Svadba s bruškom

Viete ako sa hovorí, človek mieni, Pán Boh mení. Možno aj vy ste sa dostali do situácie, kedy ste nie len nevesta, ale rovno už aj budúca mamina. Ako teda naplánovať svadbu s bruškom, na čo myslieť a ako si ju poriadne užiť? Poďme pekne poporiadku.

Presunúť svadbu?

Ak ste si práve našli na tehotenskom teste dve čarovné paličky, plánovanie svadby to môže mierne skomplikovať. Ide hlavne o termín. Hlavne prvý trimester je pre ženu skutočne zaťažkávajúcou skúškou – nevoľnosti a únava dokážu poriadne narušiť fungovanie, ktoré bolo pre ženu doteraz prirodzené. Pri plánovaní termínu svadby, preto treba troška použiť matiku, aby ste si svoje sladké „áno“ vychutnali.

 Samozrejme, ak sa na to cítite, pokojne si svoju svadbu naplánujte aj v prvom trimestri. Výhodou v tomto období je, že telo ženy sa ešte veľmi nemení a tak možno nebudete musieť robiť veľké úpravy na šatách.

Počas svadby v prvom trimestri môžu pomôcť aj rôzne „vylepšováky“ ako zázvorové lízanky, ktoré dokážu zmierniť nevoľnosti. Dôležité je počúvať svoje telo.

Výber svadobných šiat a topánok

Svadba s bruškom neznamená, že musíte úplne upustiť od svojej vysnívanej predstavy svadobných šiat. Dôležité je ale vedieť, v ktorom období tehotenstva sa budete vydávať. Počas prvého trimestra bruško ešte nie je viditeľné, v druhom a treťom sa to však mení.

Výber tehotenských svadobných šiat by ste si ale určite nemali nechávať na poslednú chvíľu. Ich výber nie je až taký široký ako výber netehotenských. Určite zvoľte také, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a sexi. Pokojne sa pochváľte pekným dekoltom či zvýraznite bruško, nie všetky nevesty ho chcú skrývať.

Podstatné je tiež to, akú svadbu chystáte, či to bude veľká párty alebo malé posedenie s rodinou, aj táto skutočnosť dokáže pri výbere šiat zavážiť.

Dbajte aj na výber svadobných topánok, nie každá tehotná nevesta sa cíti pohodlne v topánkach s vysokým podpätkom. Vôbec sa nebojte pohodlných tenisiek či vyskúšajte elegantné baleríny.

Delegujte úlohy

O to viac, ak pod srdcom nosíte malý poklad. Vedzte, že mu neprospieva stres ani náhlenie sa, preto sa nebojte požiadať o pomoc kamarátky či členov rodiny. Tí vám môžu s prípravami a riešením detailov pomôcť a vy si tak budete môcť užiť trocha oddychu.

Veľa oddychujte aj pred samotným veľkým dňom. Doprajte si dostatok tekutín i spánku. Kozmetičku i kaderníčku si skúste zavolať domov, v domácom prostredí sa aj vy budete od začiatku cítiť pohodlnejšie. 

Text: Michaela Hlipalová 

Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár