môj muž zdvihol v tých obrovských šatách, uhrali sme to ako Patrik Swayze a „Baby“, keď im prvýkrát zdvíhačka vo filme nevyšla (aj keď všetci si reálne mysleli, že Filip ma naozaj zdvihne). Po polnoci sme však dali hriešny tanec úplne od začiatku, aj so spomínanou zdvíhačkou.

Svadbu sme mali v septembri a asi cca na konci mája sme začali trénovať náš tanec. Mali sme skvelú lektorku Dadku, ktorá nás naučila tanec na prvú skladbu a celý hriešny tanec podľa filmu, ktorý sme, ako som spomínala, zatancovali po polnoci. Môj zostrihaný remix, sme si natrénovali sami doma, cca týždeň pred svadbou. Mysleli sme si totiž, že máme čas a potom sme to „ltt“, na poslednú chvíľu stihli dotrénovať. Všetko to trénovanie bolo komické, veľmi sme sa na tom nasmiali a bol to naozaj skvele využitý čas, ktorý nás ešte viac zblížil. (Takže sme na nasledujúcu plesovú sezónu pripravení roztancovať parket).

Horšie to bolo tesne predtým, ako sme mali náš tanec na svadbe zatancovať. Ja som extrovert, môj Filip je introvert (ale keď si dá za pohárik, je extrovert), takže sme boli v strese. On z tanca a ja z neho. Osmelili sme sa jedným frťanom a išli na to. Zo začiatku sme boli veľmi nervózni, ale nakoniec to dopadlo skvelo a náš remix mal dokonca 9 minút, ktoré sme udýchali (Filip, zvládol si to.)

Akonáhle sme začali na svadbe tancovať náš svadobný remix, hostia šaleli, smiali sa, tlieskali a urobili nám užasnú atmosféru. Nik to nečakal, preto boli možno tak všetci nadšení a prekvapení. Naozaj vám to odporúčam, budúci manželia, choďte do toho a urobte si nezabudnuteľný svadobný tanec. Bude to skvelý zážitok pre vás aj pre vašich blízkych.  

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK Permanent

0 komentárov

Pridaj komentár