S.O.S. pre ženícha

V jednom z predchádzajúcich článkov sme písali o S.O.S. balíčku pre nevesty, ktorý by mala mať po ruke jej hlavná družička vo svadobný deň, aby aj drobné nedostatky a nečakané situácie vedela rýchlo vyriešiť. Ženích je však rovnako dôležitý a aj on môže vo svadobný deň potrebovať „rýchlu prvú pomoc“. Prinášame vám teda S.O.S. balíček záchrany aj PRE NEHO.

Takže, milé nevesty, ak nechcete nechať svojho nastávajúceho „v štichu“, pripravte mu tento S.O.S. balíček alebo mu nenápadne podsuňte tento článok. A my tu u nás v kútiku duše dúfame, že nás čítate aj vy, milí chlapi, preto je tu malý návod aj pre vás, ako zvládnuť svadobný deň s menším stresom.

Svadobný deň je rušný od rána až do konca, resp. ďalšieho rána. Pri toľkých povinnostiach môžete ľahko zabudnúť aj piť či jesť. Je dobré mať poruke aspoň malú fľašu s vodou, prípadne energetický nápoj či cereálnu tyčinku. Je určite lepšie už niečo v žalúdku mať, kým sa pustíte do svadobného menu, aby vám z neho nakoniec nebolo zle.

Migréna v tú najnesprávnejšiu chvíľu môže prepadnúť každého. Aj ženícha vo svadobný deň. Vtedy určite najlepšie pomôžu „painkillers“ – tabletky proti bolesti. Či už známa ružová alebo iná, o ktorej viete, že vám určite zaberie. Ak ich aj nebudete potrebovať vy, možno zachránite od bolesti hlavy svoju polovičku alebo si urobíte očko u budúcej svokry. V tento deň totiž nie ste nervózni len vy dvaja.

Či ste alebo nie ste parketový lev, nové svadobné topánky ľahko urobia otlaky. Novomanželskému a rodičovskému tancu sa predsa len ťažko vyhnete, nehovoriac o tom, že v topánkach budete pravdepodobne chodiť už od rána. Tu pomôže určite leukoplast a náplasť na otlaky. Skryté tajomstvo žien je, že si ho zvyknú nalepiť na chúlostivé miesto ešte skôr, ako sa im otlak urobí. Veď si priznajte, že máloktorý chlap chodí po byte v nových topánkach týždeň pred svadbou. Leukoplast môže dokonca poslúžiť aj ako protišmyková ochrana, ak si ho nalepíte na podrážku topánok. Tak hor sa tancovať!

Väčšina párov sa ide fotiť na svadobné fotky pred obradom. Sú už kompletne upravení-oblečení, nalíčení, učesaní, aj s obrúčkami… A keďže počasie je nevyspytateľné, nečakanú veternú situáciu môže zachrániť malý hrebeň, gél či pasta na vlasy a zrkadielko.

Určite chcete pôsobiť sviežo a upravene po celý deň. Ľahko vám k tomu dopomôže aj balíček žuvačiek alebo mentolových cukríkov. A ak túžite odchádzať z tanečného parketu ako posledný a vytancovať všetky dámy a slečny, nezabudnite si pribaliť aj deodorant alebo voňavku. Postačí aj vzorka a pár kvapiek z nej nezabudnite počas dňa aj použiť. Príjemne sa budete cítiť vy aj ľudia okolo vás.

V prípade potreby vedia veľkú službu urobiť aj obyčajné hygienické vreckovky alebo vlhčené neparfumované obrúsky.

Jedným z posledných odporúčaní od nás je mať napr. vo svadobnom apartmáne alebo aute pripravenú náhradnú košeľu či ďalší pár ponožiek. A možno aj ďalší pár topánok, ktoré máte už dávno rozchodené. Po všetkých hlavných oficialitách a pri rozprúdenej zábave si málokto všimne, že ste jemne zmenili odtieň košele či topánky.

Aj telefón odporúčame tento deň vypnúť alebo prenechať inej zodpovednej osobe, najlepšie hneď ráno. Ak však potrebujete mať prehľad o čase, vyriešiť to môžu elegantné náramkové hodinky, ktoré budú zároveň ako váš šperk. Mali by ladiť s vašim celým zovňajškom.

Všetky drobné veci ako žuvačky, malý hrebeň, vzorku voňavky… môžete mať napr. vo vrecku saka. Tie väčšie zverte zodpovednej osobe, ktorá ich bude mať pre vás na blízku. Môže to byť váš svedok, brat, bratranec alebo najlepší kamarát… O balíčku záchrany sa môžete poradiť aj so svojou nevestou, resp. jej družičkou. Niektoré veci môžete potrebovať obaja, a tak si môžete pripraviť aj jeden spoločný balíček. Váš deň predsa budete tráviť bok po boku, vlastne už až navždy…

Text: Katka Bačíková / Foto: Will Fuller Photography, Popsugar, The Aleit Group

0 komentárov

Pridaj komentár