So salónom WEM je výber svadobných šiat jednoduchší

Salón WEM je vo svete svadobných šiat už takpovediac pojmom. Okrem kvalitných šiat, ich skvelého dizajnu a odbornej starostlivosti pri výbere vám teraz jeho majiteľka Mária Miklánková ponúkne niekoľko základných rád. Všetky dobre vieme, že nájsť tie správne šaty je náročné, no so salónom WEM je to predsa len o niečo jednoduchšie.

Nevesty po celom svete sú v túžobnom očakávaní, s akou kolekciou sa predvedie značka šiat Pronovias. Mária Miklánková nám v salóne prezradila, že nová kolekcia by sa mala niesť v duchu „dancing lights“. „Na šatách sa budú vo veľkom objavovať trblietky a nevesty budú žiariť ešte o niečo viac. Samozrejme, že sa zo šiat nestratia doterajšie trendy.“ Znamená to, že nevesta bude decentne žiariť uprostred všetkých prítomných. Konečný výber a intenzita trblietania šiat je vždy na výbere nevesty. Aj naďalej však budú prevládať rukávy, hodváb na šatách, výstrih v tvare „V“ a telový tyl. Samozrejme, že čipka na šatách je nesmrteľnou záležitosťou a môžeme s ňou rátať v každej novej kolekcii a sezóne. 

Tak ako to bolo v roku 2018, aj tento rok zavíta salón na svadobné výstavy, aby mohli pre nevesty na Slovensku objaviť, zhodnotiť a priniesť svetové trendy priamo do WEM-u. „Aj tento rok sa chystáme do Barcelony a taktiež do Milána a Ríma. Bude toho, samozrejme, viac, ale tieto výstavy považujeme z hľadiska výberu novej kolekcie pre salón za najdôležitejšie.“ V máji 2019 by mala byť k dispozícii kolekcia pre nevesty, ktoré plánujú svadbu na najbližšiu svadobnú sezónu. Nevesty sa teda môžu tešiť už teraz a rovno si aj zarezervovať výber šiat v salóne WEM. 

V salóne WEM nebudete pri rozhodovaní nikdy sama

Jednou z rád, ktoré majiteľka WEM-u predkladá, je nebáť sa nových strihov, materiálov, odtieňov a netradičných aplikácií. Prezradila aj to, čo možno všetky ženy dobre vedia, no častokrát ich brzdia predsudky. „Šaty, ktoré vás neohúria na vešiaku, vyzerajú v skutočnosti úžasne. Stačí im dať šancu a vyskúšať si ich. Veľakrát si po vyskúšaní nevesta povie, že sú naozaj nádherné a dokonale sedia na postave.“ Pri konečnom výbere však netreba konať prvoplánovo a je správne nechať si poradiť aj od odborníkov. Snáď všetky nevesty majú svoju vysnívanú predstavu o šatách. 

„V prvom rade by si mala nevesta vybrať správny doprovod k výberu svadobných šiat. Ide o veľmi citlivú záležitosť a rovnako tak aj emóciami nabitú udalosť. Nevesta by mala mať pri sebe niekoho, kto ju naozaj veľmi dobre pozná. Najdôležitejšie je pozerať sa na ňu jej očami. Myslieť na to, ako šaty pristanú neveste, a nie do akej miery by si to na sebe dokázali predstaviť doprevádzajúce kamarátky.“ Niektoré nevesty prichádzajú do salónu na skúšku s budúcim manželom, pretože im ide predovšetkým o jeho názor. Ide však o spôsob prevedenia tradícií a zvykov do praxe. Akokoľvek sa už nevesta rozhodne, tak vo WEM-e nikdy nebude na rozhodovanie sama. Mária Miklánková nám potvrdila, že po rokoch praxe už dokáže spolu s kolegyňami odhadnúť, aké šaty by sa na danú postavu, ku konkrétnej farbe vlasov a vzhľadom na ďalšie detaily hodili. Majiteľka WEM-u upozorňuje aj na to, že sa zo spoločnosti vytráca elegancia a po uliciach už nechodí toľko dám ako kedysi. Kedy však môže byť žena viac za dámu ako na vlastnej svadbe? „Prosím, nezabudnite, že máte na sebe snáď najkrajšiu róbu. Prispôsobte tomu aj vystretý chrbát a ladnú chôdzu hodnú najväčšej dámy. Snažte sa chôdzou vo svadobných šatách podčiarknuť prirodzenosť a eleganciu, ktorá na svadbu, bez pochýb, patrí.“ 

Šaty si tu nájde každá nevesta

Už niekoľkokrát sme v časopise spomenuli vysokú kvalitu svadobných šiat od svetoznámych módnych návrhárov. Pronovias, Berta, Hayley Paige. Vymenované značky sú synonymom kvalitných a dizajnovo prešpekulovaných svadobných šiat. Hodváb na šatách, netradičné, ale aj tradičné spracovanie šiat sa, samozrejme, odráža aj na cenovej ponuke. Mať šaty zo salónu WEM je pre mnohé nevesty veľkým prianím. Vyššie spomenuté atribúty však nemusia značiť, že salón môže navštíviť len nevesta s vyšším svadobným rozpočtom. „V ponuke máme šaty za 2 200 €, ale rovnako si tu prídu na svoje aj nevestičky, ktorým by napríklad neprekážal výber z kolekcií od Nicole Spose Milano (790 € až 990 €) alebo aj z outlet časti. V tejto ponuke si nevesty nájdu krásne šaty aj za 590 € a po svadbe ich nemusíte nikam vracať.“ Šaty vo výpredaji predstavujú minuloročnú kolekciu. Komu neprekáža to, že nebude mať na sebe najaktuálnejší model šiat, nemusí za ne utratiť tisíce eur. Dvere do salónu WEM sú otvorené pre každú nevestu a pre majiteľku Máriu Miklánkovú je každá z nich originálnou. Spolu s odborným tímom sa snaží pre každú záujemkyňu a s rôznym svadobným rozpočtom nájsť krásne šaty. 

Dbajte na kvalitné materiály

Pri pohľade na svadobné fotografie starých mám si častokrát povieme, aké krásne a kvalitné šaty mali. „Je mi ľúto, ak vidím nevestičku, ktorá si nechce dopriať a vziať si kvalitné a krásne šaty, napríklad s čipkou, hodvábom alebo inými exkluzívnejšími materiálmi.“ Keďže je čipka nesmrteľnou záležitosťou, tak ju mala väčšina našich starých mám. Pred desiatkami rokov museli za kúpou čipky cestovať kilometre a doprava nebola ani z ďaleka na takej úrovni, ako je dnes. A predsa ju mali a šaty boli kvalitné už len vďaka tomuto doplnku. Nevesty by si mali uvedomiť najmä výnimočnosť tohto dňa a spomenúť si na krásu šiat, ktoré videli na fotografii starej mamy. Urobili čokoľvek, aby mohli mať kvalitný materiál na svojich svadobných šatách. V súčasnosti je cesta k získaniu totožnej veci omnoho jednoduchšia. Preto treba takéto zmýšľanie pri výbere šiat aspoň zvážiť. 

Jedna nevesta = dvoje svadobných šiat

Ak sa pri výbere predsa len neviete rozhodnúť, existuje ešte jeden kompromis. Pri výbere sa vám mohli zapáčiť šaty s veľkou sukňou, dlhou vlečkou, jednoducho strih, ktorý nie je stvorený na príliš bujarú zábavu či skákanie na parkete. Okrem týchto vám však do oka mohli padnúť aj celkom jednoduché šaty, napriek tomu elegantné, kvalitné a štýlové. „Začína nový trend medzi nevestami. Jednoducho si vezmú dvoje svadobných šiat a dilemu s výberom vyriešia po svojom. Na obrade očaria v nádherných honosných šatách a na hostine alebo po polnoci využijú druhé svadobné šaty.“ Ak by ste teda netúžili po klasických popolnočných šatách, môžete to vyriešiť aj takýmto spôsobom. 

 

Text a foto: Mária Pachová

0 komentárov

Pridaj komentár